Do 2025. godine 97 posto velikih kompanija svakodnevno će koristiti AI u poslovanju

Do 2025. godine 97 posto velikih kompanija svakodnevno će koristiti AI u poslovanju

Foto: DepositPhotos / Ilustracija

Na MWC 2021 u Šangaju zamjenik predsjednika Huaweija, Ken Hu, izjavio je da je Huawei fokusiran na 5G inovacije, posebno one koje mogu ubrzati digitalnu tranformaciju industrija, što će ubrzati oporavak globalnog gospodarstva od pandemije Covida-19.

Pandemija Covida-19 značajno je ubrzala digitalizaciju globalne ekonomije i rast kompanija čije je poslovanje temeljeno na modernim tehnologijama, pa Huawei predviđa da će do 2025. godine čak 97 posto velikih kompanija koristiti AI u svakodnevnom poslovanju, a čak 60 posto prihoda svjetskih telekoma bit će generirano od strane industrijih korisnika. Predviđanja je iznio zamjenik predsjednika Huaweija, Ken Hu, danas, na prvom danu Mobile World Congress 2021. održanog u Šangaju.

Huawei je potpisao više od 1.000 ugovora za razvoj i implementaciju 5G industrijskih aplikacije u više od 20 različitih industrija te kontinuirano širi partnerski ekosustav koji razvija uređaje i aplikacije za zadovoljavanje specifičnih industrijskih potreba.

„Kao pružatelj ICT infrastrukture, Huawei se usredotočio na inovacije u segmentu 5G tehnologije kako bi omogućio ubrzanje digitalne transformacije industrija, a naše su inovacije usredotočene na tri područja: tehnologiju, proizvode i aplikacije. Iako je COVID-19 zatvorio mnoga vrata, inovacije su otvorile prozor nade“, rekao je Hu.

Ključna 5G rješenja koja Huawei nudi za ubrzanje digitalizacije industrija su 5G Super Uplink  koji predstavlja rješenje koje donosi iznimnu brzinu uplink-a što pomaže tvrtkama u rješavanju problema uskog grla u industrijskom internetu.

Potpuno konvergirani proizvodi za 5G rubno računarstvo koja značajno ubrzavaju rad, a kako sami tvrde tu je i Huaweijev Wireless X Labs inkubira 5G aplikacije s partnerima u širokom rasponu domena poput proizvodnje, zdravstva, financija i prijevoza, a s tim partnerima, kompanija istražuje kako 5G može pomoći različitim industrijama da učinkovitije postanu digitalne.

Hu je na kraju svoga govora zaključio da će Huawei kontinuiranim inovacijama nastaviti ostvarivati otvorena partnerstva sa svojim kupcima i partnerima kako bi pomogao industrijama da postanu digitalne, poduzećima da postanu pametnija, a  svijet inkluzivnijim.

Podsjetimo, Na jučerašnjem otvaranju MWC Shanghai 2021 održan je forum Povezani za zajednički prosperitet, na kojem je Huawei uz potporu UNESCO-a okupio čelne ljude iz više zemalja, Centra za ekonomske studije okoliša na Sveučilištu Fudan, GDMA i The Papera, koji su raspravljali o važnosti globalnog oporavka koji ponajviše ovisi o mjerama za suzbijanje pandemije. Na tom forumu je prisustvovalo više od 1.000 sudionika iz više od 50 zemalja diljem svijeta, a rasprave su uživo prenosili na osam jezika.

Viša potpredsjednica i direktorica uprave Huawei, Catherine Chen izjavila da u Huaweiju vjeruju kako je korištenje tehnologije namijenjeno svim ljudima te da digitalne tehnologije mogu znatno olakšati postizanje UN-ovi ciljeva. Chen je također pozvala kompanije diljem svijeta da jasnim i čvrstim odlukama podrže razvoj tehnologije koja će omogućiti boljitak cijelome svijetu.

 

Još iz kategorije

Zaštitite svoje podatke prije nego se riješite medija za pohranu podataka

Zaštitite svoje podatke prije nego se riješite medija za pohranu podataka

02.03.2021.

Institut Ponemon u izvješću za 2017. godinu objavio je da u prosjeku svaki gubitak osjetljivog i(li) privatnog podatka korisnika ili klijenta košta 141 američki dolar, što nije mala stvar s obzirom da veće organizacije i kompanije imaju milijune takvih podataka u svojih arhivama, bilo da se radi o cloudu ili fizičkom načinu pohrane.

Paket24 dostavlja pakete do 10 kilograma na sve otoke

Paket24 dostavlja pakete do 10 kilograma na sve otoke

02.03.2021.

Hrvatska pošta je za sve otoke omogućila dostavu paketa mase do 10 kilograma putem usluge brze dostave Paket24. Izmjenama pravila o uručenju, usluga Paket24 izjednačena je s univerzalnom uslugom, a maksimalna masa umjesto dosadašnja dva kilograma iznosi 10 kilograma.

HANFA poziva na prijedloge i mišljenja o budućem EU pravnom okviru dijela kripto-imovine

HANFA poziva na prijedloge i mišljenja o budućem EU pravnom okviru dijela kripto-imovine

02.03.2021.

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (HANFA) poziva sve zainteresirane sudionike kripto tržišta i financijskog tržišta da predlože i komentiraju prijedlog Europske komisije kojim će se u budućnosti urediti regulatorni okvir za tržišnu infrastrukturu utemeljenu na tehnologiji decentraliziranog vođenja evidencije transakcija (tzv. DLT – Distributed Ledger Technology).