KONSTANTAN RAZVOJ

Digitalni angažman postao glavni prioritet u industriji robe široke potrošnje

Digitalni angažman postao glavni prioritet u industriji robe široke potrošnje
Depositphotos

Globalni lideri i donositelji odluka u sektoru robe široke potrošnje imaju sve veće količine podataka i izvora informacija koji mogu dodatno zakomplicirati njihove poslovne procese. Prema Slaesforceovom izvješću za 2023., "pretvoriti" podatke u konkretan posao lakše je reći nego učiniti.

Naime, Salesforce je ispitao 1500 globalnih donositelja odluka u industriji robe široke potrošnje kako bi otkrio kako organizacije potiču učinkoviti rast, privlače pozornost pametnih potrošača koji su na prvom mjestu digitalni i kako prepoznaju i kapitaliziraju nove prilike. Uz to, tech profesionalci moraju se ne samo koncentrirati na podatke nego i uistinu razgovarati s ljudima.

Anketa je generirala odgovore niza donositelja odluka o robi široke potrošnje diljem Sjeverne Amerike, Azije i Pacifika te Europe. Evo tri ključna nalaza istraživanja:

1. Učinkovit rast je naziv "igre"

Kako viši troškovi i potrošači osjetljivi na cijene pritisću profit, kompanije su usredotočene na povećanje marži. Čak 90 posto ispitanika očekuje profitabilan rast u sljedeća 24 mjeseca.

2. Digitalni angažman glavni je prioritet

Kompanije grade veze s potrošačima ulažući u digitalni marketing, usluge i izravnu prodaju potrošačima. I, planiraju uložiti u društvene medije više nego u bilo koji drugi marketinški kanal.

3. Podaci potiču sve veću složenost i prilike

Kompanije su dobre u prikupljanju podataka, ali njihovo provođenje u djelo je druga stvar. Marketinški stručnjaci prikupljaju podatke iz procijenjenog prosjeka od 18 izvora u odnosu na deset u 2021.

Dakle, digitalni marketing je evoluirao, potrošačima se pristupa na detaljniji način nego ikad prije i iznimno je bitno od njih dobiti angažman, zato što to jača imidž brenda, popularizira ga, stvara odanost i samim time povežava mogućnost kreiranja profita.