CES je izgubio jedan dan, zatvara se dan ranije 7. siječnja

CES je izgubio jedan dan, zatvara se dan ranije 7. siječnja

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Consumer Technology Association (CTA) objavila je da će se CES zatvoriti jedan dan ranije, a događaj će se održati u Las Vegasu od 5. do 7. siječnja 2022. Sajam će se zatvoriti u 18 sati 7. siječnja. Korak je bio poduzeti kao dodatna mjera sigurnosti uz postojeće zdravstvene protokole koji su uvedeni, pojašnjavaju organozatori.

Više od 2200 izlagača obvezalo se osobno sudjelovati na CES 2022 u Las Vegasu. Dok je oko 200 otkazalo svoje fizičko sudjelovanje, ističu organozatori i dodaju da u posljednja dva tjedna 143 tvrtke prijavile su se za osobno izlaganje na sajmu.

Izgradnja izložbenog prostora za izlagače je uveliko u tijeku i uskoro ćete moći vidjeti i doživjeti najnovije tehnološke inovacije, tvrde organozatori.

„Oni koji ne mogu otputovati u Las Vegas na CES 2022, imaju fleksibilnost da se pridruže digitalno i imat će priliku iskusiti čaroliju Las Vegasa. Digitalna registracija omogućit će pristup više od 40 livestreaming konferencijskih sesija, uvodnih riječi i mogućnost interakcije s izlagačima na CES-u. Dodatne informacije o registraciji možete pronaći na CES registraciji“, zaključuju organizatori.

Za one koji dolaze na sajam vrijede striktna epidemioloških pravila, potvrde o cijepljenju, negativni test i pridržavanje svih propisanih mjera.

Još iz kategorije

Microsoft kupuje Activision Blizzard za 68,7 milijardi dolara

Microsoft kupuje Activision Blizzard za 68,7 milijardi dolara

18.01.2022.

Velika gaming akvizicija Microsofta kupnjom Activision Blizzard za 68,7 milijardi dolara govori da će Microsoft platiti 95 dolara po dionici za Activision. Naravno treba pričekati i odluku regulatora.

Čak tri četvrtine developera aktivno traži novi posao

Čak tri četvrtine developera aktivno traži novi posao

18.01.2022.

Situacija u kojoj se svijet trenutno nalazi najbolje odgovara developerima softvera, koji imaju posla „preko glave“ pa samim time i najviše prilika u smislu karijere. Zato ne čudi previše što tri četvrtine njih aktivno traži novi posao, odnosno, nove prilike.

Rust postao drugi službeni jezik Linuxa

Rust postao drugi službeni jezik Linuxa

18.01.2022.

Linux okruženje podosta se mijenja s godinama i to se može vidjeti po činjenici da C programski jezik više nije jedini s kojim se u njemu radi. Primjerice, Rust nikad nije bio bliži Linuxu, a sljedeća nadopuna operativnog sustava čak će dodati podršku za taj programski jezik, kao drugi za Linux kernel!