CES 2021: Samsung uvodi zanimljiv novitet na Samsung Health aplikaciji

CES 2021: Samsung uvodi zanimljiv novitet na Samsung Health aplikaciji

Tvrtka Samsung Electronics najavila je uvođenje nove značajke na svojoj popularnoj Samsung Health aplikaciji pod nazivom Group Challenge. Najnovija opcija omogućava korisnicima kreiranje natjecanja s 9 sudionika koji se mogu natjecati tko će se najbrže ili najdulje kretati, čiji je krajnji cilj promocija zdravog života u prijateljskom okruženju. Nova mogućnost bit će dostupna unutar aplikacije od 12. siječnja 2021. godine  na svim Samsung Galaxy pametnim telefonima, Galaxy pametnim satovima te dodatcima za praćenje osobne kondicije, nakon ažuriranja putem Google Play ili Galaxy trgovine.

Nova Group Challenge  značajka putem Together odjeljka unutar aplikacije omogućuje kreiranje grupe koja se može natjecati tko će napraviti najviše koraka u određenom vremenu ili tko će biti prvi koji će dostići postavljeni ciljni broj koraka. Ova mogućnost ne zahtjeva da drugi korisnici nužno imaju instaliranu Samsung Health aplikaciju na svojim pametnim uređajima, zbog čega lako možete pozvati svoje prijatelje, obitelj ili kolege na zdravi izazov.

„U našoj ubrzanoj svakodnevnici, pogotovo u trenutnim okolnostima međusobne udaljenosti, ostati u dobroj kondiciji i čuvati vlastito zdravlje nije lako. Zato ćemo nastaviti razvoj Samsung Health aplikacije s dodatnim mogućnostima kako bi našim korisnicima pružili kvalitetnu digitalnu platformu za zdraviji život dostupnu gdje god se nalazili“, izjavio je TaeJon Jay Yang, potpredsjednik tvrtke i voditelj Odjela za digitalna rješenja za zdravlje, Samsung Electronics.

Podatci iz aplikacije Samsung Health pokazuju da korisnici koji koriste dostupne mogućnosti natjecanja pređu udaljenosti veće od korisničkog prosjeka za 22%, što savršeno demonstrira koliko dobar izazov može utjecati kao motivacija za bolju osobnu kondiciju. Uz Group Challenge koji se uvodi, korisnici već sada imaju pristup opcijama kao što su 1:1 challenge za pozivanje na izazov u duetu, kao i Global Challenge za natjecanje s korisnicima iz svijeta. Za najnoviji Group Challenge moguće je biti administrator više kreiranih izazova odjednom, zbog čega je lako moguće u isto vrijeme natjecati se sa više korisnika iz osobnih krugova.

Od kada je aplikacija lansirana još u 2012. godini, Samsung Health uvelike je proširio svoje mogućnosti različitim zdravstvenim, wellness i kondicijskim programima, kao i brojnim stručnim videozapisima te opcijama za praćenje spavanja, otkucaja srca te krvnog tlaka. Samo u 2020. godini, aplikaciju je koristilo preko 200 milijuna ljudi, a u prošloj godini korisnici su sveukupno sagorjeli 3 bilijuna kalorija i napravili 78 bilijuna koraka. Za usporedbu, navedeni broj koraka je jednak udaljenosti između Sunca i Zemlje koju su Samsung korisnici prošetali čak 200 puta.

Još iz kategorije

Novo izvješće Sigurnosno-obavještajne agencije o 2020. godini u kojem se bilježi rast kibernetičkih napada

Novo izvješće Sigurnosno-obavještajne agencije o 2020. godini u kojem se bilježi rast kibernetičkih napada

26.09.2021.

„Operativce tajnih službi u svim onim blockbusterima koji su skakali po krovovima, jurili po ulicama svjetskih velegradova, izbjegavali metke strojnica loših dečki i spašavali svijet od zlih znanstvenika, morat će zamijeniti s pametnim mladim curama i dečkima koji taj isti svijet spašavaju koristeći tipke miša, iz svojih ergonomskih stolica ispred velikih monitora. Operativci hrvatske tajne službe su, naravno, sposobni i spremni kao oni iz blockbustera, ali zadnjih godina sve više izgrađujemo i ove koji klikom miša spašavaju svijet. Razvoj tehnologije prosilo nas je da iz zatvorenog nevidljivog svijeta obavještajnih službi izađemo na javni otvoreni prostor. I to je dobro: naši građani moraju znati da postoje ljudi i službe koji se brinu o njihovoj sigurnosti i u kibernetičkom prostoru“, stoji uz izvješću SOA-e.

Weekend Media Festival pokazao koliko je važno družiti se uživo

Weekend Media Festival pokazao koliko je važno družiti se uživo

26.09.2021.

Weekend Media Festival, događaj koji privlači i ujedinjuje sve one koji su zainteresirani za trendove i novitete u svijetu komunikacija i medija, započeo je u velikom stilu svoje 14. izdanje u staroj Tvornici duhana. U Rovinj su stigli domaći i strani stručnjaci iz područja komunikacija, odnosa s javnošću, marketinga i medija kako bi prokomentirali nove trendove, razmijenili ideje i uživali u predavanjima domaćih i svjetski poznatih govornika.

Nvidijine GeForce kartice nastavljaju s dominacijom na tržištu grafičkih kartica

Nvidijine GeForce kartice nastavljaju s dominacijom na tržištu grafičkih kartica

26.09.2021.

Na tržištu diskretnih grafičkih upravljačkih jedinica (GPU) ili jednostavnije rečeno, grafičkih kartica, Nvidia GeForce “obitelj” nastavlja s dominacijom i zadržavanjem prednosti na tržištu ispred glavnog i jedinog konkurenta AMD-a.