Canon osvojio pet nagrada za svoje višefunkcijske uređaje i programski paket uniFLOW

Canon osvojio pet nagrada za svoje višefunkcijske uređaje i programski paket uniFLOW
Canon

Canon Europe osvojio je pet nagrada Zimski izbor godine (Winter Pick of the Year) za 2015., uključujući nagradu za izuzetno postignuće u uštedi energije te za izuzetno rješenje za obradu dokumenata, koje dodjeljuje organizacija za testiranja i istraživanja Buyers Laboratory LLC (BLI).

Prepoznajući Canonov trud da isporuči najbolja hardverska i softverska rješenja za potrošače i poslovne korisnike, BLI je Canonu dodijelio sljedeće nagrade:

Zimski izbor godine za izuzetni A3 monokromatski višefunkcijski uređaj brzine od 51 do 60 stranica po minuti (BLI Winter Pick of the Year for Outstanding 51- to 60-ppm A3 Monochrome MFP):

Canon imageRUNNER ADVANCE 6255i

Zimski izbor godine za izuzetni A3 monokromatski višefunkcijski uređaj iz početnog razreda brzine od 21 do 30 stranica po minuti (BLI Pick of the Year for Outstanding Entry-Level 21- to 30-ppm A3 Monochrome MFP):

Canon imageRUNNER 2202N

Zimski izbor godine za izuzetno postignuće u uštedi energije (BLI Winter Pick of the Year for Outstanding Achievement in Energy Efficiency):

Canon i-SENSYS MF6180dw

Zimski izbor godine za izuzetni A4 monokromatski višefunkcijski uređaj (BLI Winter Pick of the Year for Outstanding A4 Monochrome):

Canon i-SENSYS MF229dw

Zimski izbor godine za izuzetno rješenje za obradu dokumenata (BLI Winter Pick of the Year for Outstanding Document Imaging Solution Suite):

Canon uniFLOW V5.3

Nagrade Izbor (‘Pick’)dodjeljuju se dva puta godišnje najboljim proizvodima koji se ocjenjuju kroz sveobuhvatni skup testova koji pokriva širok spektar značajki i performansi najznačajnijih kupcima.

Canonovi uređaji imageRUNNER  2202N i imageRUNNER ADVANCE 6255i impresionirali su analitičare organizacije BLI izuzetnim performansama, produktivnošću i kvalitetom. Crno-bijeli imageRUNNER 2202N odnio je priznanje zbog vrhunske kvalitete slike kod ispisivanja i kopiranja, kao i fleksibilnog alata MF Toolbox koji omogućuje skeniranje u sažete PDF datoteke koje se mogu pretraživati. Trajnost i pouzdanost ispisnog mehanizma također su impresionirali analitičare - uz 60 000 otisaka i 12 000 skeniranja bez i jednog pogrešnog uvlačenja papira ili potrebe za pozivom tehničkoj podršci. Prema BLI-jevom analitičaru Martinu Sloaneu, činjenica da je uređaj napravljen tako da olakšava jednostavne poslove održavanja „omogućuje korisnicima da provedu manje vremena baveći se uređajem, a više vremena obavljajući svoje poslove“, što uređaj čini izuzetno prikladnim za male i srednje radne grupe s puno posla.

I Canonov uređaj imageRUNNER ADVANCE 6255i prepoznat je kao iznimno produktivan za užurbana uredska okruženja. BLI-jevi analitičari bili su impresionirani njegovom prilagodljivom kontrolnom pločom, intuitivnim pogonskim programima i neograničenim postavkama profila, što omogućuje korisnicima da isprogramiraju složene poslove ispisa jednim klikom.

Pored toga, BLI je Canonovu pisaču i-SENSYS MF6180dw dodijelio nagradu Zimski izbor godine za izuzetno postignuće u uštedi energije (BLI Winter Pick of the Year for Outstanding Achievement in Energy Efficiency). Ovaj uređaj dosljedno je trošio značajno manje energije u usporedbi s konkurentskim višefunkcijskim pisačima za male grupe formata A4. Uređaj je također demonstrirao znatno iznadprosječno vrijeme aktiviranja iz pasivnog načina rada, pa korisnici mogu biti sigurni da postavljanje uređaja i-SENSYS MF6180dw u pasivni način neće negativno utjecati na produktivnost. Ako je uređaj u pasivnom načinu rada, njegov zaslon se neće upaliti ni kada korisnik pokrene ispisivanje s računala, čime se ostvaruju dodatne uštede energije.

BLI je dodijelio nagradu Zimski izbor godine za izuzetni A4 monokromatski višefunkcijski uređaj (BLI Winter Pick of the Year for Outstanding A4 Monochrome)  Canonovu pisaču i-SENSYS MF229dw, naglašavajući njegovu nadmoćnu kvalitetu otiska prilikom ispisivanja i kopiranja. BLI je uzeo u obzir i brojne mogućnosti povezivanja koje taj uređaj nudi. Kao kompaktan uređaj vrste „4 u 1“ s certifikatom Mopria, i-SENSYS MF229dw podržava mobilne aplikacije za iOS i Android - Canon Mobile Printing i Canon Mobile Scanning. BLI-jev viši autor Carl Schell izjavio je da je funkcionalnost automatskog obostranog skeniranja i kopiranja ugrađena u uređaj, uključujući mogućnost kopiranja 2:2 - „sjajan način da kućni korisnici smanje potrošnju papira i uštede novac“.

Canonov uniFLOW V5.3 osvojio je nagradu Zimski izbor godine za izuzetno rješenje za obradu dokumenata (BLI Winter Pick of the Year for Outstanding Document Imaging Solution Suite).

“Dobitnici naših nagrada Izbor ne samo da moraju pokazati iznimne rezultate u našem razdoblju testiranja, nego moraju biti vodeća rješenja u svojim razredima kada se uspoređuju s konkurencijom,“ objasnio je BLI-jev viši urednik Jamie Bsales.

Paul Rowntree, direktor marketinga proizvoda za Europu i Veliku Britaniju u tvrtki Canon Europe, kaže: “Oduševljeni smo što su BLI-jeve rigorozne metode testiranja još jednom pokazale snagu i širinu naše uredske ponude - posebno u područjima kao što su energetska efikasnost, koja nam i dalje ostaje u žarištu pozornosti dok poboljšavamo i proširujemo svoj portfelj da bismo ispunili potrebe rastućeg broja korisnika.“