NOVO ŠIRENJE

Bugatti Rimac otvara novi centar za istraživanje i razvoj i inovacije u Italiji

Bugatti Rimac otvara novi centar za istraživanje i razvoj i inovacije u Italiji

Bugatti Rimac proširuje svoje poslovanje diljem Europe osnivanjem novog centra za istraživanje i razvoj i inovacije u Italiji. Gotovo godinu dana nakon što je tvrtka otvorila novi centar za dizajn i inženjering u Berlinu, u Njemačkoj, planira dalje proširiti svoj otisak na još jednoj od poznatih lokacija na kontinentu za automobilsku stručnost i tehničku izvrsnost, stvaranjem novog pogona u Bologni.

Uz pozicioniranje Bugatti Rimca u blizini cijenjenih partnera i dobavljača, omogućavajući mu pružanje brze i brze podrške gdje je to potrebno, novi centar će djelovati kao satelit za sjedište tvrtke u Zagrebu, s budućim kapacitetom od do 50 zaposlenika koji rade u tandem s ekipom u Hrvatskoj. Od svog osnivanja 2021., Bugatti Rimac je jasno izrazio svoju namjeru da na tržište donese pionirska rješenja koja automobilsku izvedbu i inovacije podižu na nove razine, a talijanski satelitski tim bit će zadužen za razvoj novih tehnologija i vrhunskog inženjeringa koji ispunjavaju ovo obećanje.

Tim će raditi na budućim luksuznim hiperautomobilima iz marki Bugatti i Rimac, kao i na više mainstream proizvoda, s pojedinačnim jedinicama usredotočenim na specijalizirana područja. To će uključivati električne, hibridne pogone i pogone na alternativna goriva; napredne tehnike proizvodnje poput 3D ispisa i poboljšane upotrebe kompozita; integrirane kontrole vozila i digitalni blizanci; i inženjering šasije. Tradicionalna područja razvoja automobila, kao što su aerodinamika i NVH, također će biti pokrivena, uz stalna istraživanja novih goriva, koncepata i arhitektura.

Osim što će pomoći u oblikovanju budućnosti tvrtke, također će biti naklon Bugattijevoj slavnoj prošlosti, s novim objektom koji će uključivati Centar baštine koji će izlagati neke od najcjenjenijih modela marke iz prošlih godina. Obrnuti inženjering dijelova za program Bugatti 'La Maison Pur Sang' - koji nudi usluge restauracije i rekonfiguracije za povijesne modele Bugattija u Atelieru u Molsheimu - također će se odvijati u novom pogonu. Ured Bugatti Rimac Italija otvorio je svoja vrata ovog listopada na adresi Via Del Monte 1, Bologna, s Filippom D’Adamom i Robertom Rotundom koji upravljaju operacijama kao direktori. Pojedinosti o zapošljavanju bit će objavljene u dogledno vrijeme.

“Od našeg osnivanja u studenom 2021., Bugatti Rimac je skupio fenomenalan zamah u potrazi za redefiniranjem hiperautomobila spajanjem ljepote, performansi, emocionalnog angažmana i tehničke sposobnosti, što se odrazilo na našu kontinuiranu ekspanziju. Nakon uspjeha pokretanja naše njemačke podružnice i otvaranja našeg ureda u Berlinu prošle godine, s velikim mi je ponosom potvrditi da ćemo sada imati značajnu prisutnost u još jednom području koje je toliko doprinijelo svijetu automobila, sjevernoj Italiji , gdje su inženjerska stručnost i talent u izobilju. Stvaranje talijanskog centra za istraživanje i razvoj i inovacije Bugatti Rimac još je jedan ključni trenutak za tvrtku i vjerujem da će odigrati ključnu ulogu u pružanju pionirskih automobila i tehnologija koje svijet jedva čeka vidjeti,” rekao je Emilio. Scervo, tehnički direktor Bugattija Rimca.