Booking.com lansirao aplikaciju Booking Now na hrvatsko tržište

Booking.com lansirao aplikaciju Booking Now na hrvatsko tržište
Antun Jastrić

Pri rezervaciji smještaja 48 sati prije puta, putnici ne moraju iskusiti nižu kvalitetu, manji izbor ili manje zadovoljstvo smještajem zbog njihove spontanosti. Prateći uspjeh u SAD-u i Kanadi, Booking.com - svjetski lider u online rezervacijama smještaja, objavio je pokretanje nove mobilne aplikacije Booking Now u Hrvatskoj.

Nova mobilna aplikacija donosi revoluciju u putovanjima na zahtjev kroz pružanje potpuno personaliziranog iskustva rezervacije smještaja krojenog po individualnim preferencijama i željenim lokacijama korisnika.

Kombinacijom podataka o  ponašanju korisnika i GPS tehnologije, Booking Now postaje jedina aplikacija koja prikazuje više od 600 000 smještajnih objekata te pritom nudi najveći izbor smještaja na svijetu i pruža prilagođene preporuke spontanim putnicima. S obzirom na to da se lansira u državama diljem svijeta, Booking Now aplikacija dostupna je na 42 jezika kako bi bila globalno optimizirana za putnike.

Utemeljena i razvijena iz razumijevanja korisničkih podataka, Booking Now aplikacija prepoznaje rastuću važnost mobilnih telefona pri rezervaciji smještaja unutar 48 sati. Prema podacima Booking.com-a, gotovo polovina rezervacija unutar 48 sati diljem svijeta napravljena je putem mobilnih telefona. Na nekim tržištima, više od 50 % rezervacija napravljeno je putem mobitela.

„Pokretanjem Booking Now aplikacije, povećavamo svoje investicije u mobilnu industriju pomicanjem naše globalne ljestvice, sredstava i partnerstava kako bi izišli u susret rastućem broju putnika koji smještaj rezerviraju tek dva dana ili ranije prije njihova puta“, izjavio je Darren Huston, izvršni direktor Booking.com-a. „Nova aplikacija korisnike pomiče u središte doživljaja rezervacije smještaja, nudeći im mogućnost izbora iz naše velike baze smještajnih kapaciteta s ciljem udovoljavanja njihovim specifičnim preferencijama i to u trenutku rezervacije smještaja. Booking Now dizajniran je kako bi pružio djelotvorno mobilno iskustvo za spontane putnike, čime se savršeno uklapa u njihov multi-device online stil života.“

Booking Now personalizira rezultate pretraživanja u realnom vremenu, temeljem profila putnika koji je kreiran u trenutku kad se korisnik prvi puta prijavio te zabilježio svoje preferencije o smještaju, poput željenog cjenovnog ranga, potrebe za parkingom ili pak uključenim doručkom i omogućenom Wi-Fi konekcijom.

Korisnicima se potom prikazuju najrelevantniji dostupni smještajni kapaciteti sukladni njihovim preferencijama i definiranoj lokaciji, pružajući im mogućnost da modificiraju izbor svog smještaja ovisno o tome koji su lokaliteti na njihovoj "must-see" listi. Korisnici mogu jednim potezom prsta pregledati preporuke smještaja te rezervirati željeni smještajni objekt u samo dva poteza.

S Booking Now predviđajućom analitikom, korisnici koji se učestalije koriste aplikacijom imat će više personaliziranih preporuka. Dodatno, korištenjem aplikacije, korisnici mogu pregledati svoj preferirani hotel na karti kako bi kreirali kratku vizualnu listu za brzo i jednostavno adresiranje.

"Sve više hrvatskih putnika rezerviraju svoj smještaj, bilo za posao ili odmor, na sve spontanijoj bazi", rekao je Goran Pleše, regionalni menadžer Booking.com-a. "Booking Now je savršeno rješenje i odličan suputnik za spontane putnike, kao i one koji su stalno u pokretu. U mogućnosti su doći na destinaciju i u istom trenutku rezervirati smještaj koji odgovara svim njihovim potrebama u samo dva poteza prsta na ekranu svog mobilnog telefona.

Za dodatno prilagođavanje iskustva, Booking Now rezultati također mogu biti utemeljeni na trenutnoj lokaciji korisnika - bilo gdje u svijetu. GPS tehnologija aplikacije pruža upute za dolazak s trenutne lokacije na odabranu što ovoj aplikaciji daje prvenstvo među ostalim aplikacijama za rezerviranje hotelskog smještaja.

Poduprta od strane pouzdane Booking.com globalne mreže s korisničkom podrškom dostupnom od 0-24 h i pristupom najvećoj svjetskoj mreži s više od 42 milijuna provjerenih recenzija gostiju, Booking Now aplikacija dizajnirana je kao doprinos postojećoj Booking.com mobilnoj aplikaciji koja ima za cilj nastaviti nuditi korisnicima najbolje ponude, bez skrivenih pristojbi i „plati kad odsjedneš“ modela.

Booking Now aplikacija dostupna je za preuzimanje u Apple App Store-u u Hrvatskoj.