KARDOVSKO POJAČANJE

Bivši direktor u BMW-u Robert Irlinger pridružuje se Bugatti Rimcu

Bivši direktor u BMW-u Robert Irlinger pridružuje se Bugatti Rimcu
Tvornica Rimac Automobili
Dražen Tomić / Tomich Productions

Bugatti Rimac imenovao je Roberta Irlingera direktorom linije vozila. Izravno će odgovarati Mati Rimcu i biti odgovoran za nadzor razvoja nadolazećih i budućih modela Bugatti i Rimac. Irlinger se pridružuje iz BMW-a, gdje je bio glavni inženjer na projektu sljedeće generacije modularnog elektrificiranog 'Neue Klasse'. Tvrtki će se službeno pridružiti 1. listopada.

Donoseći 25 iskustva samo unutar BMW grupe, njegove najnovije uloge uključuju starijeg potpredsjednika za električni BMW i asortiman automobila od 2017. do 2020. uključujući BMW i3, i8 i BMW iX. Njegovi uvidi u napredne koncepte vozila, složene integracije inovativnih pogonskih sklopova i elektronike te revolucionarna uporaba karbonskih vlakana savršena su pozadina za njegovu buduću ulogu u Bugatti Rimcu.

Od 2020. nadalje Irlingerov rad na projektu Neue Klasse usredotočen je na razvoj potpuno nove modularne EV arhitekture koja će biti temelj svih električnih BMW-a od 2025. To je temeljni pristup razvoju vozila, s fokusom na elektrifikaciju, digitalizaciju i cirkularnost .

“Vrlo malo ljudi radi s električnim vozilima na najvišoj razini tako dugo kao Robert. Pomogao je u razvoju i lansiranju nekoliko pionirskih elektrificiranih automobila za jednu od najvećih automobilskih marki na svijetu i povjeren mu je nadzor nad arhitekturom koja će biti temelj svakog njihovog automobila od 2025. godine – velika odgovornost za vrlo talentiranog inženjera. Robert u Bugatti Rimac donosi ovaj vizionarski pristup, nevjerojatno oko za detalje i bogato iskustvo koje će nam pomoći u upravljanju našom neusporedivom linijom modela sljedeće generacije,” rekao je Mate Rimac, izvršni direktor i osnivač Rimac grupe.

“Matin rad mi je dugo bio na radaru, sve od njegovog Concept_One 2011. Kako je moja karijera bila usmjerena na vrhunska elektrificirana vozila, bio sam zadivljen brzinom i domišljatošću Mateovog poslovanja. Sada, s njegovom ulogom u nadgledanju robnih marki Bugatti i Rimac Automobili, to je prilika koja se pruža jednom u životu da pomogne postaviti nova mjerila za automobile s punim električnim performansama i usmjeriti potpuno novi plug-in hibridni smjer za najcjenjeniji automobilski sektor proizvođača u svijetu”, rekao je Irlinger.