Aircash u New Yorku kao vodeća hrvatska FinTech inovacija

Aircash u New Yorku kao vodeća hrvatska FinTech inovacija

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Udruga hrvatsko-američkih profesionalaca (ACAP) nedavno je u New Yorku organizirala hrvatsku konferenciju "Croatian Tech Superstars Competing on a Global Market".  Uspješne tehnološke tvrtke na konferenciji su predstavili su brojni hrvatski poduzetnici i vlasnici uspješnih startup kompanija, među njima i Hrvoje Ćosić, CEO tvrtke Aircash.

„U samo nekoliko mjeseci 2022. godine, Aircash je osvojio tržišta Slovenije, Austrije, Njemačke i Rumunjske. Prije izlaska u bilo koju državu EU, Aircash tim detaljno analizira tržište i fokusira se na prepoznavanje različitih potreba korisnika te adekvatno tome prilagođava pronalazak poslovnih partnera s kojima Aircash stvara najbržu i najopsežniju suradnju“, ističe Hrvoje Ćosić koji je je pričao o pozicioniranju Aircasha na globalnom FinTech tržištu.

Sa širenjem na ostatak zemalja Europske unije broj korisnika je skočio na više od 350.000 korisnika, a Aircash je dostupan u Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji, Njemačkoj i Rumunjskoj, a funkcionalnosti aplikacije i usluga koje su unutar aplikacije dostupne prilagođavaju se potrebama lokalnog tržišta. Danas je Aircash prisutan na više od 50.000 prodajnih mjesta diljem Europe.

Partnerstvom s vodećom tehnološko-financijskom kompanijom Mastercard, Aircash je stekao status izdavatelja Mastercard kartica. Aircash Mastercard prepaid kartica je isključivo vezana za Aircash novčanik, a iznos na Aircash novčaniku je raspoloživ za trošenje na kartici.

Inovacija je način distribucije kartice prema korisniku koji karticu može kupiti za samo 30 kuna na prodajnim mjestima poput benzinske postaje ili dućana. Činjenica da se radi o prepaid kartici (što znači da je moguće potrošiti onoliko novaca koliko je položeno na Aircash Novčanik) čini karticu najsigurnijom za online plaćanja. Postavljanjem dnevnih i mjesečnih limita karticom se savršeno upravlja putem Aircash aplikacije. Osim toga, korisnik može imati čak pet kartica vezanih na svoj Aircash novčanik, što znači da je idealna za praćenje troškova cijele obitelji.

Još iz kategorije

Infinum Academy donosi tri nova programa edukacija u IT-u do kraja godine

Infinum Academy donosi tri nova programa edukacija u IT-u do kraja godine

13.08.2022.

Dok se ljetni ciklus edukacija programiranja privodi kraju, Infinum Academy već je objavio termine održavanja tri nove radionice. Uz već poznatu edukaciju u području UX/UI dizajna, za koju portfolio treba poslati najkasnije do 18. kolovoza, prijave su otvorene i za programe DevOps i WordPress.

Slijepo vjerovanje u sigurnost otvorenog koda nas sve čini ranjivima

Slijepo vjerovanje u sigurnost otvorenog koda nas sve čini ranjivima

12.08.2022.

Linux Foundation i Snyk su u partnerstvu napravili izvještaj pod nazivom 'Stanje sigurnosti otvorenog koda' (eng. The State of Open Source Security) i razotkrili podosta zabrinjavajućih informacija vezanih uz zablude koje se tiču 'open sourcea' u prvom kvartalu ove godine.

Potražnja za softver developerima i dalje je visoka

Potražnja za softver developerima i dalje je visoka

11.08.2022.

Stanje na američkom tržištu rada u tehnološkom sektoru došlo je do razine na kojoj se u trećini svih objavljenih oglasa za posao traže softver developeri i inženjeri. Te brojke donosi Američki ured za statistiku rada (US Bureau of Labor Statistics), a tiču se situacije zaključno sa svibnjem.