POTVRDA KVALITETE

AHRI sedmu godinu zaredom dodijelio LG-u vrijedno priznanje

AHRI sedmu godinu zaredom dodijelio LG-u vrijedno priznanje

LG je sedmu je godinu zaredom dobio nagradu za izvedbu od Instituta za klimatizaciju, grijanje i hlađenje (AHRI). Budući da svaki proizvod koji AHRI odabere za testiranje mora proći kroz proces detaljnih ispitivanja, priznanje se ne dobiva lako te potvrđuje visoki standard.

Inače, AHRI je globalno priznato trgovačko udruženje osnovano 1953. godine, a danas okuplja i predstavlja više od 350 članica koje proizvode rješenja za grijanje, ventilaciju i klimatizaciju zraka te za grijanje i hlađenje vode.

Kako bi se osigurao najviši standard testiranja proizvoda, ocjenjivanje je povjereno Interteku, jednoj od najpoznatijih organizacija u svijetu za standarde, certificiranje i testiranje. Prije no što proizvodi, odnosno tvrtke budu nagrađene AHRI Perfomance nagradom, Intertekov je zadatak provesti sveobuhvatnu procjenu kako bi potvrdio jesu li stvarne performanse u skladu s onim specifikacijama koje je proizvođač deklarirao.

Također, AHRI-jeva rigorozna testiranja treću je godinu zaredom (od 2021. do 2023.) prošlo ukupno 62 LG-eva proizvoda iz šest kategorija: ventilatori s povratom energije (Energy Recovery Ventilators – ERV), promjenjivi protok radne tvari (Variable Refrigerant Flow – VRF), male jednodijelne dizalice topline (Unitary Small Heat Pumps – USHP), zrakom hlađeni rashladni uređaji (Air-Cooled Chillers – ACCL) te klima komore (Air Handling Unit – AHU).

A neki od nagrađenih proizvoda su VRF sustav Multi V, Multi V S sustav i AHU sustav, koji je prvi je put.

Core Tech tehnologija odvaja tvrtkine HVAC proizvode od konkurencije, a osim toga, LG se fokusirao na istraživanje i razvoj kako bi usavršio tehnologije izmjenjivača topline, invertera i dizalica topline. Takav je pristup u konačnici rezultirao razvojem inovativnih rješenja koja zaslužuju priznanja i nagrade.