Uskoro službeni Android 4.2.1 za Samsung Galaxy S3 mobitele

Uskoro službeni Android 4.2.1 za Samsung Galaxy S3 mobitele

Sudeći prema informacijama i dostupnosti neslužbene (tzv. leak) inačice najnovije generacije Googleovog Android operacijskog sustava za Galaxy S3 mobilne telefone, Samsung bi vlasnicima ovog vrlo popularnog mobitela uskoro trebao ponuditi i službenu nadogradnju na najnoviji softver.

Uz kozmetičku doradu, Android 4.2.1 donosi i brojne prednosti "ispod haube" te će tako korisnici S3-ja uskoro moći uživati u poboljšanim animacijskim efektima pri zaključavanju i otključavanju svojeg uređaja, kao i novim widgetima koji se mogu postaviti na ekran za zaključavanje.

Novost je i tzv. Daydream mod u kojem mobitel prilikom punjenja električnom energijom (ili kada se nalazi na priključnoj stanici) može automatski prikazivati koristan, informativan i zabavan sadržaj, poput vijesti ili foto i video albuma.

Korisnici će uz navedeno dobiti i dorađeniji sustav notifikacija i pripadajućih postavki te mogućnost upravljanja mobitelom uz pomoć glasa. Neslužbena inačica koja se trenutačno nalazi u opticaju može se uz nešto znanja instalirati na svaki S3 namijenjen prodaji na međunarodnom tržištu pa tako i na uređaje koji su dostupni u Hrvatskoj.

To se svakako ne preporučuje nikome tko nije siguran što i kako treba napraviti. Ujedno je mudrije pričekati da Samsungovi inženjeri "ispeglaju" eventualne greške i ponude nadogradnju ili automatskim (OTA) sustavom ili putem svojih internetskih stranica.

S obzirom na to koliko proizvođačima mobitela obično treba da unaprijede softver na modelima koje su već prodali svojim kupcima, mora se priznati da Samsung ovoga puta (i u ovom slučaju) ne kasni puno za referentnim Googleovim OS-om, a koji se inicijalno razvija za referentne modele "Nexus" uređaja.

Još iz kategorije

Rješenje iz Slovenije za brzi internetski pristup

Rješenje iz Slovenije za brzi internetski pristup

26.11.2020. komentiraj

Iskratel je predstavio novi Innbox U92, koji omogućava multi-gigabit iskustvo putem bakra, optike ili mobilnih rješenja - objedinjeno kroz jedan kućni mrežni uređaj.

U Češkoj za 5G licence država uprihodila 211 milijuna eura

U Češkoj za 5G licence država uprihodila 211 milijuna eura

26.11.2020. komentiraj

Češki regulator telekomunikacija (Český telekomunikační úřad) objavio je završetak aukcije frekvencijskog opsega od 700 MHz i 3,4 do 3,6 GHz. Licence je pritom dobilo pet kandidata, a to ih je koštalo ukupnih 211 milijuna eura.

5G može donijeti 210 milijardi eura koristi cijeloj Europi

5G može donijeti 210 milijardi eura koristi cijeloj Europi

26.11.2020. komentiraj

Pametne tvornice, poljoprivreda te prigradska i ruralna područja imat će najveći utjecaj na BDP. Za manje od 20 milijardi eura javnog ulaganja može se dobiti više od 50 milijardi eura dodatne koristi od 5G.