Telemach Hrvatska u partnerstvu s Nokijom uvodi optičku mrežu nove generacije

Telemach Hrvatska u partnerstvu s Nokijom uvodi optičku mrežu nove generacije

Foto: DepositPhotos / Ilustracija

Telemach Hrvatska u partnerstvu s Nokijom uvodit će optičku mrežu nove generacije, kao dio dogovora svoje matične kompanije u omogućavanju nove ultrabroadband usluge s brzinama od 10 Gbps milijunima korisnika u Hrvatskoj i diljem jugoistočne Europe.

Matična kompanija Telemacha Hrvatska je United Grupa, vodeći telekomunikacijski i medijski operator u jugoistočnoj Europi. Grupa u sljedećih pet godina namjerava uložiti više od 500 milijuna eura u proširenje svoje optičke mreže na nova područja kao i nadogradnju već postojećih kapaciteta infrastrukturom koja omogućava brzine od 10 Gbps.

Potpomognut United Grupom, Telemach Hrvatska uložit će do 100 milijuna eura u izgradnju future-proof mreže. Telemach također ulaže dodatnih 130 milijuna eura u nadogradnju svoje mobilne mreže, s fokusom na proširenje pokrivenosti mrežom, cjelovito poboljšanje kvalitete mobilne usluge i uvođenje ultrabrze 5G mobilne mreže s početkom u 2021. godini.

Kao rezultat tih ulaganja, Telemach Hrvatska uskoro će kombinirati najbolju fiksnu mrežu dostupnu u Hrvatskoj s najboljom kvalitetom mobilne mreže i novim mobilnim uslugama dostupnima u zemlji.

“Telemach pomaže u osiguravanju hrvatske digitalne budućnosti i to jamstvom da su naša fiksna i mobilna mreža spremne podržati buduće potrebe korisnika kod kuće i na njihovim radnim mjestima“, ističe predsjednik Uprave Telemacha Hrvatska Viktor Pavlinić.

Telemach se zalaže za pružanje najnaprednije tehnologije našim korisnicima, kao i najinovativnijih proizvoda i usluga te najboljeg korisničkog iskustva, ističe Pavlinić.

“Naša ulaganja pokazuju predanost United Grupe hrvatskom tržištu i daljnjem jačanju naše liderske pozicije u regiji. Sve što radimo usmjereno je na to da našim korisnicima pružimo najbolje“, objašnjava Željko Batistić, potpredsjednik za tehnologiju u United Grupi.

Telemach Hrvatska postao je dijelom United Grupe u svibnju 2019. godine, kada ga je preuzela tvrtka sa sjedištem u Nizozemskoj. Širokopojasna mreža Grupe najbrža je u regiji zahvaljujući kontinuiranim ulaganjima. Među ostalim nagradama, njezina mreža u Sloveniji nedavno je dobila certifikat 'Best in Test’ međunarodne referentne tvrtke Umlaut, i to drugu godinu zaredom.

Još iz kategorije

Otkrivena potencijalna sigurnosna ranjivost u 5G slicingu

Otkrivena potencijalna sigurnosna ranjivost u 5G slicingu

15.04.2021.

Stručnjaci za IT sigurnost u AdaptiveMobile otkrili su ozbiljnu ranjivost u arhitekturi 5G mreža, a koja ima veze s mrežnim raslojavanjem (eng. network slicing) i virtualiziranim mrežnim funkcijama. U konačnici, ta ranjivost je pogodna za DoS (Denial of Service) napade.

Magenta 1 slavi peti rođendan i poklanja do mjesec dana neograničenog interneta

Magenta 1 slavi peti rođendan i poklanja do mjesec dana neograničenog interneta

15.04.2021.

Magenta 1 tijekom travnja i svibnja daruje korisnike – neograničeni mobilni internet (dostupan i na 5G mreži bez dodatne naknade), 100 GB uz Internet posvuda, HBO Premium na MAXtv To Go bez dodatne naknade te veliki popusti na 5G uređaje i opremu.

Ericsson na vodećoj poziciji u Frost Radar istraživanju o globalnom tržištu 5G mrežne infrastrukture

Ericsson na vodećoj poziciji u Frost Radar istraživanju o globalnom tržištu 5G mrežne infrastrukture

14.04.2021.

S više od 130 komercijalnih 5G ugovora s pojedinim pružateljima komunikacijskih usluga i 83 5G mreže u radu širom svijeta, renomirana konzultantska kuća Frost & Sullivan proglasila je Ericsson vodećim na globalnom tržištu 5G mrežne infrastrukture u 2020. godini.