PRILAGOĐAVANJE TRŽIŠTU I POTREBAMA KORISNIKA

Slogan treba biti pamtljiv, razumljiv i jasan, micati granice među tržištima

Slogan treba biti pamtljiv, razumljiv i jasan, micati granice među tržištima
Branka Bajt, direktorica Branda Hrvatskog Telekoma

Novi globalni slogan Deutsche Telekoma, koji je osmislio hrvatski tim, odražava poziciju T-branda kao istinski globalnog brenda, najvrjednijeg europskog branda te 11. najvrjednijeg branda na svijetu, ističe za ICTbusiness.info Branka Bajt, direktorica Branda Hrvatskog Telekoma i dodaje kako krovni, globalno unificirani slogani, trebaju zapravo micati granice među tržištima i biti prepoznatljivi, jasni i razumljivi svakom korisniku diljem svijeta.

Na koji način je hrvatski tim uspio kreirati novi globalni slogan „Connecting your world.“ za Deutsche Telekom grupu? Što se sve krije u procesu stvaranja slogana?

Inspiracija dolazi u različitim trenucima i oblicima, ponekad kada je najteže, ponekad za vrijeme opuštanja. Mene je uhvatila dok sam čitala jednu knjigu pa sam u nekoliko trenutaka zabilježila više prijedloga slogana kako ti trenuci prosvjetljenja ne bi nestali do jutra J. Razmišljala sam o tome što želimo poručiti sloganom pa sam ih kreirala nekoliko na način da se svaki od njih mogao sagledati iz drugačije perspektive te su na taj način, zajedno s ostalim prijedlozima koji su nastali u suradnji s timom i agencijom, bili i predstavljeni u prezentaciji. Sam odabir krovnog slogana bio je vrlo kompleksan i dugotrajan proces, no isplatilo se i doista sam oduševljena i ponosna što je upravo moj slogan odabran za onaj koji će se koristiti globalno na razini cijele Deutsche Telekom grupe. 

Koja je uloga novog krovnog slogana „Connecting your world.“ u dodatnoj posvećenosti korisnicima DT-a HT-a i cijele grupacije?

Connecting your world. nije priča o nama već njime u fokus stavljamo korisnika, dok istovremeno govorimo i o našoj poziciji podrške. Hrvatski Telekom želi pomoći ljudima i osigurati im sve najbolje od onoga što im je potrebno. Želimo biti brend na koji korisnici mogu računati te im omogućiti da žive u modernom svijetu i iskoriste sve što im se nudi za digitalni život. Želja nam je omogućiti povezivanje sa svima, počevši od obitelji i prijatelja, pa sve do kolega i poslovnih partnera. Tu aspiraciju smo saželi u ovaj slogan, dajući jasno i izravno obećanje.

Na koji način je novi slogan prvi unificirani u povijesti Deutsche Telekom grupe, i kako će se primjenjivati u svim članicama Grupe?

Slogan je unificiran što znači da se u originalnom formatu primjenjuje u svim članicama DT Grupe. Krovni, globalno unificirani slogani, trebaju zapravo micati granice među tržištima i biti prepoznatljivi, jasni i razumljivi svakom korisniku diljem svijeta. Jednostavno rečeno, ako je slogan pamtljiv i jasan, a kompanija želi diljem svijeta postići iste ciljeve, nije potrebno osmišljavati slogane za zasebna tržišta.

Kako novi slogan odražava poziciju T-branda kao globalnog branda i jednog od najvrjednijih brandova u Europi i svijetu?

S Connecting your world. pokazujemo kako smo više od telekoma i da s razlogom pružamo najbolje korisničko iskustvo, da smo brend kojeg korisnici najviše vole i kojeg biraju, ali prije svega da težimo biti još bolji. Novi slogan odražava poziciju T-branda kao istinski globalnog brenda, najvrjednijeg europskog branda te 11. najvrjednijeg branda na svijetu. Globalni ciljevi odražavaju se i lokalno jer naš brend predstavlja digitalizaciju privatnih i poslovnih korisnika i to je jedan korak u djelovanju kao vodeći digitalni telekom. Novim sloganom naglašavamo svoju strast i poziciju optimističnog i kredibilnog partnera u ovim izazovnim vremenima, pri čemu ovaj slogan utjelovljuje naše uvjerenje kako svatko imati pravo biti dio digitalnog svijeta, održivog djelovanja i društvene povezanosti.

Kako HT-a vidi ulogu novog slogana u izgradnji društvene povezanosti i održivog djelovanja?

Novi slogan se odlično uklapa u našu viziju društvene odgovornosti i održivosti. On objedinjuje naše aktivnosti u smanjenju digitalnog jaza, povezivanju pojedinaca i grupa, izgradnji infrastrukture koja je u temeljima svake digitalne usluge, u korištenju „zelenijih“ i energetski učinkovitijih resursa. S Connecting your world. dodatno potvrđujemo našu predanost da povežemo sve, jer svatko, ali doista, svatko ima pravo biti dio digitalnog svijeta . Zato kontinuirano investiramo u izgradnju i razvoj naših mreža čija je kvaliteta prepoznata i nagrađena više puta, pri čemu novi slogan također odražava lidersku poziciju i aspiracije Hrvatskog Telekoma. Lider smo u pogledu najbolje mreže, korisničkog iskustva i sadržaja, a imamo i status najboljeg poslodavca u industriji, što potvrđuju brojna priznanja i neovisna istraživanja.

Novi slogan predstavlja obećanje korisnicima da su oni u fokusu svega što HT radi. Korisnici će to sigurno znati iskoristiti i imati vrlo velika očekivanja?

Korisnike smo u fokus stavili puno prije nastanka novog slogana te je upravo zahvaljujući snažnoj usredotočenosti na korisnike, ali i na zaposlenike, zadovoljstvo korisnika i angažman zaposlenika dosegnulo rekordne razine. Ne želimo samo ispuniti očekivanja korisnika već ih želimo nadmašiti i oduševiti naše korisnike. Korisnicima omogućavamo ono što je za njih najbolje, a oni nam to uzvraćaju na način da nas doživljavaju kao najvećeg i najpouzdanijeg operatora, brend koji najviše vole i kojem najviše vjeruju.

Kako HT namjerava iskoristiti svoju poziciju unutar Deutsche Telekom grupe za razvoj modernih digitalnih platformi i proizvoda?

Stalna povezanost u digitalnom svijetu danas je preduvjet kvalitetnog života i poslovanja, konkurentnosti sada, ali još važnije u budućnosti. Kao dio jedne od vodećih svjetskih telekom grupacija, Hrvatski Telekom je u poziciji kreirati i sudjelovati u razvijanju modernih digitalnih platformi, rješenja i proizvoda koji korisnike povezuju s neograničenim mogućnostima koje digitalizacija pruža.