Rasli čak i prihodi od televizije

Rasli čak i prihodi od televizije

Foto: DepositPhotos / Ilustracija

Najnoviji podaci o tržištu elektroničkih komunikacija pokazuju kako je rasta prihod od usluga televizije i do 3,99 posto na godišnjoj razini i to na 201,16 milijuna kuna. U odnosu na posljednji kvartal prošle godine u segmentu televizije, prema podacima domaćeg telekomunikacijskog regulatora HAKOM-a, pali su vrlo malenih 0,46 posto.

Podaci HAKOM-a dalje pokazuju da je broj korisnika samostalne TV usluge nastavio s padom te je na godišnjoj razini manji 26,68 posto, dok je u odnosu na posljednji kvartal 2019. godine manji 15,12 posto.

Nastavlja se rast broja korisnika kabelske televizije, IPTV-a i naplatne zemaljske televizije te satelitske televizije. Broj korisnika IPTV-a prešao je 437 tisuća, kabelske 177 tisuća, a satelitske 146 tisuća. Broj korisnika zemaljske naplatne TV, odnosno EVO TV-a koji je u vlasništvu HT-a porastao je 3,37 posto na godišnjoj razini odnosno 1,71 posto na kvartalnoj razini u odnosu na posljednji kvartal 2019 i dosegao je tek nešto više od 71 tisuće.

Još iz kategorije

Produljeni rokovi za prijavu na drugi javni poziv za sredstva dostupna iz CEF2 programa

Produljeni rokovi za prijavu na drugi javni poziv za sredstva dostupna iz CEF2 programa

01.02.2023.

Produljeni su rokovi za prijavu na drugi javni poziv koji je Europska izvršna agencija za zdravlje i digitalno gospodarstvo (HaDEA), a koja u ime Europske komisije upravlja europskim programima i inicijativama, objavila 12. listopada 2022. Riječ je o javnom pozivu za dostavu projektnih prijedloga u okviru Instrumenta za povezivanje Europe za digitalni sektor (Connecting Europe Facility – CEF Digital).

Skupna tužba protiv T-Mobilea

Skupna tužba protiv T-Mobilea

31.01.2023.

Pogođeni korisnici tužili su T-Mobile US u vezi s nedavnim kibernetičkim napadom, a kršenje je utjecalo na 37 milijuna korisnika. Dva tužitelja tvrde da je tvrtka nemarno zaštitila kupce.