Novi mandat za Konstantinosa Nempisa u Hrvatskom Telekomu

Novi mandat za Konstantinosa Nempisa u Hrvatskom Telekomu

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Hrvatski Telekom dobio je novog starog predsjednika Uprave današnjom odlukom Nadzornog odbora. Prema njihovoj odluci Konstantinos Nempis dobiva nove tri godine na mjestu predsjednika Uprave i glavnog direktora s početkom od 1. travnja 2022. godine.

„Od njegovog imenovanja u 2019. godini, Konstantinos Nempis je sa svojim timom ostvario veliki napredak u transformaciji Hrvatskog Telekoma. To je još relevantnije uzimajući u obzir proteklo, za cjelokupno gospodarstvo i telekomunikacijsku industriju, zahtjevno okruženje, a u kojem je HT uspješno poslovao. Tomu svjedoči i činjenica da je HT u vidu poboljšanja kvalitete mreže i usluga postavio nove standarde u povijesti kompanije, a što je između ostalog vidljivo iz najvećeg ikad uvođenja optičke mreže u jednoj godini, pokretanja prve komercijalne 5G mreže u Hrvatskoj, najboljeg ikad zadovoljstva korisnika i rekordno visokog zadovoljstva zaposlenika. Pod njegovim vodstvom, Hrvatski Telekom je napravio značajan iskorak i ojačao svoju vodeću poziciju na tržištu, pritom stvarajući vrijednost za dioničare, korisnike, partnere i zaposlenike. Imajući sve ovo na umu, radujem se svemu što će on i njegov tim postići u sljedećem mandatu“, ističe Jonathan Richard Talbot, predsjednik Nadzornog odbora HT-a.

Konstantinos Nempis preuzeo je dužnost predsjednika Uprave 1. travnja 2019. godine. U Hrvatski Telekom došao je iz OTE Grupe, vodećeg pružatelja telekomunikacijskih usluga u Grčkoj, sa pozicije izvršnog komercijalnog direktora za segment privatnih korisnika. Ima više od 20 godina dugo iskustvo rada u telekomunikacijskoj industriji, tijekom kojih je vodio nacionalne i međunarodne komercijalne timove u fiksnim i mobilnim telekomunikacijskim organizacijama.

Još iz kategorije

Brzine sve važnije europskim korisnicima

Brzine sve važnije europskim korisnicima

26.07.2021.

Velika analiza koju je proveo Opensignal pokazuje kako se brzine 5G pametnih telefona koji se koriste u Europi jako razlikuju po marki pametnih telefona, a  kod svih marki se vidi da je ukupna brzina za 5G uređaje znatno veća u odnosu na 4G modele pametnih telefona iste marke.

Telekom infrastruktura raste uz pomoć EU fondova, a vertikalnu integraciju kao i telekom tržište treba regulirati

Telekom infrastruktura raste uz pomoć EU fondova, a vertikalnu integraciju kao i telekom tržište treba regulirati

26.07.2021.

Veliku priliku imamo za razvoj širokopojasne infrastrukture uz pomoć EU i fondova i nekoliko je potencijalnih modela za to, ističe za ICTbusiness.info Martina Dragičević, direktorica regulatornih poslova i Eu fondova A1 Hrvatska i dodaje praksa EU mijenja i da se počinju sufinancirati ne samo projekti za gradnju bijelih već i sivih područja što smo adresirali kao potrebu za financiranje sljedećih projekata da se ne bi dogodila neravnoteža u kvaliteti i brzini usluga između sivih i bijelih područja.

GSMA poziva na otvaranje 2GHz spektra kako bi se zadovoljili klimatski ciljevi UN-a

GSMA poziva na otvaranje 2GHz spektra kako bi se zadovoljili klimatski ciljevi UN-a

26.07.2021.

Organizacija GSMA je pozvala regulatore diljem svijeta da pojačaju dostupnost spektra srednjeg pojasa. Naime, industrijsko udruženje upozorilo je da bi bez dodatnih izdvajanja ispunjavanje ciljeva internetske brzine, postavljenih od strane Ujedinjenih naroda, moglo koštati milijarde američkih dolara više po gradu i imati izraženiji ugljični “otisak”.