Novi mandat za Konstantinosa Nempisa u Hrvatskom Telekomu

Novi mandat za Konstantinosa Nempisa u Hrvatskom Telekomu

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Hrvatski Telekom dobio je novog starog predsjednika Uprave današnjom odlukom Nadzornog odbora. Prema njihovoj odluci Konstantinos Nempis dobiva nove tri godine na mjestu predsjednika Uprave i glavnog direktora s početkom od 1. travnja 2022. godine.

„Od njegovog imenovanja u 2019. godini, Konstantinos Nempis je sa svojim timom ostvario veliki napredak u transformaciji Hrvatskog Telekoma. To je još relevantnije uzimajući u obzir proteklo, za cjelokupno gospodarstvo i telekomunikacijsku industriju, zahtjevno okruženje, a u kojem je HT uspješno poslovao. Tomu svjedoči i činjenica da je HT u vidu poboljšanja kvalitete mreže i usluga postavio nove standarde u povijesti kompanije, a što je između ostalog vidljivo iz najvećeg ikad uvođenja optičke mreže u jednoj godini, pokretanja prve komercijalne 5G mreže u Hrvatskoj, najboljeg ikad zadovoljstva korisnika i rekordno visokog zadovoljstva zaposlenika. Pod njegovim vodstvom, Hrvatski Telekom je napravio značajan iskorak i ojačao svoju vodeću poziciju na tržištu, pritom stvarajući vrijednost za dioničare, korisnike, partnere i zaposlenike. Imajući sve ovo na umu, radujem se svemu što će on i njegov tim postići u sljedećem mandatu“, ističe Jonathan Richard Talbot, predsjednik Nadzornog odbora HT-a.

Konstantinos Nempis preuzeo je dužnost predsjednika Uprave 1. travnja 2019. godine. U Hrvatski Telekom došao je iz OTE Grupe, vodećeg pružatelja telekomunikacijskih usluga u Grčkoj, sa pozicije izvršnog komercijalnog direktora za segment privatnih korisnika. Ima više od 20 godina dugo iskustvo rada u telekomunikacijskoj industriji, tijekom kojih je vodio nacionalne i međunarodne komercijalne timove u fiksnim i mobilnim telekomunikacijskim organizacijama.

Još iz kategorije

Rastu prihodi od TV usluga

Rastu prihodi od TV usluga

04.10.2022.

Domaći telekom regulator HAKOM prikupio je i obradio podatke o prihodima od TV usluga koji su u drugom kvartalu ove godine na godišnjoj razini porasli 4,51 posto na 220,86 milijuna kuna.

Europski telekomi trebaju 150 milijardi eura ulaganja kako bi ispunili očekivanja

Europski telekomi trebaju 150 milijardi eura ulaganja kako bi ispunili očekivanja

04.10.2022.

Nije novost reći da se EU suočava s manjkom ulaganja u mrežu od 150 milijardi eura kako bi dosegla svoje ciljeve povezivosti do 2025. godine, ističe se u novom istraživanju Strand Consultinga te dodaju da je zanimljivije pitanje zašto politike Europske komisije za poticanje ulaganja nisu uspjele.

Rast potrošnja i objedinjene usluge

Rast potrošnja i objedinjene usluge

04.10.2022.

Najnoviji podaci domaćeg telekomunikacijskog regulatora HAKOM-a za tržište internetskih usluga pokazuje kako je ukupni podatkovni promet HT-a, Iskona, A1 Hrvatska, Telemach Hrvatska i Optima Telekoma porastao na godišnjoj razini u drugom kvartalu ove godine za 19,24 posto na ukupno potrošenih 792,71 milijuna GB. Podatkovni promet u fiksnim mrežama veći je 19,24 posto na 548,59 milijuna GB, a istim postotkom rastao je i mobilni podatkovni promet koji je dosegao 244,11 milijuna GB.