POVEĆANJE CIJENA TELEKOM USLUGA

I HT povećava cijene svojih usluga uz indeksaciju, ali manje od drugih telekoma

I HT povećava cijene svojih usluga uz indeksaciju, ali manje od drugih telekoma
Upravna zgrada HT-a u Zagrebu
Dražen Tomić / Tomich Productions

Nastavno na tržišne okolnosti, Hrvatski Telekom će od 1. listopada početi primjenjivati indeksnu klauzulu u vidu usklađenja cijena usluga sa stopom inflacije i to znači dizanje cijena za 5 posto.

Pritom će usklađenje HT-a u vidu 5 posto povećanja cijena biti znatno niže od prosječne godišnje stope inflacije u 2022. godini koja je iznosila je 10,8 posto, naglašavaju iz ovog domaćeg telekom operatora.

 Stopa uvećanja cijena HT-a od 5 posto primjenjuje se isključivo na iznose mjesečnih naknada fiksnih i mobilnih tarifa, paketa i opcija definiranih službenim Cjenicima HT-a. Na ostale stavke računa kao što su: potrošnja minuta, poruka ili interneta, jednokratne naknade, rate za uređaje - ne primjenjuje se indeksna klauzula te navedene naknade ostaju neizmijenjene.

Prvi račun s novim iznosom naknada korisnici će dobiti u studenom, a za mjesec listopad, pojašnjavaju iz najjačeg domaćeg telekoma.

Pritom treba istaknuti kako je HT-ovo povećanje od 5 posto najniže na domaćem telekom tržištu jer podsjetimo i druga dva telekoma također su povećala cijene. Tako je A1 Hrvatska povećao za 8,5 posto s 1. srpnja ove godine, a Telemach povećao cijene za 8,3 posto s 1. kolovoza ove godine.