TELEKOM USLUGE

HT najavio nova rješenja i usluge uz ulaganja od 233 milijuna eura u prvoj polovici godine

HT najavio nova rješenja i usluge uz ulaganja od 233 milijuna eura u prvoj polovici godine
Nataša Rapaić, članica Uprave HT-a za privatne korisnike
Dražen Tomić / Tomich Productions

S novom ponudom paketa u fiksnoj mreži Hrvatski Telekom napravio je značajan iskorak u pružanju najboljeg kućnog iskustva i to u sve četiri ključne komponente brzina, sigurnost, tehnologija i sadržaj, pohvalili su se iz najjačeg domaćeg telekoma HT-a. Oni su uložili 233 milijuna eura u prvoj polovici ove godine, ističe Nataša Rapaić, članica Uprave HT-a za privatne korisnike i kako ističe prije svega u fiksnu mrežu, ali i nove frekvencijske spektre za 5G. Prema njezinim riječima žele biti najbolji digitalni telekom s vizijom najbolje mreže, najboljih usluga i zadržati najbolje korisničko iskustvo i to sve uz nove digitalne platforme koje će nuditi nove funkcionalne u sferi brzina, sučelja i mogućnosti. 

Ukupne investicije, uključujući radio frekvencijski spektar, iznosile su 233,1 milijuna eura (+126,4% YoY), što predstavlja najveća ulaganja na tržištu i odražava HT-ovu kontinuiranu predanost omogućavanju platforme za nacionalnu digitalizaciju i budući poslovni rast, ističe Nataša Rapaić.

U novim paketima fiksnih usluga brzina interneta povećava se do najveće dostupne brzine, omogućavajući istodobno spajanje dvostruko više uređaja u jednom domu uz najveću kvalitetu veze, a sve uz neograničen promet. Najmodernija WiFi6 tehnologija sada postaje još dostupnijom i njome se dodatno podiže standard bežičnog povezivanja, a s najboljom opremom na tržištu aktiviraju se i napredne mogućnosti za kućnu WiFi mrežu. Ovime se značajno podiže i razina sigurnosti, stabilnosti i pokrivenosti mrežom u svakom dijelu doma. Također, s novim paketima svako kućanstvo dobiva jedinstveno MAXtv televizijsko iskustvo i bitno unaprjeđuje MAXtv aplikacije, a u sklopu nadogradnje i modernizacije razvijene su i platforme za AndroidTV i AppleTV uređaje.

Hrvatski Telekom ima daleko najveću optičku FTTH mrežu, jedinu istinski gigabitnu tehnologiju, koju gradimo diljem Hrvatske, s planom pokrivanja više od milijun kućanstava. S novim fiksnim paketima koji su kreirani da izravno odgovaraju potrebama i preferencijama korisnika, svim korisnicima koji zasad nisu na optičkoj infrastrukturi ponuda brzina interneta podiže se na maksimalnu moguću razinu dostupnu na njihovim lokacijama. Pritom je svima koji žele više od toga na raspolaganju je fiksni pristup mobilnoj mreži temeljen na 5G tehnologiji (FWA) koji omogućava brzine do 200 Mbps diljem Hrvatske.

Kako bi uz veće brzine omogućili i najbolje iskustvo korištenja interneta u svakom dijelu doma omogućit ćemo našim korisnicima najbolju dostupnu tehnologiju s WiFi extra mesh uređajima, koji omogućavaju znatno veću stabilnost signala u svakom dijelu doma, sigurno i bezbrižno povezivanje puno većeg broja najrazličitijih uređaja i dvostruko veće brzine pristupa internetu nego do sada, tvrde u HT-u.

Pritom je za veće kuće i stanove na raspolaganju WiFi extra uređaj koji je uključen u cijenu, pojašnjavaju u najjačem domaćem telekomu i dodaju da novi WiFi6 uređaji postaju standard u fiksnoj ponudi Hrvatskog Telekoma i njima je trenutno pokrivena trećina fiksne mreže HT-a diljem Hrvatske, dobivaju ih svi novi korisnici, a u tijeku je i zamjena dosadašnjih uređaja postojećim korisnicima.

Tehnološka inovacija se događa i u samom operativnom sustavu na kojem nova oprema funkcionira pa će od sada HT uz najbolje uređaje imati i jedinstveni softver koji s njima upravlja na jednak način što omogućuje brže praćenje tehnoloških trendova na tržištu uređaja, neovisno o proizvođaču, ali isto tako olakšava uvođenje novih digitalnih funkcionalnosti poput internet sigurnosti prema svim korisnicima, te je to razlog zašto je ovakva platforma zalog za buduće inovacije u HT-u.

Nova tehnologija je omogućila i znatno veću sigurnost za kućno internet okruženje pa Hrvatski Telekom u svim novim paketima, bez dodatne naknade, daje opciju internet sigurnosti koja omogućuje da se preko Moj Telekom aplikacije vrlo jednostavno postave i mijenjaju željene postavke sigurnosti poput roditeljske zaštite, ograničenja vremena na internetu. Standard koji je omogućen novim WiFi6 uređajem i standardnom sigurnosnom nadogradnjom postavio je temelje za bržu implementaciju raznih budućih rješenja pametnog doma.

Najveći izbor zabavnog i sportskog sadržaja je jedno od obilježja MAXtv-a koji ima ekskluzivna prava za sve utakmice domaćeg nogometnog prvenstva koje ne samo što su najgledaniji sportski sadržaj, već gledanost MAXSport programa u izravnim prijenosima i na digitalnim platformama kontinuirano i višestruko raste u odnosu na prošlu sezonu, ističu u HT-u. Sada se iskustvo gledanja televizije u novim paketima također podiže na novu, još višu razinu, kako ističe Ivan Runje, direktor Sektora upravljanja proizvodima u HT-u. 

Svi korisnici MAXtv-a do kraja godine dobit će potpuno novu redizajniranu aplikaciju koja će omogućiti još kvalitetnije iskustvo gledanja uz maksimalnu kvalitetu slike i brojne opcije personaliziranog upravljanja sadržajem, pojašnjava Runje i dodaje da na novim MAXtv platformama za AndroidTV i AppleTV uređaje, koje se sustavno nadograđuju pune funkcionalnosti bit će dostupne do kraja godine.

„Hrvatski Telekom je lider u pogledu mreže, sadržaja, tehnologije te u konačnici korisničkog iskustva. I to ne kažemo mi već korisnici. Važan dio ove jednadžbe su i naša iz godine u godinu daleko najveća ulaganja na tržištu. Tako smo primjerice u prvih šest mjeseci već uložili više od 233 milijuna eura, što je dvostruko više nego u istom razdoblju lani, te smo već sada uložili više nego što drugi operateri planiraju u cijeloj godini. Ključ uspjeha je što stalnim inoviranjem, unaprjeđivanjem, poboljšanjem usluge i digitalnih alata i postavljanjem industrijskih standarda našim korisnicima dokazujemo zašto smo najbolji telekom i partner. Sve to se odražava i u percepciji našeg branda gdje nas po glavnim kriterijima – pouzdanost, pokrivenost mreže, brzina interneta, digitalna rješenja, kvaliteta usluge, društvena odgovornost korisnici ocjenjuju kao brand broj 1. Naš posao jest graditi mreže, ali naša vizija je povezivati sve privatno i poslovno i to smo ugradili u poruku naše nove kampanje 'Povezuje nas više od mreže", kazuje Nataša Rapaić.

„Ključ diferencijacije danas je korisničko iskustvo. Zato se pri osmišljanju svakog proizvoda, bilo da se radi o najvećem izboru televizijskog sadržaja, najmodernijoj WiFi tehnologiji ili najnovijoj generaciji internet sigurnosti koja omogućava zaštitu od napada, roditeljsku zaštitu i nadzor uređaja na mreži a sve bez naknade vodimo time kakvu vrijednost stvaramo za korisnika i to nam je glavna metrika. Središnja točka u upravljanju kućnim iskustvom je Moj Telekom aplikacija koju u ovom trenutku koristi više od 700 tisuća aktivnih korisnika. Zadovoljstvo korisnika najveće je u povijesti HT-a, a najzadovoljniji su upravo digitalni korisnici i to nam je poticaj za razvoj novih funkcionalnosti koje će korisnicima olakšavati život“, zaključuje Runje.