HT mijenja upravljačku strukturu, nestaje funkcija člana uprave za biznis

HT mijenja upravljačku strukturu, nestaje funkcija člana uprave za biznis

Foto: Dražen Tomić / Goran Matošević / Tomich Productions

Najjači domaći telekom operator Hrvatski Telekom najavio je promjene svoje upravljačke strukture i to od 1. kolovoza ove godine. Tako od tada prestaje postojati funkcija člana uprave za poslovni segment, a tu je funkciju zadnji obnašao Saša Kramar koji je sada u Spanu. Prema odluci HT-a od 1. kolovoza Marijana Bačić i Jerko Dumanić preuzeti će nove, potpredsjedničke dužnosti u Hrvatskom Telekomu.

Marijana Bačić, koja je direktorica sektora korporativne prodaje od studenog 2017. godine, obnašat će novu funkciju potpredsjednika za korporativnu prodaju i ICT, dok će dosadašnji direktor sektora poslovnog marketinga Jerko Dumanić preuzeti potpredsjednika za VSE / SME, Poslovni marketing i upravljanje kanalima.

Istodobno, uvođenjem jednostavnije i linearnije organizacijske strukture Hrvatski Telekom ukida dosadašnju funkciju glavnog poslovnog direktora i prebacuje je na područje odgovornosti izvršnog direktora. Nova B2B organizacija bit će podijeljena između Marijane Bačić i Jerka Dumanića, koji će se izravno prijaviti glavnom izvršnom direktoru (CEO) Kostasu Nebisu.

Marijana Bačić započela je profesionalnu karijeru 2001. godine u Hrvatskom Telekomu kao stručnjak u odjelu podataka i IP usluga. Potom je karijeru nastavila u odjelu kontrolinga i planiranja u kojemu je postavljena za višeg stručnjaka, prije nego što je postala ključni voditelj računa za korporativne klijente. Onaj je kasnije napredovala na mjesto direktora Odjela korporativne prodaje, a potom i cijelog Sektora prodaje korporacija.

"Uloga Hrvatskog Telekoma, kao ključnog pružatelja usluga digitalizacije i pouzdanog IKT partnera, posebno je vidljiva danas. Jedinstvena integrativna rješenja koja razvijamo i implementiramo u privatnim i javnim tvrtkama omogućuju im da razviju poslovanje i postanu konkurentniji u tržište. Ujedno naša pametna gradska rješenja implementirana u više od 60 gradova i općina širom Hrvatske omogućuju digitalni napredak i veću kvalitetu života svojim građanima ", izjavila je Marijana Bačić.

Nakon godina rada u inozemstvu za Stonepath Group i Solomon Smith Barney u SAD-u i Švedskoj, Jerko Dumanić pridružio se Hrvatskom Telekomu 2002. godine i od tada je obnašao nekoliko menadžerskih pozicija u grpaciji Hrvatskog Telekoma. Oni uključuju funkciju člana uprave u Iskonu i HT Eronetu. Posljednjih šest godina bio je direktor poslovnog marketinga u Hrvatskom Telekomu.

"Hrvatski Telekom, kao vodeća telekomunikacijska kompanija u Hrvatskoj aktivno podržava i pomaže digitalizaciju VSE / SME, velikih tvrtki i javnih institucija. Na taj način pomažemo povećati ne samo njihovu produktivnost, već i zadovoljstvo svojih kupaca, korisnika i građana. Posljednjih mjeseci vidjeli smo koliko je upotreba digitalnih alata i rješenja važna za poslovanje, a njihova će važnost i dalje eksponencijalno rasti. Digitalizacija nije trend, već potreba koja nudi mnogo novih mogućnosti. Ona povezuje, poboljšava interne procese , donosi uštede i veću efikasnost te poboljšava konkurentnost svih velikih i malih poduzeća. To Hrvatski Telekom pruža svojim kupcima ", dodao je Jerko Dumanić.

Nova organizacijska struktura omogućit će veću učinkovitost i omogućiti nam da budemo još bolji i poželjniji partner našim poslovnim kupcima, tvrde u najjačem domaćem telekomu.

Tako će se od 1. kolovoza 2020. godine Uprava Hrvatskog Telekoma sastojat od pet članova i to: Kostas Nebis (CEO) predsjednik Uprave, Ivan Bartulović (CHRO), član uprave zadužen za ljudske resurse, Daniel Daub (CFO), član uprave zadužen za financije, Boris Drilo (CTIO), član uprave zadužen za tehničko-informacijske funkcije i Nataša Rapaić (CCO), članica uprave zadužena za rezidencijalu.

Još iz kategorije

Ericsson omogućava lakši prelazak na 5G uz novi softver

Ericsson omogućava lakši prelazak na 5G uz novi softver

03.08.2020. komentiraj

Zahvaljujući komercijalnoj dostupnosti Ericssonovog (NASDAQ: ERIC) samostalnog 5G NR softvera za srednje i niske pojaseve, pružatelji komunikacijskih usluga sada mogu koristiti puni potencijal 5G nove radijske tehnologije (NR). Spomenuti je softver nedavno postao globalno dostupan svim kupcima.

Hrvatski Telekom realizirao je projekt besplatnog WiFi interneta u gradu Sisku i općinama Posedarje i Ražanac

Hrvatski Telekom realizirao je projekt besplatnog WiFi interneta u gradu Sisku i općinama Posedarje i Ražanac

03.08.2020. komentiraj

Najjači domaći telekom operator HT omogućio je građanima Siska i mještanima općina Ražanac i Posedarje besplatan internet na područjima javnog okupljanja. Oni su dio gradova i općina kojima je u sklopu inicijative WiFi4EU dodijeljen vaučer u iznosu od 15.000 eura, nakon čega su odabrali Hrvatski Telekom kao najboljeg izvođača koji će tehnološki omogućiti javni besplatni WiFi internet za njihove mještane i građane. U sklopu inicijative WiFi4EU Europska komisija pokreće projekte kojima sufinancira visokokvalitetan besplatan pristup internetu za građane na javnim mjestima poput primjerice  parkova, trgova, javnih zgrada, knjižnica, muzeja.

Dodijeljena bespovratna sredstva za šest prijavljenih projekata za izgradnju mreža

Dodijeljena bespovratna sredstva za šest prijavljenih projekata za izgradnju mreža

03.08.2020. komentiraj

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije uručilo je 6 ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru poziva „Izgradnja mreža sljedeće generacije (NGN)/pristupnih mreža sljedeće generacije (NGA) u NGA bijelim područjima“, ukupne vrijednosti 270,6  milijuna kuna. Navedeni projekti bit će sufinancirani europskim sredstvima, a uskoro se očekuje i potpisivanje ostalih 14 ugovora.