Grčki Forthnet službeno postaje dio United Grupe

Grčki Forthnet službeno postaje dio United Grupe

Foto: DepositPhotos / Ilustracija

Grčki telekomunikacijski operator i pružatelj pay -TV usluga Forthnet službeno je postao dio United Grupe, vodećeg pružatelja telekomunikacijskih i medijskih usluga u jugoistočnoj Europi, u okviru kojeg u Hrvatskoj posluju televizija i portali Sport Klub i N1, Nova TV, Doma TV, portal dnevnik.hr, kao i operator Telemach Hrvatska.

Preuzimanje Forthneta treća je velika transakcija United Grupe u manje od godinu dana, nakon akvizicije hrvatskog Tele2 i bugarskog Vivacoma. Zajedno su akvizicije povećale veličinu kompanije na 1,7 milijardi eura prihoda. Ulazak United Grupe na grčko tržište još je jedna prekretnica u njenoj strategiji rasta u Europi. Ujedno, nizozemska grupa koja posluje u osam država u regiji time dodatno učvršćuje poziciju lidera u industriji.

„Našim kolegama iz Forthneta želim dobrodošlicu u obitelj United Grupe. Imamo ambiciozne planove za kompaniju i implementirat će ih novi menadžerski tim. Forthnetov brend Nova dobro je pozicioniran u Grčkoj i vidimo puno potencijala za razvoj poslovanja“, ističe Victoriya Boklag, izvršna direktorica United Grope.

„Imamo priliku grčkom tržištu predstaviti još više sadržaja i mogućnosti u segmentima zabave i sporta kako bismo potaknuli rast pay -TV usluga. Uvjereni smo da primjenom naše stručnosti u područjima kao što su sadržaj i tehnologija, u kombinaciji s telekomunikacijskom ponudom, možemo pružiti vrhunsko korisničko iskustvo i ostvariti poslovne ciljeve“, pojašnjava Victoriya Boklag.

United Grupa, koja je u većinskom vlasništvu BC Partnersa, u lipnju je priopćila da je pristala preuzeti početni udio od približno 36 posto u Forthnetu. Od tada je United Grupa povećala svoj udio na oko 80 posto. Do kraja godine, nakon što kompanija dovrši konverziju Forthnetovog konvertibilnog zajma, njezin će udio porasti na približno 85 posto.

Prema grčkim pravilima ponude za nadmetanje, United Grupa je aktivirala minimalne obvezne zahtjeve za nadmetanje i očekuje se da će objaviti obvezujuću ponudu za nadmetanje (MTO), koja bi trebala biti dovršena u prvom tromjesečju 2021. godine.

Ako United Grupa stekne najmanje 90 posto redovnih dionica Forthneta po završetku MTO-a, na kraju će imati 100 posto udjela u tvrtki, stečenih kombinacijom akvizicija u obvezujućoj ponudi za nadmetanje i/ili pravom istiskivanja preostalih dioničara u skladu s važećim zakonima i propisima.

Forthnet je pružatelj usluga kućne zabave i komunikacija u Grčkoj s oko 1.000 zaposlenika i gotovo 1,4 milijuna korisnika. Forthnet svojim korisnicima putem brenda Nova nudi više od 60 kanala izravno do kuće.

Djelujući u telekomunikacijskom i medijskom sektoru, platforma United Grupe objedinjuje vodeće operatore i najbolje proizvođače sadržaja u jugoistočnoj Europi. Tvrtka ima više od 10 milijuna korisnika i 11 tisuća zaposlenih.

Još iz kategorije

Iskon prolazi kroz proces digitalizacije i unapređenja ključnih procesa nakon podizanja nove IT infrastrukture

Iskon prolazi kroz proces digitalizacije i unapređenja ključnih procesa nakon podizanja nove IT infrastrukture

14.01.2021. komentiraj

Iskon je prošlu godinu, izazovnu i problematičnu po mnogočemu iskoristio za povećanje optičke pokrivenosti koristeći HT-ovu optiku i vlastite kapacitete  tako da gotovo četvrtina Iskonovaca danas surfa brzinama preko 100 Mbps, ističe  ekskluzivno za ICTbusiness.info predsjednik Uprave Iskon Interneta Krešimir Madunović.

Za Telemach Hrvatska 2020. godina tranzicije i intergracije nakon akvizicije, vrlo ambiciozni planovi za 2021.

Za Telemach Hrvatska 2020. godina tranzicije i intergracije nakon akvizicije, vrlo ambiciozni planovi za 2021.

13.01.2021. komentiraj

Iza nas je vrlo izazovna godina: pandemija bolesti COVID-19 izazvala je jednu od najvećih svjetskih zdravstvenih kriza u modernoj povijesti, koja je snažno utjecala na naše živote i uvela nas u novu svakodnevicu. Preko noći usporene su sve aktivnosti, pa tako i poslovne, i to u svim gospodarskim sektorima. Uz to, Hrvatsku su pogodili razorni potresi koji su dodatno otežali okolnosti i ostavili posljedice na mnoge od nas.

Globalna pokrivenost 5G signalom narast će za 253 posto do 2025. i pokrit će 53 posto svjetske populacije

Globalna pokrivenost 5G signalom narast će za 253 posto do 2025. i pokrit će 53 posto svjetske populacije

07.01.2021. komentiraj

Pokrivenost 5G signala širi se iznimnom brzinom i u ovom trenutku dostupan je za 1,17 milijardi ljudi ili oko 15 posto ukupne svjetske populacije. Dogodine će brojka biti na 1,95 milijardi ili oko 25 posto.