Ericsson predstavio rješenje za “sjeckanje” RAN-a unutar 5G mreža

Ericsson predstavio rješenje za “sjeckanje” RAN-a unutar 5G mreža

Foto: DepositPhotos

Ericsson je predstavio rješenje za “sjeckanje” Radio pristupnih mreža (RAN) unutar 5G mreža, koje omogućava poslužiteljima komunikacijskih usluga dostavu prilagođenih 5G usluga s garantiranim performansama.

Komercijalno je dostupno i naziva se Ericsson 5G RAN Slicing i može rasporediti radio resurse unutar jedne milisekunde i podržava višedimenzionalno upravljanje diferencijacijom usluga tijekom "sjeckanja". Tako nešto ojačava "end-to-end" mogućnosti "sjeckanja" za dinamičko upravljanje resursima i orkestraciju koja osigurava visokokvalitetno iskustvo krajnjeg korisnika te njegovih zahtjeva za različite slučajevi upotrebe.

Švedski tehnološki gigant prepoznao je "sjeckanje" kao idealno rješenje ispred uobičajene infrastrukture i to bi trebalo donijeti ispunjenje potencijala za 5G, što je sjajno za bolje iskustvo praćenja videosadržaja, povezivost automobila i proširenu stvarnost (AR).

Ujedno, Ericsson prognozira da će poslužitelji usluga do 2030. zajedno generirati oko 712 milijardi američkih dolara upravo zahvaljujući potencijalu o kojem se priča. Što se tiče razdoblja do 2025., prognozira se 300 milijardi dolara, a prvi će korist izvući oni u industrijama koje se tiču cloud gaminga, pametnih tvornica i pametne brige o zdravlju.

Dakle, oni koji su ulagali milijarde dolara u razvoj infrastrukture i novih tehnologija neće dobiti povrat novca preko noći, ali dugoročno će im se sve višestruko vratiti. Upravo to naglašavaju u Ericssonu, kompaniji koja konstantno traži prostor za napredak u mrežnoj infrastrukturi.

Naravno da s 5G nije ništa drugačije, to je nova i potentna tehnologija u kojoj oni koji donose najviše prednosti, dobivaju najviše zauzvrat. A čini se da Ericsson u ovoj situaciji kad Huawei nije više istinski globalni konkurent ima što za pokazati, odnosno, itekako isporučuje u svakom smislu.

Još iz kategorije

U 2020. godini Huaweijeva 5G mreža bila je najbolja po pitanju korisničkog iskustva

U 2020. godini Huaweijeva 5G mreža bila je najbolja po pitanju korisničkog iskustva

09.04.2021.

Usprkos pandemiji, Huawei je prošle godine poboljšao kvalitetu mreže na više od 120.000 lokacija i osigurao izvanredno iskustvo povezivanja, a prema 5G testovima provedenih od strane brojnih organizacija u većim gradovima diljem svijeta, Huaweijeva 5G mreža redovito je bila ocijenjena kao najbolja što se tiče iskustva korisnika, naglašeno je na okruglom stolu na kojem je prisustvovalo 50 novinara, analitičara te stručnjaka iz 15 zemalja Huaweijeve CEE i Nordics regije, u koju spada i Hrvatska.

Daljnja modernizacija mreže HT-a Mostar

Daljnja modernizacija mreže HT-a Mostar

09.04.2021.

Ericsson Nikola Tesla i HT Mostar potpisali su novi ugovor vrijedan 7,5 milijuna kuna čime se nastavlja uspješna dugogodišnja suradnja ovih kompanija. Njega su potpisali Vilim Primorac, predsjednik Uprave HT-a Mostar, i Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle.

Ericssonova 5G pametna tvornica u SAD-u

Ericssonova 5G pametna tvornica u SAD-u

09.04.2021.

Ericssonovu 5G pametnu tvornicu u Lewisvilleu u Texasu Svjetski ekonomski forum prepoznao je kao globalnog predvodnika u 4. industrijskoj revoluciji (4IR). Forum je tvornici dao svoju prestižnu oznaku “Globalni svjetionik” kao priznanje Ericssonovoj implementaciji tehnologije sljedeće generacije na toj lokaciji te njezinom učinku – uključujući impresivno poboljšanje učinka od 2,2 puta po zaposleniku u usporedbi sa sličnim postrojenjima bez automatizacije i 4IR poboljšanja.