Dolazak na MWC u Barcelonu bit će pod posebnim uvjetima

Dolazak na MWC u Barcelonu bit će pod posebnim uvjetima

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Španjolske vlasti i GSMA su postigli sporazum prema kojem će posjetitelji Mobile World Congress (MWC) sajma u Barceloni (28.6. - 1.7.) biti izuzeti od  ograničenja ulaska u zemlju, koja inače vrijede, posebno za one izvan Europske unije.

Odlične su to vijesti jer zbog pandemije koronavirusa činilo se da bi moglo biti dodatnih komplikacija, no ovo podosta olakšava cijelu priču. Nadalje, iz GSMA su naveli i da će španjolsko Ministarstvo unutarnjih poslova omogućiti izlagačima, sudionicima, sponzorima i partnerima ulazak u zemlju.

Iako trenutno postoji politika odbijanja ulaska za putnike izvan EU-a, to se ukinulo određenim skupinama, uključujući visokokvalificirane radnike, kategoriju u koju će biti svrstani i posjetitelji MWC-a. I sami postupak registracije za MWC prilagođen je ovim novim odredbama.

Dakle, sudionici izvan Unije i Schengena morat će se registrirati online kao i inače, a njihovi detalji potom će se podijeliti s vlastima. Ipak, potrebno je znati, pojedincima koji dolaze iz zemlje koju Španjolska smatra visokorizičnom još uvijek može biti odbijen ulaz.

"Zdravlje i sigurnost svih koji su uključeni u MWC, kako u Španjolskoj, tako i šire, i dalje su nam najveći prioritet. Nove odredbe samo su dokaz povjerenja u nas kao organizatore, kao i našeg snažnog partnerstva s (gradskim) vlastima", rekao je izvršni direktor GSMA John Hoffman.

Inače, odluka je stigla nakon objavljivanja zdravstvenog i sigurnosnog plana za kompletni događaj, koji je objavljen početkom ožujka i poprilično je opširan te uistinu ostavlja dojam da su organizatori pripremljeni na apsolutno svaki detalj kako bi zaštitili sve koji će se naći na licu mjesta u Barceloni ovog ljeta. Uostalom, kako je i navedeno, zato su organizatori i dobili potrebno povjerenje.

Više o uvjetima i načinu održavanja MWC-a možete pročitati ovdje.

Još iz kategorije

U 2020. godini Huaweijeva 5G mreža bila je najbolja po pitanju korisničkog iskustva

U 2020. godini Huaweijeva 5G mreža bila je najbolja po pitanju korisničkog iskustva

09.04.2021.

Usprkos pandemiji, Huawei je prošle godine poboljšao kvalitetu mreže na više od 120.000 lokacija i osigurao izvanredno iskustvo povezivanja, a prema 5G testovima provedenih od strane brojnih organizacija u većim gradovima diljem svijeta, Huaweijeva 5G mreža redovito je bila ocijenjena kao najbolja što se tiče iskustva korisnika, naglašeno je na okruglom stolu na kojem je prisustvovalo 50 novinara, analitičara te stručnjaka iz 15 zemalja Huaweijeve CEE i Nordics regije, u koju spada i Hrvatska.

Daljnja modernizacija mreže HT-a Mostar

Daljnja modernizacija mreže HT-a Mostar

09.04.2021.

Ericsson Nikola Tesla i HT Mostar potpisali su novi ugovor vrijedan 7,5 milijuna kuna čime se nastavlja uspješna dugogodišnja suradnja ovih kompanija. Njega su potpisali Vilim Primorac, predsjednik Uprave HT-a Mostar, i Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle.

Ericssonova 5G pametna tvornica u SAD-u

Ericssonova 5G pametna tvornica u SAD-u

09.04.2021.

Ericssonovu 5G pametnu tvornicu u Lewisvilleu u Texasu Svjetski ekonomski forum prepoznao je kao globalnog predvodnika u 4. industrijskoj revoluciji (4IR). Forum je tvornici dao svoju prestižnu oznaku “Globalni svjetionik” kao priznanje Ericssonovoj implementaciji tehnologije sljedeće generacije na toj lokaciji te njezinom učinku – uključujući impresivno poboljšanje učinka od 2,2 puta po zaposleniku u usporedbi sa sličnim postrojenjima bez automatizacije i 4IR poboljšanja.