Danielu Daubu još jedan mandat u Upravi HT-a, imenova i novi Nadzorni odbor

Danielu Daubu još jedan mandat u Upravi HT-a, imenova i novi Nadzorni odbor

Hrvatski Telekom je na sjednici Nadzornog odbora ponovno imenovao Daniela Dauba članom Uprave i glavnim direktorom za financije na još jedno mandatno razdoblje od dvije godine, a s početkom od 1. studenog 2020. godine, kada mu ističe postojeći mandat.

Daniel Daub je 2017. godine imenovan članom Uprave i glavnim direktorom za financije, a na tu poziciju došao je iz središnjice Deutsche Telekoma, sa funkcije Potpredsjednika za kontroling kapitala i inovacija. Prije toga, u razdoblju od 2006. do 2014. godine obnašao je različite rukovodeće funkcije; u društvu T-Mobile Austria, od Starijeg potpredsjednika za razvoj kanala i usluge do Starijeg potpredsjednika za prodaju i usluge korisnicima, te u društvu T-Mobile Deutschland, na položaju Potpredsjednika za upravljanje tržištem / planiranje prodaje i izvještavanje.

Upravu Hrvatskog Telekoma čini pet članova i to Kostas Nebis, predsjednik Uprave, Nataša Rapaić, zadužena za Privatne korisnike, Ivan Bartulović, zadužen za ljudske resurse, Daniel Daub, zadužen za financije i Boris Drilo, zadužen za tehničke i informacijske funkcije.

„S velikim zadovoljstvom pozdravljam Danielovo imenovanje na još jedno mandatno razdoblje. Njegova stručnost u financijama, bogato iskustvo u brzo razvijajućoj telekomunikacijskoj industriji i uspješna provedba pozitivnih promjena od velikog su značaja za našu kompaniju. Radujem se što ću nastaviti surađivati s njim u provedbi strategije Hrvatskog Telekoma i ispunjenju vizije održivog i profitabilnog rasta, povezujući pritom hrvatsko društvo s mogućnostima koje digitalizacija pruža“, ističe Kostas Nebis, predsjednik Uprave.

Nakon odluke Glavne Skupštine Hrvatskog  Telekoma o izboru gđe Eirini Nikolaidi, dr.sc. Ivice Mišetića i prof.dr.sc. Gordana Gledeca za članove Nadzornog odbora, Nadzorni odbor je izabrao dr.sc. Ivicu Mišetića za zamjenika predsjednika Nadzornog odbora.

Nadzorni odbor broji devet članova i to: Jonathan Richard Talbot, predsjednik, dr. sc. Ivica Mišetić, zamjenik predsjednika, Gordan Gledec, Dolly Predovic, Tino Puch, Eva Somorjai-Tamassy, Marc Stehle, Eirini Nikolaidi i Vesna Mamić, članovi.

Još iz kategorije

Ericsson isporučuje cloud native dvojnu 5G jezgrenu mrežu SoftBanku

Ericsson isporučuje cloud native dvojnu 5G jezgrenu mrežu SoftBanku

06.08.2020. komentiraj

SoftBank odabrao je Ericsson za isporuku cloud native dvojne 5G jezgrene mreže za svoju samostalnu 5G mrežu. Rješenje, koje uključuje Ericsson Cloud Packet Core, Ericsson Cloud Unified Data Management and Policy, kao i Ericsson NFVI, igrat će ključnu ulogu u operativnoj transformaciji SoftBanka. Zero-touch rad nudi neprekinute procese isporuke i integracije (CI / CD), uz pomoć kontejnerski temeljene arhitekture mikrousluga i automatizacije koju ona omogućuje.

Samsung otkriva viziju 6G budućnosti - hologrami dostupni masama do 2030.

Samsung otkriva viziju 6G budućnosti - hologrami dostupni masama do 2030.

06.08.2020. komentiraj

Telekomunikacijske kompanije diljem svijeta marljivo rade na širenju 5G mreže, ali neke od njih gledaju već podosta unaprijed i pripremaju se za razvoj 6G tehnologije, koja bi trebala donijeti jednu potpuno novu razinu po pitanju mogućnosti koje će nuditi.

5G tehnologija će značajno smanjiti potrošnju energije i emisiju stakleničkih plinova

5G tehnologija će značajno smanjiti potrošnju energije i emisiju stakleničkih plinova

05.08.2020. komentiraj

5G tehnologija predstavlja jednu od ključnih poluga za smanjenje globalne potrošnje energije i emisije stakleničkih plinova, zaključak je Green 5G white papera kojeg su predstavili Huawei i Analysys Masona, globalna savjetodavna i istraživačka organizacija specijalizirana za telekomunikacije, medije i digitalne usluge. U dokumentu su predstavljena očekivanja implementacije nove tehnologije te znanstvena procjena njenog utjecaja na okoliš, s obzirom da će utjecaj 5G-a biti puno istaknutiji u odnosu na prethodne generacije mobilnih mreža, i to ne samo u ICT industriji već i u čitavom nizu drugih industrija. Huawei procjenjuje da će do 2025. godine biti postavljeno 6,5 milijuna 5G baznih stanica, a širom svijeta bit će 2,8 milijardi 5G korisnika.