A1 uspostavio fiksnu mrežu u Zagrebu

A1 uspostavio fiksnu mrežu u Zagrebu

Foto: DepositPhotos / Ilustracija

Negdje iza 23 sata svi korisnici A1 Hrvatska koji su u Zagrebu ostali bez internetskog pristupa, a samim time i fiksne telefonije preko IP protokola te internetske televizije odnosno TV-a opet preko IP-a (Internet protokol) vraćeni su na mrežu nakon problema koji se dogodio na telekomunikacijskoj infrastrukturi.

Kako smo već pisali, riječ je o problemi koji se dogodio na kabelskoj odnosno HFC infrastrukturi koja nudi kao i optička infrastruktura visoke brzine prijenosa i do 1 Gbps.

Prema informacijama iz drugog po veličini domaćeg telekom operatora A1 Hrvatska poteškoće s uslugama interneta i televizije na području Zagreba su u potpunosti otklonjene. „Još jednom se ispričavamo svim našim korisnicima i zahvaljujemo na razumijevanju“, zaključuju na upit ICTbusiness.info.

Još iz kategorije

MWC ostaje u Barceloni sve do 2030

MWC ostaje u Barceloni sve do 2030

27.06.2022.

Barcelona će ostati mjesto održavanja najvećeg svjetskog sajma mobilne telefonije io industrije MWC barem do 2030. godine. Udruga mobilne industrije i organizator događaja GSMA objavila je da je dogovor danas napravljen na sastanku Upravnog odbora u Kuala Lumpuru.

Do kraja 2022. na svijetu će biti više od milijardu 5G mobilnih pretplata

Do kraja 2022. na svijetu će biti više od milijardu 5G mobilnih pretplata

24.06.2022.

Sjeverna Amerika bi prema prognozama trebala do 2027. biti 5G predvodnik u svijetu s čak devet od deset mobilnih pretplata na toj generaciji mobilnih mreža, navodi Ericsson u svom izvještaju Mobility Report.

Krenula utrka za tornjeve Deutsche Telekoma

Krenula utrka za tornjeve Deutsche Telekoma

23.06.2022.

Investicijske kompanije KKR, Global Infrastructure Partners (GIP) i Stonepeak Partners udružile su se i predale obvezujuću ponudu za kontrolni udio u portfelju Deutsche Telekoma (DT). Prema izvješćima medija, radi se o 20 milijardi eura.