A1 Hrvatska u suradnji s Glovom nudi novi način kupovine usluga

A1 Hrvatska u suradnji s Glovom nudi novi način kupovine usluga

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Prateći promjene navika digitalnih potrošača koji očekuju sve brži i jednostavniji pristup uslugama i proizvodima, A1 Hrvatska pokrenula je suradnju s aplikacijom Glovo i tako postala prvi telekom operator u Hrvatskoj koji korisnicima omogućuje ovakav način naručivanja i dostave proizvoda, ističu iz drugog po veličini domaćeg telekom operatora.

Glovo korisnici sada tako mogu naručiti A1 Homebox Duo te će im router biti dostavljen od strane Glovera, a budući Tomato pretplatnici mogu preko Glova naručiti dostavu SIM-ice. Novi način naručivanja i kupovine usluga dostupan je u Zagrebu, Zadru, Osijeku, Splitu, Rijeci, Slavonskom Brodu i Sisku, a uskoro će preko Glova biti moguće naručiti i druge usluge iz A1 ponude, pojašnjavaju iz ovog telekoma.

Ovakav način kupovine usluga je savršen primjer povezanosti A1 prodajnih mjesta i Glova, pri čemu su A1 prodajna mjesta točke za preuzimanje opreme, a Glovo servis za brzu dostavu, čime osiguravamo korisniku brz pristup usluzi, tvrde u A1 Hrvatska.

„Korisnik prilikom ulaska u Glovo aplikaciju ulazi u A1 trgovinu u samoj aplikaciji te odabire Homebox uslugu, nakon čega A1 poziva korisnika i finalizira narudžbu. Glover prikuplja Homebox uređaj u jednom od A1 shopova te ga dostavlja korisniku u roku od 45 minuta koji potom sam instalira HB uslugu. Narudžba HB usluge preko Glova idealna je za sve one koji u vrlo kratkom roku, bez izlaska iz svoga doma, žele uspostaviti internetsku uslugu  koja je kvalitetna i brza tk zahtijeva samo jednostavno uključenje u struju“, pojašnjavaju u A1.

Nadalje, kako tvrde Korisnicima će se unutar aplikacije prikazati posebna kategorija za Tomato tarife koje im omogućuju trošenje jedinica na razgovore ili surfanje internetom u kombinaciji po vlastitom odabiru.

„Korisnik će moći odabrati Srednju ili Veliku postpaid tarifu, unijeti sve podatke potrebne za sklapanje ugovora i u roku od samo 45 minuta u udobnosti vlastitog doma ili ureda dočekati Glovera s Tomato SIM karticom“, pojašnjavaju u A1.

„Prednost je ovog oblika naručivanja za korisnike brzina pošiljke koja je neusporedivo veća u usporedbi s bilo kojom drugom uslugom dostupnom na tržištu. Uz to, sučelje je aplikacije dizajnirano da bude pregledno i jednostavno za korištenje, što će zadovoljiti velik broj korisnika kojima su upravo brzina i jednostavnost glavni kriteriji pri odabiru usluge“, tvrde u ovom telekomu.

„A1 Hrvatska prepoznala je dobru prihvaćenost Glovo aplikacije među korisnicima i, kao tvrtka koja oduvijek prati inovativne tehnologije i usluge, odlučila se priključiti trendu popularizacije ovakvog načina prodaje skrojenog prema potrebama modernih potrošača. Prvi smo telekom na hrvatskom tržištu koji pruža ovu novu mogućnost kupovine, osobito zanimljivu korisnicima koji su skloniji svoje kupnje obavljati putem digitalnih kanala. Veseli nas što ćemo u suradnji s Glovom korisnicima omogućiti dodatni kanal putem kojeg će moći na brz i jednostavan način realizirati A1 usluge“, objašnjava Nina Anić Milić, Direktorica prodaje za privatne korisnike, A1 Hrvatska.

„Naša iskustva diljem svijeta na četiri kontinenta povezuju nas s vrhunskim kompanijama koje predano rade na unaprjeđenju svojih usluga i dostupnosti svojih proizvoda svima. U ovom partnerstvu A1 i Glovo udružili su svoje snage, te omogućili korisnicima najbržu dostavu najbržeg interneta ravno do njihovog doma. Tehnološko doba u kojem živimo zahtijeva napredna rješenja, te se po prvi puta u Hrvatskoj brza isporuka susreće se s telekom asortimanom proizvoda i usluga, zbog čega nam je suradnja s A1 posebno draga“, ističe Teo Širola, generalni direktor za Glovo Hrvatska.

Još iz kategorije

Ericsson isporučuje cloud native dvojnu 5G jezgrenu mrežu SoftBanku

Ericsson isporučuje cloud native dvojnu 5G jezgrenu mrežu SoftBanku

06.08.2020. komentiraj

SoftBank odabrao je Ericsson za isporuku cloud native dvojne 5G jezgrene mreže za svoju samostalnu 5G mrežu. Rješenje, koje uključuje Ericsson Cloud Packet Core, Ericsson Cloud Unified Data Management and Policy, kao i Ericsson NFVI, igrat će ključnu ulogu u operativnoj transformaciji SoftBanka. Zero-touch rad nudi neprekinute procese isporuke i integracije (CI / CD), uz pomoć kontejnerski temeljene arhitekture mikrousluga i automatizacije koju ona omogućuje.

Samsung otkriva viziju 6G budućnosti - hologrami dostupni masama do 2030.

Samsung otkriva viziju 6G budućnosti - hologrami dostupni masama do 2030.

06.08.2020. komentiraj

Telekomunikacijske kompanije diljem svijeta marljivo rade na širenju 5G mreže, ali neke od njih gledaju već podosta unaprijed i pripremaju se za razvoj 6G tehnologije, koja bi trebala donijeti jednu potpuno novu razinu po pitanju mogućnosti koje će nuditi.

5G tehnologija će značajno smanjiti potrošnju energije i emisiju stakleničkih plinova

5G tehnologija će značajno smanjiti potrošnju energije i emisiju stakleničkih plinova

05.08.2020. komentiraj

5G tehnologija predstavlja jednu od ključnih poluga za smanjenje globalne potrošnje energije i emisije stakleničkih plinova, zaključak je Green 5G white papera kojeg su predstavili Huawei i Analysys Masona, globalna savjetodavna i istraživačka organizacija specijalizirana za telekomunikacije, medije i digitalne usluge. U dokumentu su predstavljena očekivanja implementacije nove tehnologije te znanstvena procjena njenog utjecaja na okoliš, s obzirom da će utjecaj 5G-a biti puno istaknutiji u odnosu na prethodne generacije mobilnih mreža, i to ne samo u ICT industriji već i u čitavom nizu drugih industrija. Huawei procjenjuje da će do 2025. godine biti postavljeno 6,5 milijuna 5G baznih stanica, a širom svijeta bit će 2,8 milijardi 5G korisnika.