Zoom će Microsoftu i Googleu konkurirati i e-mailom i kalendarom

Zoom će Microsoftu i Googleu konkurirati i e-mailom i kalendarom

Foto: DepositPhotos

Zoom je imao iznimno uspješnu 2020. i to ne čudi jer još u prosincu prošle godine broj korisnika “vrtio” mu se oko deset milijuna, a sad je na otprilike 350 milijuna. Bilo bi šteta stati na tome i ne iskoristiti mogućnosti koje su se otvorile iznenadnom popularnosti pa su u kompaniji odlučili “pojačati” usluge kroz e-mail i kalendar.

Samim time, Zoom će postati izrađeniji konkurent Microsoftu i Googleu, koji su dosad vodili bitku samo na tržištu videopoziva. Konkretnije, navodi se da će Zoom nove usluge imati odmah dogodine i to kroz posebne pakete za postojeće korisnike, tako da ih što više pridobiju lakšim putem te potom krenu i "po ostale". Naravno, za tako nešto usluge moraju biti kvalitetne i odskakati od konkurencije, a u Zoomu su uvjereni da će to postići.

Bit će zanimljivo vidjeti na koje to načine Zoom ima plan nadmašiti dva tehnološka giganta, koja s e-mail i kalendarom rade dva i više desetljeća. I znaju kako to raditi, znaju kako privući korisnike, razvijaju se na kvartalnoj razini pa zato i broje stotine milijuna pa i milijardi korisnika dnevno. Zoom će svakako morati ponuditi nešto iznimno svježe da pridobije povjerenje onih koji su navikli na usluge ponuđene od strane Googlea i Microsofta.

Sigurno je jedno, e-mail i kalendar vezat će se za Zoom platformu i spojiti usluge videopoziva s njima. To je i najlogičnije, samo treba vidjeti na koji način će se točno tako nešto izvesti. Svakako, odlično je za korisnike vidjeti konkurenciju, koja će sigurno potaknuti sve skupa na bolje.

Uostalom, otkako Zoom "žari i pali", Microsoft Teams se poboljšao, Google Meets također, ali i cijeli niz drugih platformi koje su prepoznale potencijal i shvatile da je trenutak kad ne smiju stagnirati ni u kojem smislu ukoliko žele opstati ili se širiti pa osigurati dugoročnu bezbrižnost.

Još iz kategorije

Digitalni tisak u novoj tehnološkoj eri

Digitalni tisak u novoj tehnološkoj eri

17.06.2021.

Canon Europe predstavlja dvije nove napredne mogućnosti automatizacije - jedinicu za praćenje i jedinicu za provjeru za digitalne tiskarske strojeve u boji iz serije imagePRESS C10010VP. Ti noviteti predstavljaju dodatnu podršku korisnicima u tiskarskim produkcijskim okruženjima za postizanje otisaka najviše kvalitete za manje vremena i bez ručnih intervencija rukovatelja.

Značajan iskorak Compinga uz kupnju tvrtke Data Target

Značajan iskorak Compinga uz kupnju tvrtke Data Target

17.06.2021.

Nakon što je Comping preuzeo dio poslovanja Megatrenda razgovarali smo s predsjednikom Uprave Alojzijem Jukićem koji ističe kako je to s jedne strane to je širenje portfelja naših usluga i proizvoda, ali i direktno ubrzavanje poslovanja.

Što je Identity Management?

Što je Identity Management?

16.06.2021.

Spanovi IDM stručnjaci, Stanka Mataga, IDM Project Management Team Leader te Vedran Mrvelj, IDM Development Team Leader bave se implementacijom IDM rješenja kod klijenata u svrhu automatizacije poslovnih procesa za održavanje cijelog životnog ciklusa korisničkih računa i identiteta. Ako krajnji korisnici čijim accountima i identitetima upravljaju ne čuju za njih, znači da dobro rade svoj posao i da sustav dobro i ispravno radi. I to tako obično i biva.