Upravljanjem korisnicima do uspjeha

Upravljanjem korisnicima do uspjeha

Poboljšanje produktivnosti, lakše praćenje pordajnim timovima i upravljanje korisničkom podrškom imperativi su kompanija kako bi ostale konkurentne, a jedno od rješenja koje se nudi kroz IT sustave svakako je CRM (costumer relationship managment). Danas je CRM sastavnio dio većih sustava, ali još uvijek ga se može naći i kao zasebno rješenje bilo da je riječ o komercijalnom ili besplatnom rješenju.

Koje će te odabratio ovisi samo o vama, ali i jedna i druga strana imaju svojih prednosti i mana, jer dok open source rješenje, odnonsno rješenja bazirana na otvorenom kodu donose nižu cijenu kod implementacije, CRM sustavi velikih proizvođača donose mnogo optimiziranije sustave koji se lakše održavaju.

CRM sustavi omogućuju upravljanje prodajnim lancem i praćenje kupaca, upravljanje koriničkim službama i call centrima na mnogo jednostavniji i pregledniji način nego dosa.

Call centri možda su najbolji primjer važnosti CRM sustava jer kad korisnik nazove broj korisničke službe i djelatnik službe dobiva na ekranu informacije o pozivatelju – ime, prezime, adresu, popis prijašnjih poziva, popis usluga koje korisnik ima aktivirane. Za uvod u razgovor to je najvažnije jer u tvrtki znaju tko je korisnik, koje uslug ekoristi i odgovore koje će dobiti mnogo će biti bolji nego da CRM sustava nema.

Zbog toga nakon kratkog razgovora djelatnik call centra prepoznaje čestu pogrešku te u bazi znanja pronalazi rješenje problema i rješenje u kratkom roku stiže putem elektroničke pošte, a nakon toga preuzima se novi korisnički poziv.

Djelatnici u korisničkoj službi imaju sve potrebne informacije prije nego što počnu rješavati problem koji se upravo pojavio. S druge strane, marketinški djelatnici imaju zlata vrijedne informacije temeljem kojih planiraju, kreiraju, izvršavaju marketinške i oglasne kampanje te posjeduju alat za praćenje prodajnih rezultata zasnovanih na kampanji. Zahvaljujući IT sustavu bez nekih većih teškoća prate uspješnost, računaju relevantne podatke te skupljaju važna iskustva na kojima temelje buduće aktivnosti. Ponekad je to najbolji put ka uspjehu i konkurentnosti na tržištu.

Na ovaj način CRM omogućuje mnogo jednostavnije upravljanje i zadovoljstvom kupaca, no s druge strane bez cjelokupnog IT sustava samo CRM rješenja nema prevelikog smisla. Ma koliko se mislilo kako su tvrtke informatizirane, kako se tehnologija primjenjuje sukladno trendovima i samoj percepciji tehnologije, zapravo uopće nije tako. Primjena tehnologije u praksi mnogo je dalje od lijepih priča tehnološkoih freekova, a mnogo bliža strahu koji korisnici imaju da im tehnologija neće preuzeti poslovanje. Taj strah je realno neopravdan jer tehnologija mora prije svega biti primjenjiva i omogućavati tvrtki i zaposlenicima inovativnost u poslovanju.

Još iz kategorije

NASA je blizu finalizacije svojeg sustava za upravljanje prometom dronovima u gradovima

NASA je blizu finalizacije svojeg sustava za upravljanje prometom dronovima u gradovima

22.02.2019. komentiraj

Američka svemirska agencija (NASA) spremna je za posljednje detaljne testove vezane uz upravljanje dronovima i izvest će ga u Nevadi. Bit će to konačni dokaz koliko se isplatio rad na novoj tehnologiji kroz posljednje četiri godine, i to sve u suradnji sa Saveznom upravom za civilno zrakoplovstvo (FAA).

Zagrebački Q Software otvorio ured u New Yorku

Zagrebački Q Software otvorio ured u New Yorku

21.02.2019. komentiraj

Zagrebačka IT tvrtka Q Software, jedna od najbrže rastućih IT kompanija u Europi prema Deloitteu, od početka ove godine posluje i na novoj lokaciji. Svoj šesti globalni ured otvorili su u New Yorku, digitalnom hubu istočne obale Sjedinjenih Američkih Država. Ured se nalazi u središtu New Yorka, točnije na Manhattanu, a osim te lokacije Q posluje još i iz Züricha, Osla, Belfasta, Los Angelesa te Zagreba, gdje se nalazi sjedište kompanije.

Startup iz Hrvatske može se natjecati s američkim startupima

Startup iz Hrvatske može se natjecati s američkim startupima

19.02.2019. komentiraj

Tijekom proteklih nekoliko godina, Repsly je evoluirao iz Field Team Management rješenja u Retail Execution Optimization rješenje, prema CEO-u Repsly Matu Brogieu. On je siguran da s naglaskom na umjetnu inteligenciju, prepoznavanje slike i strojno učenje mogu dodati veću vrijednost svojim klijentima.