Kvantno računarstvo

T-Systems nudi mogućnosti pristupa oblaku pogonjenog IBM-ovim kvantnim računalom

T-Systems nudi mogućnosti pristupa oblaku pogonjenog IBM-ovim kvantnim računalom
Depositphotos

T-Systems je najavio da će korisnicima omogućiti pristup u oblaku IBM-ovim kvantnim računalima. Ponude se kreću od jednodnevnih uvodnih sesija do dokaza poslovnog slučaja tijekom nekoliko mjeseci.

Pristup kvantnim sustavima uključuje više kvantnih računala koja pokreće 127-qubitni IBM Eagle procesor. Ovom objavom informatička podružnica Deutsche Telekoma kreće na put pružanja pristupa ovoj tehnologiji, kao i uvida u to kako se ona može primijeniti na poslovanje svojih korisnika. Osim toga, T-Systems će ponuditi posvećeno kvantno znanje i iskustvo i obuku.

Korisnici će imati pristup kvantnim uslugama T-Systema prilagođenim njihovim potrebama, u nizu različitih prilagodljivih paketa. Oni se kreću od jednodnevnih uvodnih sesija do dokaza poslovnog slučaja tijekom nekoliko mjeseci. Korištenje IBM Quantum računalnih resursa preko oblaka zajedno s uslugama T-Systema smanjit će prepreku kvantnom računalstvu. To će omogućiti T-Systems da razvije i testira slučajeve korištenja korisnika i pripremi ih za budućnost s kvantnim računalstvom.

Integracijom kvantnog računalstva u svoj portfelj, tvrtka ima za cilj dodatno povećati svoju vodeću poziciju u savjetodavnim uslugama, uslugama u oblaku i digitalnim rješenjima izvan lokalnih tržišta u ključnim industrijama. Krajnji je cilj pružiti klijentima besprijekorno iskustvo, uklopljeno u njihov krajolik u oblaku, dok žele otkriti potencijal kvantnog računalstva za svoje poslovanje.

“Kvantno računalstvo bit će središnje mjesto u IT krajoliku budućnosti. Kombiniramo kvantno i klasično računalstvo u besprijekorno i skalabilno korisničko iskustvo,” izjavio je Adel Al-Saleh, član uprave Deutsche Telekoma i izvršni direktor T-Systema.

“Poduzimanjem ovih prvih odlučnih koraka snizit će se prepreka pristupu kvantnom računalstvu. U IBM-u imamo pouzdanog partnera za isporuku ove tehnologije budućnosti. Savršeno odgovara našem fokusu na industriju i stručnosti“, tvrdi Al-Saleh.

“Organizacije diljem svijeta počinju istraživati kako će kvantno računalstvo utjecati na njihovu industriju i poslovanje. Partnerstvom s T-Systems kao pružateljem usluga u oblaku, moći ćemo ponuditi pristup kvantnoj tehnologiji još širem ekosustavu. Naš tim u IBM-u je uzbuđen što može podržati istraživanje T-Systema i njihovih kupaca i težnje za kvantnim aplikacijama za svoje poslovne operacije“, kaže Scott Crowder, potpredsjednik IBM-ovog Quantum Adoption i poslovnog razvoja.