BRZO I MOĆNO

Sveučilište u Cardiffu odabire Lenovo i Logicalis za jačanje HPC klastera

Sveučilište u Cardiffu odabire Lenovo i Logicalis za jačanje HPC klastera
Depositphotos

Usluga “Advanced Research Computing @Cardiff” (ARCCA) Sveučilišta u Cardiffu sada koristi 90 poslužitelja Lenovo ThinkSystem za povećanje performansi svog klastera računalstva visokih performansi (HPC) za 100%. Pomažu u pokretanju revolucionarnih istraživanja o podrijetlu svemira i formiranju zvijezda.

Cardiffova vrhunska istraživačka računalna usluga odabrala je suradnju s Logicalisom i platformom Lenovo ThinkSystem kako bi poboljšala mogućnosti svog Hawk HPC klastera koji nudi pristup superračunalnim alatima i resursima za rješavanje složenih istraživačkih problema u različitim poljima poput astrofizike i bioloških znanosti. Lenovo i Logicalis isporučuju HPC resurse za dvije istraživačke grupe u Cardiffu, uključujući onu koja bi mogla promijeniti naše razumijevanje svemira, Laser Interferometer Gravitational-Wave Observatory (LIGO) Znanstvena suradnja.

Već više od 15 godina ARCCA je jedan od najvećih pružatelja HPC-a za globalni istraživački projekt LIGO, čiji je cilj detektirati gravitacijske valove, valove u prostor-vremenu stvorene sudarima crnih rupa. Za projekt LIGO, koji vodi Stephen Fairhurst, Lenovo je osigurao 75 Lenovo ThinkSystem SR645 poslužitelja prije četvrtog dvogodišnjeg LIGO-ovog rada na otkrivanju gravitacijskih valova. Novo rješenje udvostručuje računalne performanse dostupne istraživačima i premašuje početne referentne vrijednosti performansi za ~46%, omogućujući istraživačima da brže obrađuju događaje otkrivanja i dijele podatke.

Druga istraživačka grupa na Sveučilištu u Cardiffu koja proučava formiranje zvijezda, pod vodstvom Ane Duarte Cabral, istraživačke suradnice Sveučilišta Royal Society, koristit će 15 poslužitelja Lenovo ThinkSystem SR630 s dva poslužitelja Lenovo ThinkSystem SR650 za pohranu podataka. Uz sustav koji financira Kraljevsko društvo, istraživanje grupe usmjereno je na stvaranje zvijezda u spiralnim galaksijama poput naše vlastite Mliječne staze, zahtijevajući računalno zahtjevne simulacije punih galaksija.