Stigao Office 365 za tvrtke

Stigao Office 365 za tvrtke

Mjesec dana nakon što je predstavio Office 365 za pojedinačne korisnike Microsoft je svoju ponudu popularnog uredskog softvera odlučio proširiti i na tvrtke. Dostupna su tri modela pretplate: Office 365 Small Business Premium za tvrtke od 1 do 10 zaposlenih, Office 365 Midsize Business za tvrtke od 10 do 250 zaposlenih te Office 365 ProPlus koji nudi najveću razinu fleksibilnosti i korištenja.

Cijena Small Business Premium pretplatničkog paketa iznosi 150 američkih dolara po korisniku godišnje te uključuje Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher, InfoPath, Access i Lync aplikacije. Uz navedeno korisnici dobivaju pristup cloud servisima za elektroničku poštu, dijeljenje kalendara, izradu i objavljivanje internetskih stranica te održavanje video konferencija.

Office 365 Midsize Business stoji nešto više – 180 američkih dolara po korisniku godišnje – te uz aplikacije i servise koje se dobiju s prethodnim paketom uključuje i Exchange Online, Lync Online i SharePoint Online cloud servise. S obzirom da je namijenjen za veće korisnike i IT sustave, ovaj paket ima i prateće alate za integraciju u Active Directory sustav, adminstracijsku web konzolu te mogućnost korištenja Microsoftove telefonske podrške.

Office 365 ProPlus je sa 144 amerčka dolara po korisniku godišnje najjeftinija opcija, no, kako je namijenjena za veće tvrtke koje u sklopu svojih infrastruktura već imaju neophodne prateće sustave, ne uključuje Exchange Online, Lync Online i SharePoint Online cloud servise. ProPlus ujedno dolazi opremljen sa svim neophodnim alatima za IT administratore.

Office 365 se u odnosu na dosadašnje Microsoftove uredske "suite" razlikuje po tome što se temelji na modelu korištenja putem pretplate te što objedinjuje niz internetskih cloud usluga s dodanom vrijednošću, a koje dopunjuju alate u sklopu paketa. Valja napomenuti kako svaki korisnik u sklopu pretplate dobiva pravo instalacije i korištenja Office softvera na do pet različitih uređaja. Time ga, primjerice, može legalno koristiti na desktop radnoj stanici, prijenosnom računalu ili nekom od sve popularnijih tablet PC-ja koji podržavaju Windows operacijski sustav.

Još iz kategorije

Dell predstavlja novi portfelj Dell EMC PowerEdge servera s AMD EPYC procesorima druge generacije

Dell predstavlja novi portfelj Dell EMC PowerEdge servera s AMD EPYC procesorima druge generacije

10.08.2019. komentiraj

Dell Technologies ponudit će cjelovit portfelj Dell EMC PowerEdge servera s AMD EPYC procesorima druge generacije. Kroz optimizirani dizajn, novi Dell EMC PowerEdge poslužitelji u potpunosti će utjecati na AMD-ovu tehnologiju nove generacije procesora.

Canon i McAfee zajednički za sigurnost

Canon i McAfee zajednički za sigurnost

06.08.2019. komentiraj

Svjestan da je sigurnost glavni prioritet za svaku tvrtku, Canon se udružio sa stručnjacima za kibernetičku sigurnost - tvrtkom McAfee - kako bi korisnicima pružio zaštitu ne samo od postojećih, nego i od budućih sigurnosnih prijetnji.

Epson uspostavio kompletni asortiman EcoTank jednobojnih pisača

Epson uspostavio kompletni asortiman EcoTank jednobojnih pisača

04.08.2019. komentiraj

Nastavno na uspjeh EcoTank asortimana, Epson je objavio dva nova modela kako bi kompletirao svoj portfelj jednobojnih tintnih pisača (M1170, M2170). Pružajući svu korist laserskog pisača, ali s impresivnom uštedom EcoTank asortimana, ovi izdržljivi, brzi i energetski učinkoviti pisači su stvoreni za korisnike i tvrtke kojima je potrebno rješenje za jeftini ispis velikog broja jednobojnih dokumenata, ističu u Epsonu.