Stigao Office 365 za tvrtke

Stigao Office 365 za tvrtke

Mjesec dana nakon što je predstavio Office 365 za pojedinačne korisnike Microsoft je svoju ponudu popularnog uredskog softvera odlučio proširiti i na tvrtke. Dostupna su tri modela pretplate: Office 365 Small Business Premium za tvrtke od 1 do 10 zaposlenih, Office 365 Midsize Business za tvrtke od 10 do 250 zaposlenih te Office 365 ProPlus koji nudi najveću razinu fleksibilnosti i korištenja.

Cijena Small Business Premium pretplatničkog paketa iznosi 150 američkih dolara po korisniku godišnje te uključuje Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher, InfoPath, Access i Lync aplikacije. Uz navedeno korisnici dobivaju pristup cloud servisima za elektroničku poštu, dijeljenje kalendara, izradu i objavljivanje internetskih stranica te održavanje video konferencija.

Office 365 Midsize Business stoji nešto više – 180 američkih dolara po korisniku godišnje – te uz aplikacije i servise koje se dobiju s prethodnim paketom uključuje i Exchange Online, Lync Online i SharePoint Online cloud servise. S obzirom da je namijenjen za veće korisnike i IT sustave, ovaj paket ima i prateće alate za integraciju u Active Directory sustav, adminstracijsku web konzolu te mogućnost korištenja Microsoftove telefonske podrške.

Office 365 ProPlus je sa 144 amerčka dolara po korisniku godišnje najjeftinija opcija, no, kako je namijenjena za veće tvrtke koje u sklopu svojih infrastruktura već imaju neophodne prateće sustave, ne uključuje Exchange Online, Lync Online i SharePoint Online cloud servise. ProPlus ujedno dolazi opremljen sa svim neophodnim alatima za IT administratore.

Office 365 se u odnosu na dosadašnje Microsoftove uredske "suite" razlikuje po tome što se temelji na modelu korištenja putem pretplate te što objedinjuje niz internetskih cloud usluga s dodanom vrijednošću, a koje dopunjuju alate u sklopu paketa. Valja napomenuti kako svaki korisnik u sklopu pretplate dobiva pravo instalacije i korištenja Office softvera na do pet različitih uređaja. Time ga, primjerice, može legalno koristiti na desktop radnoj stanici, prijenosnom računalu ili nekom od sve popularnijih tablet PC-ja koji podržavaju Windows operacijski sustav.

Još iz kategorije

Umjetna inteligencija u službi njege kože

Umjetna inteligencija u službi njege kože

25.04.2019. komentiraj

Poznati francuski brend u proizvodima za ljepotu i zdravlje kože, La Roche – Posay, lansirao je EFFACLAR SPOTSCAN aplikaciju. Ona pomoću umjetne inteligencije analizira kožu sklonu aknama te daje preporuke i savjete korisnicima.

Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle i HT Mostara

Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle i HT Mostara

25.04.2019. komentiraj

Predsjednica Ericssona Nikole Tesle Gordana Kovačević i Vilim Primorac, generalni direktor HT Mostara potpisali su nove ugovore ukupne vrijednosti 23 milijuna kuna. Ugovoreno je proširenje i modernizacija sustava za nadzor mobilne mreže te proširenje IMS sustava kao i novo proširenje radijske pristupne mreže HT Mostara.

VSCodium je open source Visual Studio Code oslobođen trackinga

VSCodium je open source Visual Studio Code oslobođen trackinga

24.04.2019. komentiraj

Visual Studio Code pokazao se kao odlični kod editor, ali iako je open source freeware, dostupan je samo na Microsoftovom GitHub repozitoriju i njegova preuzimanja su licencirana pod “closed source” licencom koja sadrži telemetriju, što znači da bi VSCodium vrlo lako mogao pridobiti one kojima te granica u VS Code smetaju.