Stigao Office 365 za tvrtke

Stigao Office 365 za tvrtke

Mjesec dana nakon što je predstavio Office 365 za pojedinačne korisnike Microsoft je svoju ponudu popularnog uredskog softvera odlučio proširiti i na tvrtke. Dostupna su tri modela pretplate: Office 365 Small Business Premium za tvrtke od 1 do 10 zaposlenih, Office 365 Midsize Business za tvrtke od 10 do 250 zaposlenih te Office 365 ProPlus koji nudi najveću razinu fleksibilnosti i korištenja.

Cijena Small Business Premium pretplatničkog paketa iznosi 150 američkih dolara po korisniku godišnje te uključuje Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher, InfoPath, Access i Lync aplikacije. Uz navedeno korisnici dobivaju pristup cloud servisima za elektroničku poštu, dijeljenje kalendara, izradu i objavljivanje internetskih stranica te održavanje video konferencija.

Office 365 Midsize Business stoji nešto više – 180 američkih dolara po korisniku godišnje – te uz aplikacije i servise koje se dobiju s prethodnim paketom uključuje i Exchange Online, Lync Online i SharePoint Online cloud servise. S obzirom da je namijenjen za veće korisnike i IT sustave, ovaj paket ima i prateće alate za integraciju u Active Directory sustav, adminstracijsku web konzolu te mogućnost korištenja Microsoftove telefonske podrške.

Office 365 ProPlus je sa 144 amerčka dolara po korisniku godišnje najjeftinija opcija, no, kako je namijenjena za veće tvrtke koje u sklopu svojih infrastruktura već imaju neophodne prateće sustave, ne uključuje Exchange Online, Lync Online i SharePoint Online cloud servise. ProPlus ujedno dolazi opremljen sa svim neophodnim alatima za IT administratore.

Office 365 se u odnosu na dosadašnje Microsoftove uredske "suite" razlikuje po tome što se temelji na modelu korištenja putem pretplate te što objedinjuje niz internetskih cloud usluga s dodanom vrijednošću, a koje dopunjuju alate u sklopu paketa. Valja napomenuti kako svaki korisnik u sklopu pretplate dobiva pravo instalacije i korištenja Office softvera na do pet različitih uređaja. Time ga, primjerice, može legalno koristiti na desktop radnoj stanici, prijenosnom računalu ili nekom od sve popularnijih tablet PC-ja koji podržavaju Windows operacijski sustav.

Još iz kategorije

TOP 5 helpdesk aplikacija

TOP 5 helpdesk aplikacija

14.02.2019. komentiraj

Poslovanje bez kupaca je kao automobil bez motora - nigdje ne ide. Stoga je usluga koju kroz poslovanje nudimo ključna da bismo zadržali postojeće klijente i pridobili nove, a u današnje vrijeme u tome nam pomažu i specijalizirane aplikacije.

WorkTime Personal je zgodan alat za praćenje vremena provedenog na računalu

WorkTime Personal je zgodan alat za praćenje vremena provedenog na računalu

12.02.2019. komentiraj

Za sve koji rade na i s računalima iznimno je bitno ne gubiti koncentraciju jer teško ju je zadržati, posebno u vremenu kad na svim stranama možemo pronaći nešto iznimno zanimljivo. Pitanje koje se zbog toga postavlja jest može li se uopće zadržati koncentracija i ne skretati pogled na nešto što se ne tiče onoga što radimo... Jest!

Canon predstavio novo izdanje platforme imageRUNNER ADVANCE

Canon predstavio novo izdanje platforme imageRUNNER ADVANCE

11.02.2019. komentiraj

Tvrtka Canon najavila je novo izdanje svoje platforme treće generacije imageRUNNER ADVANCE s novom verzijom programske podrške 3.8. Taj bogati portfelj s 26 proizvoda i 7 linija sa svim uređajima nudi visoku sigurnost i intuitivno sučelje. Treće izdanje platforme razvijeno je za cijelu ponudu višefunkcijskih pisača i nudi nadogradnje za svaki uređaj iz spomenute linije.