Stigao Office 365 za tvrtke

Stigao Office 365 za tvrtke

Mjesec dana nakon što je predstavio Office 365 za pojedinačne korisnike Microsoft je svoju ponudu popularnog uredskog softvera odlučio proširiti i na tvrtke. Dostupna su tri modela pretplate: Office 365 Small Business Premium za tvrtke od 1 do 10 zaposlenih, Office 365 Midsize Business za tvrtke od 10 do 250 zaposlenih te Office 365 ProPlus koji nudi najveću razinu fleksibilnosti i korištenja.

Cijena Small Business Premium pretplatničkog paketa iznosi 150 američkih dolara po korisniku godišnje te uključuje Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher, InfoPath, Access i Lync aplikacije. Uz navedeno korisnici dobivaju pristup cloud servisima za elektroničku poštu, dijeljenje kalendara, izradu i objavljivanje internetskih stranica te održavanje video konferencija.

Office 365 Midsize Business stoji nešto više – 180 američkih dolara po korisniku godišnje – te uz aplikacije i servise koje se dobiju s prethodnim paketom uključuje i Exchange Online, Lync Online i SharePoint Online cloud servise. S obzirom da je namijenjen za veće korisnike i IT sustave, ovaj paket ima i prateće alate za integraciju u Active Directory sustav, adminstracijsku web konzolu te mogućnost korištenja Microsoftove telefonske podrške.

Office 365 ProPlus je sa 144 amerčka dolara po korisniku godišnje najjeftinija opcija, no, kako je namijenjena za veće tvrtke koje u sklopu svojih infrastruktura već imaju neophodne prateće sustave, ne uključuje Exchange Online, Lync Online i SharePoint Online cloud servise. ProPlus ujedno dolazi opremljen sa svim neophodnim alatima za IT administratore.

Office 365 se u odnosu na dosadašnje Microsoftove uredske "suite" razlikuje po tome što se temelji na modelu korištenja putem pretplate te što objedinjuje niz internetskih cloud usluga s dodanom vrijednošću, a koje dopunjuju alate u sklopu paketa. Valja napomenuti kako svaki korisnik u sklopu pretplate dobiva pravo instalacije i korištenja Office softvera na do pet različitih uređaja. Time ga, primjerice, može legalno koristiti na desktop radnoj stanici, prijenosnom računalu ili nekom od sve popularnijih tablet PC-ja koji podržavaju Windows operacijski sustav.

Još iz kategorije

Microsoft Defender ATP od sada brani sve Linuxe

Microsoft Defender ATP od sada brani sve Linuxe

30.06.2020. komentiraj

Microsoft je još u studenome 2017. sklopio partnerstva s velikanima na području zaštite na internetu kako bi integrirao njihov način prepoznavanja prijetnji, ali i samu postojeću bazu koju imaju, unutar svog Windows Defender Advanced Threat Protection (ATP), a novitet je da napokon postoji verzija za Ubuntu i sve Linuxove distrose.

Digitalna komora dizajnirana kao spoj nekoliko platformi i rješenja po mjeri

Digitalna komora dizajnirana kao spoj nekoliko platformi i rješenja po mjeri

30.06.2020. komentiraj

S više od 28 godina iskustva i globalnim poslovanjem, IN2 grupa jedan je od regionalnih lidera u razvoju softvera za čitav niz poslovnih grana. Osim razvoja rješenja za postojeća i nova poslovna područja te digitalnih rješenja, IN2 pruža usluge IT konzaltinga, implementacije vlastitih i standardnih rješenja te sistemske podrške primijenjenim rješenjima. IN2 grupa dio je Constellation Software Inc koji surađuje s preko 125.000 klijenata u više od 100 zemalja. Njihov projekt za Hrvatsku gospodarsku komoru nazvan Digitalna komora bio je povod za razgovor s Davorom Vinčićem direktorom projekta iz Sektora za gospodarstvo IN2. Ukupna vrijednost projekta je 28.7 milijuna kuna od čega 85 posto, odnosno 24.4 milijuna sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a preostalih 15 posto HGK kao korisnik projekta. Digitalna komora trenutno ima preko 25.000 registriranih korisnika.

Kako suzbiti hakerski napad koji dolazi iznutra

Kako suzbiti hakerski napad koji dolazi iznutra

30.06.2020. komentiraj

Iako je potencijal štete zbog vanjskih hakerskih napada alarmantan, sve su opasnije unutarnje prijetnje jer predstavljaju sigurnosni aspekt koji je teško nadzirati i kontrolirati.  Stručnjaci tvrtke Schneider Electric mogu pomoći umanjiti rizik potencijalnih insajderskih napada.