Novi PortraitPro 21 umjetnom inteligencijom unaprjeđuje uređivanje fotografija

Novi PortraitPro 21 umjetnom inteligencijom unaprjeđuje uređivanje fotografija

Foto: Antonio Jularić

U svijetu uređivanja fotografija, pojmom “umjetna inteligencija” podosta se “razbacuje” posljednjih godina, ali ono što profesionalne fotografe uistinu zanima jest radi li tako nešto ili ne. Kad se radi o PortraitPro 21, svakako radi.

Naime, razvijeni su novi algoritmi pa je cijelo iskustvo korištenja postalo daleko bolje. Naravno, ne može se očekivati da je sad odmah apsolutno sve bolje no što je bilo, ali načinjen je jasno vidljivi korak prema naprijed. Najprije, treba znati da postoje tri verzije ovog softvera - Standard, Studio i Studio Max. Svaka košta drugačije jer dok Standard nudi najmanje, Studio Max nudi najviše.

Kad bismo izdvajali ono što je najbolje i najsvježije u PortraitPro 21, vriijedi istaknuti rad s osvjetljenjem koje daje iznimnu svježinu fotografijama, novi clone alat, bolje dodavanje podloga po izboru, bolje spremanje povijesti rada, bolji izbor boja i njihov "plasman"... Uistinu, umjetna inteligencija se odlično uklopila u PortraitPro 21.

PortraitPro 21 moguće je besplatno isprobati preuzimanjem probne verzije, a po isteku probnog perioda bit će potrebno kupiti jednu od licenca s kojima dolazi određeni set funkcionalnosti. PortraitPro 21 dostupan je za Windows i macOS. U nastavku ćemo proći koja je licenca namjenjena kojoj skupini korisnika.

Standard (54,95 dolara)

Ova verzija namijenjena je više za amatere nego profesionalce i služi pri radu s JPG ili 24-bitnim TIFF datotekama.

Studio (84,95 dolara)

Korak iznad standardne verzije, što znači da je namijenjena i profesionalcima koji rade s RAW datotekama ili žele izraženiju kvalitetu 48-bitnih boja. Podržava konverziju izmežu različitih prostora boja, kao i ugrađenu podršku za boje profila (JPEG/TIFF).

Studio Max (169,95 dolara)

Najnaprednija verzija, namijenjena profesionalcima. Jednostavno, nudi sve što se može ponuditi pri radu s fotografijama, a uz Full Batch mod rada postiže se iznimna brzina, kao i sami tijek rada, bez ikakvih zadrški.

Za više informacija o svakoj od verzija kliknite OVDJE.

Još iz kategorije

Umjetna inteligencija pomaže unaprijediti i ugladiti isporuku IT usluga

Umjetna inteligencija pomaže unaprijediti i ugladiti isporuku IT usluga

25.02.2021.

Umjetna inteligencija omogućava prebacivanje na sebe dobrog dijela posla u korporacijama, što se vidi u istraživanju provedenom od strane OpsRamp. Prema njemu, sve je više područja koje pokriva umjetna inteligencija, ali i sve je više inicijativa da se to učini, kao što je i sve više proizvoda vezanih uz umjetnu inteligenciju, odnosno, automatizaciju procesa.

Ericsson Nikola Tesla ostvario rast prihoda 13,7 posto, a bruto dobiti 6 posto

Ericsson Nikola Tesla ostvario rast prihoda 13,7 posto, a bruto dobiti 6 posto

23.02.2021.

Poslovni rezultati najvećeg domaćeg ICT izvoznika Ericsson Nikola Tesle pokazuju kako je u prošloj godini ukupni prihodi od prodaje su dosegnuli 2,023 milijarde kuna uz rast od 13,7  posto u odnosu na godinu dana ranije. Podaci pokazuju da u ukupnim prihodima od prodaje udio domaćeg tržišta čini 45,8 posto, usluge za Ericsson 42,6 posto, dok ostala izvozna tržišta sudjeluju s 11,6 posto, čim je izvoz kompanije veći 54,2 posto.

Nizozemska i AMD dogovorili nabavku novog superračunala

Nizozemska i AMD dogovorili nabavku novog superračunala

20.02.2021.

Nizozemsko nacionalno superračunalo Cartesius staro je gotovo osam godina i slobodno se može kazati kako su mu neke komponente zastarjele, zbog čega su tamošnje državne vlasti i SURF centar odlučili uložiti 20 milijuna eura i opremiti ga, srećom po AMD koji će se itekako okoristiti.