Nova Canonova tehnologija UVgel spremna je unijeti revoluciju u tisak širokog formata

Nova Canonova tehnologija UVgel spremna je unijeti revoluciju u tisak širokog formata

Stvari se vrlo brzo mijenjaju u branši digitalnog tiska širokog formata. Ova tehnologija se sve češće koristi i izvan uobičajenih segmenata tradicionalnog oglašavanja i znakova velikog formata. Uz rast tiska tapeta i dekoracija interijera, tržište grafike širokog formata postaje uzbudljivije nego ikad.

Stoga nije iznenađenje da istraživanje o trendovima u tisku širokog formata koje je provela tvrtka Keypoint Intelligence pokazuje da 70 posto ispitanih očekuje da se njihov obim tiska širokog formata poveća tijekom sljedećih 12 mjeseci. Globalni rast obima tiska širokog formata korištenjem lateksne tehnologije, ekosolventnog tiska i UV tiska iz role bi se trebao gotovo udvostručiti, a količina ispisanog materijala doseći više od 1,3 milijarde kvadratnih metara već 2023. godine.

Iako se postojeća tehnologija tiska širokog formata značajno poboljšala tijekom proteklih nekoliko godina, davatelji usluga tiska još uvijek očekuju da nadiđe nekoliko izazova vezanih uz produktivnost, kvalitetu pri prihvatljivoj brzini i svestranost medija za tisak.

Uz rast obima, raste i pritisak na vrijeme obrade. Prema istraživanju tvrtke Keypoint Intelligence, više od 60 posto tiska velikog formata treba biti završeno unutar 24 sata od primitka.

Da bi bolje shvatio svakodnevne frustracije u operativi s kojima se tiskare susreću te kako tehnološkim inovacijama podržati rast i razvoj njihovog poslovanja, Canon je vodio dubinske razgovore s nizom tiskara širokog formata – velikih i malih – u Europi, Sjedinjenim Državama i Aziji.

Povratne informacije davatelja usluga tiska jasno su naznačile da s tehnologijama koje su danas dostupne na tržištu postoji praznina u ponudi proizvoda. Većina uređaja danas dostupnih tiskarama su formata 64” (1,6 m) namijenjenih tisku manjeg obima, zasnovani na lateksnoj i ekosolventnoj tehnologiji. I dok ti uređaji imaju prednost relativno niskog početnog ulaganja i jednostavnog korištenja, ne odgovaraju u potpunosti potrebama produktivnosti, kvalitete i svestranosti medija. Razvoj novih tehnologija i tinti za tisak ključ je za bolju efikasnost i održivost.

Identificirajući ovu prazninu u ponudi, Canon je krenuo u stvaranje sveobuhvatnog tehnološkog rješenja koje bi stalo na kraj kompromisima koje danas čine davatelji usluga tiska kada biraju između rješenja koja korisne lateksnu, ekosolventnu i tradicionalnu UV tehnolgiju.

Canonova tehnologija UVgel spaja najbolje od tri svijeta: gamut boja i otpornost na blijeđenje koju nudi ekosolventna tehnologija, prikladnost za unutrašnju upotrebu i brzo sušenje lateksa te produktivnost i nisku temperaturu prilikom procesa tiska poznate iz UV tehnologije.

Tinta se trenutno pretvara u gel kada stupi u kontakt s medijem na koji se tiska. Rezultat je precizno postavljanje točke i kontrola područja tiska za visokokvalitetni otisak pri velikoj brzini. Slike se stoga mogu otiskivati najvećom učinkovitošću i kvalitetom. Zahvaljujući ultratankom raspršivanju, tinta ne ostavlja vidljivo zadebljanje. U usporedbi s ekosolventnim ili lateksnim tiskom, na ovaj način količina potrošene tinte smanjuje se gotovo upola.

Zahvaljujući tome, tehnologija UVgel brzo se počela koristiti na tržištu tiska dekoracija interijera na kojemu se traže dodatni zahtjevi poput striktnog pridržavanja dimenzija i dosljednosti boja u tisku velikih površina za prekrivanje zidova. Te zahtjeve treba ispuniti i unutar otiskivanja jedne količine, ali i tijekom vremena kada se traže dodatni primjerci već otisnutih materijala.

Uz poštivanje najstrožih standarda zaštite okoliša, tehnologija UVgel savršeno je sigurna za korištenje u osjetljivim okruženjima kao što su bolnice, škole i druga javna mjesta.

Još iz kategorije

Vertiv predstavlja rješenje za nadzor koje pruža snažne nove mogućnosti malim i srednjim edge podatkovnim centrima

Vertiv predstavlja rješenje za nadzor koje pruža snažne nove mogućnosti malim i srednjim edge podatkovnim centrima

25.09.2020. komentiraj

Vertiv predstavio je Vertiv Environet Alert, novi softver koji omogućuje nadzor infrastrukture i upravljanje na razini poduzeća za manje podatkovne centre i edge postrojenja. Vertiv Environet Alert cjenovno je pristupačan i jednostavan za uporabu, a također uklanja dvije najčešće prepreke za uporabu alata za nadzor i upravljanje u takvim vrstama okruženja te je dostupan i na globalnoj razini.

Nova serija Canonovih tiskarskih strojeva

Nova serija Canonovih tiskarskih strojeva

25.09.2020. komentiraj

Canon najavljuje svoje unaprijeđene serije tiskarskih strojeva velikog formata ColorWave i PlotWave. Serija koja se sastoji od tri modela ColorWave (3600, 3800 i 9000) i pet crno-bijelih modela PlotWave (3000, 3500, 5000, 5500 i 7500) namijenjena je podršci i unaprjeđenju kreativnosti u svim tvrtkama i ustanovama te u svim fazama dizajnerskog procesa: od vizualizacije ideja, preko razvoja, do završnog dizajna.

Canon nadopunjuje svoju ponudu 4K objektiva za televizijsku produkciju

Canon nadopunjuje svoju ponudu 4K objektiva za televizijsku produkciju

25.09.2020. komentiraj

Canon Europe predstavljanjem modela CJ20ex5B proširuje svoju ponudu vodećih 4K objektiva za televizijsku produkciju za kamere s 2/3-inčnim senzorom. Nudeći prednosti Canonovih optičkih 4K performansi uz napredan rad, ovaj objektiv iz razreda UHDxs vrste „2 u1“ ima moćan raspon zuma od 20x i široki kut od 5 mm te je tako prikladan za širok raspon televizijskih primjena, poput snimanja u studiju, sportskih produkcija, snimanja dokumentarnih filmova i prikupljanja vijesti. Ovaj objektiv točka je na „i“ Canonove ponude 4K BCTV objektiva koja se sastoji od 12 prijenosnih objektiva vrste „box“.