MWC 2024

Ng-Voice predstavlja rješenje u oblaku za smanjenje neželjenih i prijevarnih poziva

Ng-Voice predstavlja rješenje u oblaku za smanjenje neželjenih i prijevarnih poziva
Depositphotos

Spam i prijevarni pozivi postali su globalna pošast, pogađajući milijune korisnika i stvarajući značajne ekonomske gubitke. S količinom koja premašuje milijardu poziva mjesečno na globalnoj razini, i stopom koja doseže 50% u nekim zemljama, ovi dosadni pokušaji prijevare narušavaju povjerenje u telefonske komunikacije.

Suočena s ovom zabrinjavajućom situacijom, tvrtka ng-voice razvila je inovativno rješenje koje obećava promjenu igre. Njegov sustav kontrole neželjene pošte koji iskorištava potencijal tehnologija u oblaku i pokreće AI, nudi učinkovitu obranu od neželjenih poziva. “Stopa neželjene pošte od 44% i 42% u zemljama poput Francuske i Španjolske je alarmantna. U ovom scenariju, naša tehnologija omogućuje operaterima da se bore protiv ovog problema iz oblaka i, u konačnici, ponude bolju i sigurniju uslugu svojim korisnicima”, kaže Qawa Darabi, potpredsjednik prodaje ng-voicea.

Prema Hiyinom izvješću, u trećem kvartalu 2023. u 39 proučavanih zemalja registrirano je 6,55 milijardi slučajeva telefonske neželjene pošte, što predstavlja prosjek od 73 milijuna poziva ove vrste dnevno. Francuska i Španjolska zabilježile su najveću stopu neželjene pošte u Europi u tom razdoblju, s 44% odnosno 42%. Najčešće korištene taktike prijevare u Španjolskoj su bankarstvo, kao i lažno predstavljanje rodbine. U međuvremenu, u Francuskoj su dostava paketa, bankovne operacije i lažno predstavljanje vladinog programa Compte de Formation (CPF) bile najčešće korištene taktike.

Situacija je još alarmantnija u zemljama kao što su Čile (57%), Indonezija (56,5%), Argentina (56%) i Hong Kong (56%) koje bilježe više od 50% SPAM/SCAM poziva. U međuvremenu je u Sjedinjenim Državama samo 22% nepoznatih poziva bilo SPAM. Ova aktivnost nosi velike troškove za telekomunikacijske operatere i financijske gubitke za korisnike, koji gube povjerenje i počinju odbijati odgovarati na nepoznate pozive. Trenutačni alati kao što je blokiranje broja neučinkoviti su protiv prijevarnih poziva ili lažiranja. S druge strane, STIR/SHAKEN rješenje ne uspijeva (ili ne može) provesti provjeru autentičnosti međunarodne ili PSTN mreže u većini slučajeva.

ng-voice nudi izvornu kontrolu spama u oblaku, koja je integrirana u lanac usluga VoLTE/IMS za veću učinkovitost. Rješenje pristupa mrežnim podacima, što omogućuje točniju analizu s ekskluzivnim informacijama iz same mreže. Rješenje poboljšava naprednu AI/ML tehnologiju za prepoznavanje neželjenih poziva u stvarnom vremenu i obavještavanje korisnika. Osim toga, omogućuje integraciju s globalnim bazama podataka, čime se olakšava iscrpna analiza, kao i fleksibilne politike za označavanje, blokiranje ili davanje slobode odlučivanja korisniku. "Naše rješenje također podržava obogaćene identifikatore za pozive tvrtki ili javnih institucija, što nam omogućuje povećanje povjerenja u komercijalne pozive", dodao je Darabi.