Microblink na sajmu Finovate

Microblink na sajmu Finovate

Kroz opsežan proces kvalifikacije i evaluacije, Finovate svake godine odabire određeni broj fintech tvrtki koje imaju priliku održati demonstraciju svog rješenja uživo u trajanju od 7 minuta pred sudionicima iz financijske industrije. Microblink je već nekoliko puta uvršten među odabranim tvrtkama za prezentaciju, a rješenja za pojednostavljenje unosa podataka pomoću mobilne ili web kamere višestruko su nagrađivana za inovativnost, kako na europskom, tako i američkom izdanju Finovate konferencija.

Ove godine na Finovate Europe, CTO Jurica Cerovec i voditeljica prodaje Valentina Kušek predstavili su nove funkcionalnosti koje će sasvim promijeniti korisničko iskustvo u digitalnim uslugama.

„BlinkID je naš najpopularniji proizvod - softver za skeniranje osobnih dokumenata koji omogućuje brzu i preciznu ekstrakciju podataka s dokumenata u preko 150 zemalja na svijetu. Na Finovate pozornici predstavili smo nove značajke koje smo razvili: novo sučelje koje ne zahtijeva preselekciju tipa dokumenata već ga automatski raspoznaje te AR (“Augmented Reality”) značajkama koje omogućuju novi nivo interakcije s korisnikom. Predstavljena je i web inačica BlinkID rješenja, koja nudi jednako brzu i kvalitetnu ekstrakciju podataka u sklopu internet preglednika, ali bez potrebe za instalacijom mobilne aplikacije“, ističe CTO Jurica Cerovec.

Također, javnosti je prvi put predstavljeno njihovo najnovije rješenje, BlinkCard - najbrži, najjednostavniji i najsigurniji softver za skeniranje kreditnih i bankovnih kartica mobilnom kamerom.

Rješenja predstavljena na Finovate pozornici plod su dugoročnog zajedničkog truda i rada Microblink tima.

„Velik dio našeg vremena i resursa posvećujemo razvoju najnovijih metoda u strojnom učenju, a rezultat toga su glavne odlike naše tehnologije koje klijenti hvale, a to su izrazito brzo izvođenje, velika preciznost i pouzdanost, čak u rješavanju kompleksnijih problema prepoznavanja teksta. Eliminacijom ručnog unošenja podataka Microblinkova tehnologija znatno unaprijeđuje poslovne procese i korisničko iskustvo, što potvrđuje više brojka od 100 milijuna krajnjih korisnika u više od 60 zemalja diljem svijeta. Drago nam je što su osim Microblinka, uspješne prezentacije imale i firme Cantab i ABC Tech“, zaključuje Cerovec.

Još iz kategorije

Digitalizacija i robotizacija povećavaju vrijednost proizvoda

Digitalizacija i robotizacija povećavaju vrijednost proizvoda

22.03.2019. komentiraj

Broj tvrtki, zaposlenih, ukupni prihodi i izvoz ICT sektora u Hrvatskoj raste, ali izazov je pronaći adekvatan broj IT stručnjaka. Navedena situacija može se primijeniti i na KING ICT, tvrtku koja je u 2018. potvrdila status jednog od vodećih sistem integratora u regiji s ostvarenih gotovo milijardu kuna prihoda i 500 zaposlenih djelatnika. Poruka je to Plamenka Barišića, predsjednika Uprave KING ICT-a na otvaranju konferencije Dan otvorenih integracija u Zagrebu.

VIDEO: Microblink nastavlja s razvojem sustava prepoznavanja osobnih iskaznica i kreditnih kartica

VIDEO: Microblink nastavlja s razvojem sustava prepoznavanja osobnih iskaznica i kreditnih kartica

21.03.2019. komentiraj

Sajam u Barceloni još je jednom pokazao kako se s razvojem ne smije stati, a to je za ICTbusiness.info i ICTbusiness TV potvrdila i Nina Šuljak direktorica marketinga Microblinka. Ona ističe kako je BlinkID  softver za skeniranje osobnih dokumenata koji omogućuje brzu i preciznu ekstrakciju podataka s dokumenata u preko 150 zemalja na svijetu.

WinDays19 konferencija u Šibeniku s više od 130 predavanja

WinDays19 konferencija u Šibeniku s više od 130 predavanja

20.03.2019. komentiraj

WinDays konferencija koja će se održati od 2. do 5. travnja u Amadria Parku u Šibeniku, u svom 19. izdanju donijet će više od 130 predavanja i panel rasprava. Prvi konferencijski dan rezerviran je za WinDays19 Business, drugi s jednim smjerom Digital 4 Innovation za sve sudionike, a posljednja dva za WinDays19 Technology.