Microblink na sajmu Finovate

Microblink na sajmu Finovate

Kroz opsežan proces kvalifikacije i evaluacije, Finovate svake godine odabire određeni broj fintech tvrtki koje imaju priliku održati demonstraciju svog rješenja uživo u trajanju od 7 minuta pred sudionicima iz financijske industrije. Microblink je već nekoliko puta uvršten među odabranim tvrtkama za prezentaciju, a rješenja za pojednostavljenje unosa podataka pomoću mobilne ili web kamere višestruko su nagrađivana za inovativnost, kako na europskom, tako i američkom izdanju Finovate konferencija.

Ove godine na Finovate Europe, CTO Jurica Cerovec i voditeljica prodaje Valentina Kušek predstavili su nove funkcionalnosti koje će sasvim promijeniti korisničko iskustvo u digitalnim uslugama.

„BlinkID je naš najpopularniji proizvod - softver za skeniranje osobnih dokumenata koji omogućuje brzu i preciznu ekstrakciju podataka s dokumenata u preko 150 zemalja na svijetu. Na Finovate pozornici predstavili smo nove značajke koje smo razvili: novo sučelje koje ne zahtijeva preselekciju tipa dokumenata već ga automatski raspoznaje te AR (“Augmented Reality”) značajkama koje omogućuju novi nivo interakcije s korisnikom. Predstavljena je i web inačica BlinkID rješenja, koja nudi jednako brzu i kvalitetnu ekstrakciju podataka u sklopu internet preglednika, ali bez potrebe za instalacijom mobilne aplikacije“, ističe CTO Jurica Cerovec.

Također, javnosti je prvi put predstavljeno njihovo najnovije rješenje, BlinkCard - najbrži, najjednostavniji i najsigurniji softver za skeniranje kreditnih i bankovnih kartica mobilnom kamerom.

Rješenja predstavljena na Finovate pozornici plod su dugoročnog zajedničkog truda i rada Microblink tima.

„Velik dio našeg vremena i resursa posvećujemo razvoju najnovijih metoda u strojnom učenju, a rezultat toga su glavne odlike naše tehnologije koje klijenti hvale, a to su izrazito brzo izvođenje, velika preciznost i pouzdanost, čak u rješavanju kompleksnijih problema prepoznavanja teksta. Eliminacijom ručnog unošenja podataka Microblinkova tehnologija znatno unaprijeđuje poslovne procese i korisničko iskustvo, što potvrđuje više brojka od 100 milijuna krajnjih korisnika u više od 60 zemalja diljem svijeta. Drago nam je što su osim Microblinka, uspješne prezentacije imale i firme Cantab i ABC Tech“, zaključuje Cerovec.

Još iz kategorije

Kako uspjeti u tisku ukrasne grafike

Kako uspjeti u tisku ukrasne grafike

24.05.2019. komentiraj

Od tapeta i pločica do drveta i stakla, digitalni tisak omogućuje kreativnost i inovacije u području dizajna interijera, otvarajući nove prilike za dizajnere i davatelje usluga tiska (PSP-ove, print service providers). Za dizajnere, robne marke koje nude ukrasnu grafiku i profesionalne dizajnere interijera prednosti digitalnog tiska nude veću kreativnu slobodu bez tehničkih ili ekonomskih ograničenja tradicionalnih tiskarskih procesa. Tisak na zahtjev omogućuje potpunu prilagodbu i uklanja potrebu za skladištenjem, omogućujući više eksperimentiranja i uklanjajući prepreke za ulazak u branšu. Međutim, ključan je čimbenik svjesnost, a razumijevanje mogućnosti digitalnog tiska još nije rasprostranjeno u zajednici dizajnera interijera.

Mrežne tehnologije VERSO i Altima posluju pod nazivom Verso Altima grupa

Mrežne tehnologije VERSO i Altima posluju pod nazivom Verso Altima grupa

22.05.2019. komentiraj

Verso Altima grupa novi je naziv pod kojim će tvrtke Mrežne tehnologije VERSO  i Altima  nakon rebrandinga nastaviti tržišnu ekspanziju. Grupa je u 100 %-tnom hrvatskom privatnom vlasništvu i prepoznati svjetski poslovni integrator, predvodnik u primjeni IoT i Smart City rješenja te partner vodećih svjetskih ponuđača ICT rješenja. Sjedište Grupe je u Zagrebu, dok ima urede u pet zemalja, te zapošljava više od 170 stručnjaka. Formalno pravno Mrežne tehnologije Verso  i Altima  i dalje su zasebni pravni subjekti koji će svoje poslovanje nastaviti s jednom poslovnom strategijom i konsolidiranim izvoznim ciljevima.

Južna Koreja odabrala Linux umjesto Windows 10

Južna Koreja odabrala Linux umjesto Windows 10

22.05.2019. komentiraj

Vlada Južne Koreje donijela je odluku o prelasku s Windows operativnog sustava na Linux i obavit će ga u narednom periodu po cijeni od otprilike 655 milijuna američkih dolara. Sve s ciljem smanjenja troškova, koji bi bili podosta veći kad bi se ostalno vjerno Microsoftu. Ali, razlog prelaska je i prekid ovisnost o jednom operativnom sistemu.