Michelin prati interkontinentalne pomorske robne tokove uz pomoć IoT rješenja kojeg su razvili Sigfox France i Argon Consulting

Michelin prati interkontinentalne pomorske robne tokove uz pomoć IoT rješenja kojeg su razvili Sigfox France i Argon Consulting

Michelin, Sigfox France i Argon Consulting najavili uvođenje novog disruptivnog rješenja za praćenje pomorskog prijevoza kontejnera u realnom vremenu, temeljenog na Sigfoxovoj tehnologiji i globalnoj mreži. Michelin, vodeći svjetski proizvođač automobilskih guma, aktivno sudjeluje u razvijanju ovog rješenja zadnjih 12 mjeseci i jedan je od prvih njegovih korisnika. Već ga koristi u nekim svojim kritičnim interkontinentalnim robnim tokovima. Više o upotrebi IoT rješenja baziranih na Sigfox tehnologiji možete čuti na predstojećoj konferenciji TouchPoint sredinom svibnja u Zagrebu.

S više od 90 milijuna kontejnera koji se prevezu brodovima svake godine (a od kojih 20 milijuna otpada na europske tvrtke), ulozi su doista veliki na tržištu vezanom za svjetski lanac opskrbe, pa je i njegov potencijal za IoT velik. Tvrtke već mnogo godina traže alternativu kojom bi prevladale ograničenja postojećih rješenja: visoke troškove, kratko trajanje baterija, nepatentirana rješenja i problemi s odašiljanjem iz unutrašnjosti kontejnera. Zahvaljujući Sigfoxovoj tehnologiji, temeljenoj na financijskoj isplativosti i niskoj potrošnji energije, to je rješenje danas najkonkurentnije na tržištu.

Jedan međunarodni brodski prijevoz tereta može uključivati i više od 200 interakcija te više od 25 aktera: otpremnička poduzeća, kopneni prijevoznici, manipulacija teretom u lukama, primatelji robe, carina, brodari... zato se prijevoznici vrlo često žale na poteškoće u nastojanjima da ostvare vidljivost svojih kontejnerskih pošiljaka u realnom vremenu. Taj nedostatak vidljivosti smanjuje agilnost lanca opskrbe i razinu usluge krajnjim korisnicima.

Ovo inovativno, lako primjenjivo i financijski pristupačno rješenje omogućava brodskim prijevoznicima kontejnera korištenje usluge geolociranja kontejnera u realnom vremenu, od polazišnog skladišta do konačnog odredišta. To će rješenje donijeti operativnu vrijednost time što će skratiti vrijeme protoka, slati upozorenja o kašnjenjima i osigurati primjerene uvjete prijevoza. I na kraju, omogućit će brodarima da razviju nove usluge za svoje klijente i tako potencijalno prošire svoje poslovanje.

„Michelin je odlučio razviti ovo rješenje za svoje kupce i za svoj globalni lanac opskrbe. Naša prva iskustva i daljnja ispitivanja uvjerila su nas da je, zahvaljujući upravljanju relevantnim inventarom u realnom vremenu, moguće smanjiti količinu inventara na moru za 10 posto, povećati točnost predviđanog vremena dolaska za 40 posto te smanjiti prekide praćenja inventara uslijed iznimnih situacija poput loših vremenskih uvjeta za 75 posto. Rješenje ne ovisi o brodarskoj tvrtki i za njega nisu potrebni namjenski kontejneri. Za projektiranje i testiranje rješenja bilo je potrebno nekoliko mjeseci. Njegova djelotvornost i financijska isplativost uvjerili su Michelin ne samo da ga primjenjuje po cijelom svijetu nego i da u suradnji sa Sigfoxom i Argonom ponudi te usluge drugim tvrtkama“, izjavio je Pascal Zammit, viši potpredsjednik Michelinovog globalnog lanca opskrbe.

Rješenje sadrži sveobuhvatnu uslugu praćenja koja se naplaćuje po pošiljci, a uključuje i IoT uređaje za praćenje, logistiku za njih i pristup analitičkoj platformi. Potpuno je skalabilno i može se koristiti uz veliki broj kontejnera. Osim toga, tvrtke mogu neprekidno pratiti svoje pošiljke u svim dijelovima svijeta, jer uređaj automatski prepoznaje lokalne radijske frekvencije i prilagođava im se. Te su značajke razvijene na temelju velike stručnosti oba Michelinova tima na području brodskog prijevoza tereta, Argonovih konzultantskih timova na području lanca opskrbe i Sigfoxovih timova na području IoT ekosustava. Već se razvijaju i dodatne funkcionalnosti, poput praćenja temperature, detekcije manipuliranja kontejnerom i otvaranja kontejnera te geo-fencinga (stvaranja virtualnih granica oko lokacije).

„Dužni smo našim klijentima da se nikad ne uljuljkamo u zadovoljstvu i da pronalazimo najbolja rješenja za njihovo poslovanje. Uočili smo stvarnu potrebu naših klijenata za vidljivošću njihove imovine koja se prevozi te smo iskoristili golemu povoljnu priliku koja nam se pružila zahvaljujući usluzi globalne povezanosti koju je ponudio Sigfox. Naša ponuda uključuje financijski pristupačno, prema kupcu orijentirano rješenje za praćenje u realnom vremenu i jedinstvena je na tržištu“, izjavio je Pierre-Fabrice Storino, partner u Argon Consultingu. „Vjerujemo da će digitalne inovacije znatno izmijeniti brodski prijevoz tereta i povećati razinu usluga krajnjim korisnicima. To smo i počeli činiti kad smo pomogli našim klijentima da drže na oku svoje pošiljke“.

„Prije nekoliko mjeseci najavili smo naše partnerstvo s Argonom i drago mi je što mogu reći da napokon imamo konkretno i primjenjivo pionirsko rješenje. Njihova stručnost i vodstvo u lancu opskrbe bili su ključni za uspjeh ovog projekta“, izjavio je Patrick Cason, CEO Sigfoxa France. „Mi u Sigfoxu znamo da imamo stvarnu dodanu vrijednost za više industrijskih grana kao što su masovna distribucija, industrija motornih vozila, farmaceutska industrija, luksuzna roba, aeronautika i mnoge druge, jer smo jedini koji mogu ponuditi financijski isplative uređaje za praćenje imovine koja se prevozi po različitim regijama. Naše će rješenje drastično promijeniti način na koji mnoge tvrtke danas shvaćaju lanac opskrbe“, zaključuje Cason.

Još iz kategorije

Huawei lansirao najbrži svjetski klaster za umjetnu inteligenciju - Atlas 900

Huawei lansirao najbrži svjetski klaster za umjetnu inteligenciju - Atlas 900

19.09.2019. komentiraj

Na konferenciji Huawei Connect 2019., Huawei je lansirao Atlas 9000, najbrži svjetski klaster za umjetnu inteligenciju (AI - Artificial intelligence) koji će služiti za različita testiranja, znanstvena istraživanja i komercijalne inovacije. Moćni Atlas 9000 kombinira snagu nekoliko tisuća Huaweijevih Ascend procesora za umjetnu inteligenciju čime će sve mogućnosti tehnologije umjetne inteligencije dodatno približiti znanstvenoj i poslovnoj zajednici.

Intel predstavio Fronteru, najbrže akademsko superračunalo na svijetu

Intel predstavio Fronteru, najbrže akademsko superračunalo na svijetu

18.09.2019. komentiraj

Dell i Intel su u kolovozu prošle godine najavili da će zajedno dizajnirati Fronteru, superračunalo namijenjenu akademskoj zajednici, vrijedno 60 milijuna američkih dolara i u lipnju ove godine to se ispunilo te je istinska zvijer ugledala svjetlo dana i u ovom je trenutku peto najbrže računalo na svijetu. Ali najbrže ako se gleda isključivo akademska zajednica.

IBM lansirao novu generaciju mainframe računala z15

IBM lansirao novu generaciju mainframe računala z15

17.09.2019. komentiraj

Moćni IBM predstavio je još moćnije središnje računalo (eng., mainframe) i nazvao ga z15. Riječ je o nasljedniku moćnog IBM Z, predstavljenog prije dvije godine kao korak naprijed, što samo znači da ova nova generacija donosi još više i još bolje.