UMJETNA INTELIGENCIJA

Intel predstavio AI rješenja za vozila

Intel predstavio AI rješenja za vozila
Depositphotos

Na CES-u, Intel je najavio planove za usmjeravanje svoje strategije AI posvuda na automobilsko tržište, uključujući dogovor o kupnji Silicon Mobilitya, tvrtke za silicij i softver bez fabričke izvedbe koja je specijalizirana za SoC-ove za upravljanje energijom inteligentnih električnih vozila (EV).

Intel je također najavio: novu obitelj softverski definiranih sustava vozila na čipu (SoC) poboljšanih umjetnom inteligencijom, sa Zeekrom kao prvim proizvođačem originalne opreme (OEM) koji je usvojio novi SoC za pružanje svojih generativnih iskustava u dnevnoj sobi vođenih umjetnom inteligencijom do vozila sljedeće generacije.

"Intel primjenjuje pristup 'cjelovitog vozila' za rješavanje najvećih izazova u industriji. Pokretanje inovativnih AI rješenja na platformi vozila pomoći će industriji u prelasku na električna vozila", rekao je Jack Weast, potpredsjednik i generalni direktor Intel Automotive. "Akvizicija tvrtke Silicon Mobility usklađena je s našim ciljevima održivosti, a istodobno se bavi kritičnom potrebom za upravljanjem energijom u industriji."