AI U PRAKSI

Digital Realty i Oracle jačaju suradnju na rješenjima za primjenu umjetne inteligencije

Ovime se dodatno jača postojeće partnerstvo Digital Realtyja s Oracleom, koje trenutačno obuhvaća višestruke implementacije diljem svijeta, 11 točaka prisutnosti Oracle Cloud Infrastructure (OCI) FastConnecta, globalnu dostupnost usluge ServiceFabric, te nedavnu implementaciju Oracle Solution Centera u jednom od data centara tvrtke Digital Realty u Frankfurtu.

Digital Realty i Oracle jačaju suradnju na rješenjima za primjenu umjetne inteligencije
Dražen Tomić / Tomich Productions

Digital Realty danas je najavio suradnju s Oracleom kako bi ubrzao rast i usvajanje umjetne inteligencije (AI) među velikim poduzećima. Strateška suradnja ima za cilj razviti hibridna integrirana rješenja koja se bave izazovima gravitacije podataka i ubrzati izlazak na tržište za poduzeća koja implementiraju usluge AI-ja sljedeće generacije.

Kao dio ove suradnje, Oracle će implementirati kritičnu infrastrukturu temeljenu na GPU-ima (GPU – graphics processing unit, procesori inicijalno namijenjeni brzoj obradi grafičkih podataka koji se intenzivno koriste i u drugim visokozahtjevnim primjenama zbog svoje mogućnosti paralelne obrade velikih količina podataka) u dediciranom data centru tvrtke Digital Realty u Sjevernoj Virginiji u SAD-u. Ova implementacija, koja iskorištava otvoreno, namjenski izgrađeno rješenje za globalne data centre tvrtke Digital Realty PlatformDIGITAL, služit će širokom rasponu poduzeća i korisnika umjetne inteligencije, pomažući im u rješavanju kritičnih infrastrukturnih izazova, uključujući one s iskustvom s NVIDIA i AMD implementacijama. Iskorištavanjem stručnosti i resursa Oraclea i Digital Realtyja, korisnici s mješovitim zahtjevima mogu imati koristi od prilagođenog i učinkovitog rješenja koje zadovoljava njihove specifične potrebe za infrastrukturom temeljenom na GPU-ima.

Ovime se dodatno jača postojeće partnerstvo Digital Realtyja s Oracleom, koje trenutačno obuhvaća višestruke implementacije diljem svijeta, 11 točaka prisutnosti Oracle Cloud Infrastructure (OCI) FastConnecta, globalnu dostupnost usluge ServiceFabric, te nedavnu implementaciju Oracle Solution Centera u jednom od data centara tvrtke Digital Realty u Frankfurtu. U četvrtom tromjesečju prošle godine Digital Realty uspješno je implementirao OCI Dedicated Region za velikog korisnika financijskih usluga, pokazujući potencijal suradnje između Oraclea i Digital Realtyja u ispunjavanju zahtjeva poslovnih korisnika za hibridnim oblakom.

„Uzbuđeni smo što radimo s tvrtkom Digital Realty kako bismo na tržište doveli inovativna rješenja koja osnažuju radna opterećenja naših poslovnih klijenata i njihove ekosustave da iskoriste bezgranične mogućnosti umjetne inteligencije. Zajedno, mi nismo samo pioniri tehnologije; otključavamo budućnost u kojoj se svaki izazov suočava s neusporedivom inovacijom i svaka prilika je maksimalno iskorištena“, ističe Patrick Cyril, globalni potpredsjednik za tehničku prodaju i izvrsnost za kupce u odjelu operacija prihoda tvrtke Oracle.

„Drago nam je što možemo nadgraditi naš odnos s Oracleom i omogućiti sljedeću generaciju hibridnog i privatnog usvajanja umjetne inteligencije među poduzećima. Zajedno donosimo široke mogućnosti oblaka u privatne skupove podataka poduzeća putem sigurne međusobne veze, otključavajući nove poslovne rezultate temeljene na podacima“, pojašnjava Chris Sharp, glavni direktor za tehnologiju tvrtke Digital Realty.

Ova suradnja između Digital Realtyja i Oraclea označava značajan korak naprijed u napretku tehnologija umjetne inteligencije. Kombinirajući svoju stručnost i resurse, ovi industrijski lideri spremni su revolucionirati AI krajolik i osnažiti poduzeća da otključaju puni potencijal svojih podataka.