Canon predstavlja uređaje Colorado 1630 i Arizona 135 GT na FESPA 2021

Canon predstavlja uređaje Colorado 1630 i Arizona 135 GT na FESPA 2021

Canon će po prvi puta na nekom međunarodnom događaju uživo predstaviti svoje uređaje za tisak koji čine pametnu investiciju, Colorado 1630 i Arizona 135 GT. Naglašavajući kako njegova zaokružena ponuda grafičkih rješenja velikog formata omogućuje korisnicima da se prošire na nova tržišta. Canon će inspirirati posjetitelje ogromnom širinom primjena, dajući izrađivačima postera i davateljima usluga tiska dašak boje, tvrde u kompaniji.

Novi Colorado 1630 će pokazati kako izrađivači postera, komercijalne tiskare i davatelji usluga tiska mogu iskoristiti dokazane prednosti tehnologije UVgel na razini pametne investicije. Modularna arhitektura uređaja Colorado 1630 pomaže korisnicima da prilagode uređaj svojim specifičnim potrebama poslovanja dodavanjem opcija kao što su FLXfinish – tehnika učvršćivanja uz pomoć LED svjetlosti koja dodaje fleksibilnost mat ili sjajnog izgleda svakom otisku, rola za dodatni medij ili obostrani ispis, sve bez potrebe za posjetom servisera.

Produkcijski postav ‘UVgel tvornica tapeta’, opremljen uređajem Colorado 1650 i motoriziranim uređajem za namatanje role Jumbo Roll Loader JRL 170 u kombinaciji s rezačem Cutter XLD 170WP i uređajem za premotavanje Rewinder REW 162 (sva tri proizvođača Fotoba), pokazat će potpuno zaokruženo rješenje za nove i postojeće korisnike modela Colorado 1650. Taj postav osmišljen je za najveću moguću propusnost i s njim korisnici imaju potpuno automatizirano rješenje za produkciju tapeta visoke kvalitete po mjeri, što je jedan od najbrže rastućih dijelova branše. Prepoznajući važnost tog tržišnog segmenta, Canon se pridružio udruženju Global Wallcoverings Association (IGI), koje se smatra vrijednim, sveobuhvatnim autoritativnim izvorom informacija za industriju tapeta.

Pokazujući stvarnu ‘UVgel univerzalnu tvornicu’, drugi Colorado 1650 na štandu bit će povezan s Fotobinim uređajima Jumbo Roll Rewinder i Jumbo Roll Loader, demonstrirajući kako korisnici mogu ispisivati materijale koji zahtijevaju znatno više vremena bez potrebe za operaterom, omogućavajući produkciju 24 sata dnevno, 365 dana u godini – ubrzavajući proizvodnju i smanjujući rokove isporuke. Proizvodnju je moguće nadzirati udaljeno pomoću aplikacije za udaljeni nadzor na operaterovom pametnom telefonu.

Predstavljen u lipnju ove godine, plošni tiskarski uređaj Arizona 135 GT bit će još jedna zvijezda štanda. Za tiskare koje razmišljaju o proširenju usluga na područje grafika velikog formata ili za one koji traže nova područja primjene, Arizona 135 GT otvara niz novih prilika, nudeći dokazane prednosti Canonove nagrađivane serije Arizona kao pametnu investiciju. Arizona 135 GT je jedini uređaj u svom segmentu kojemu se naknadno može dodati mogućnost tiska iz role uz pomoć Roll Media Optiona (RMO) za tisak na fleksibilne medije. Taj uređaj uz pomoć softvera Arizona Xpert stvara taktilne otiske na širokom rasponu čvrstih i fleksibilnih medija.

Arizona 2380 XTF pokazat će kako korisnici mogu poboljšati operativne učinkovitosti i potaknuti prilike za rast kroz nove primjene. Izgrađen na temelju tehnologije Arizona FLOW, omogućuje korisnicima da povećaju produktivnost za više od 20 % minimizirajući potrebu za maskiranjem i obljepljivanjem, uz mogućnost tiska na izazovnije medije uključujući karton, drvo i staklo. Taj plošni tiskarski uređaj može otisnuti i niz teksturiranih primjena korištenjem softvera Touchstone, što pomaže korisnicima da otisnu proizvode visoke vrijednosti, uključujući primjene za unutrašnje uređenje, Brailleovo pismo, umjetničke reprodukcije i postere za maloprodajne dućane.

ProCare, etablirani postprodajni servisni model za uređaje Colorado, sada je dostupan i za seriju plošnih tiskarskih uređaja Arizona, stvarajući jedinstveni i ujednačeni pristup servisu koji će koristiti i krajnjim kupcima i prodajnim partnerima. ProCare nudi najveće moguće vrijeme rada bez prekida („uptime“), potpunu transparentnost troškova, visoki povrat investicije i, prosječno, ima udio zadovoljnih korisnika od 95 %.

Na događaju FESPA 2021, Canon će po prvi put pokazati mogućnosti svog novog seta UV LED tinti na uređaju Arizona 135 GT. Novi set tinti IJC358 ima poboljšana svojstva prianjanja, čineći ga savršenim za industrijske primjene koje uključuju tiskanje na složenije materijale kao što je plastika. Veća fleksibilnost tinte IJC358 znači i da je vjerojatnije da ostane pričvršćena na mediju i tijekom procesa završne obrade i tijekom montiranja otisnutog medija na površinu kao što je zid ili staklo.

Dostupan u jednakim vrećicama od 800 mL, dvije litre i tri litre kao i Canonov set IJC357, tintni set IJC358 uključuje CMYK, svijetli cijan, svijetlu magentu i bijelu boju. Dok tintni set IJC357 stvara sjajniji otisak, set IJC358 će dati više matirani izgled, što je ponovno od većeg značaja za korisnike koji tiskaju za industrijske primjene. Iz perspektive zaštite okoliša, novi tintni set također nosi certifikat GREENGUARD Gold i nudi jamstvo istog odnosa prema okolišu kao i tintni set IJC357.

Uređaji na štandu bit će podržani softverom za RIP ONYX 21 te OneVisionovim softverom za automatizaciju radnog procesa. Bit će demonstriran i zaokruženi automatizirani radni proces s uređajima Colorado i Arizona printers, softverom OneVision i digitalnim rezačem Zünd S3, koji će biti prikazan na susjednom štandu tvrtke OneVision (1-104).

U skladu s temom događaja FESPA 2021, 'Povratak boje' (‘Bringing Colour Back’), posjetitelji će kroz cijeli štand biti inspirirani širokim rasponom živopisnim grafičkim primjenama velikog formata pod Canonovim sloganom ‘A Taste of Colour’, uključujući postere, plakate, podnu grafiku, obostrane osvijetljene postere, tapete, papirnate ploče, naljepnice za vozila i tekstilne transferne filmove.

“Znajući da mnogi davatelji usluga tiska razmišljaju o širenju na nova tržišta, izuzetno nam je drago što možemo pokazati mogućnosti uređaja Colorado 1630 i Arizona 135 GT na događaju FESPA 2021. S ta dva nedavno predstavljena uređaja, koji su temeljeni na povratnim informacijama od korisnika i partnera, korisnici mogu iskoristiti prednosti visokoautomatiziranih i robusnih tehnologija uz prihvatljiv iznos ulaganja. Veselimo se i što ćemo pokazati posjetiteljima izuzetnu svestranost primjene koju mogu postići novim setom tinti IJC358, kako bi poboljšali i proširili svoju ponudu“, kaže Wouter Derichs, direktor marketinga i prodaje za grafiku velikog formata u regiji EMEA u tvrtki Canon Production Printing.

“Oduševljeni smo što se možemo vratiti na događaj FESPA 2021 nakon dvije godine bez događaja u živo i što na njoj imamo priliku stvoriti šarene primjene u stvarnom vremenu. Naš fokus na događaju bit će pokazati korisnicima raspon Canonovih rješenja kojima mogu zadovoljiti svoje potrebe i zahtjeve za količinama otisaka. Posljednjih 18 mjeseci bili su izazovni za mnoge i u Canonu pomažemo korisnicima i partnerima da fokusiraju svoje resurse i energiju na oporavak poslovanja i dodaju vrijednost svojim korisnicima, što će rezultirati održivim rastom poslovanja“, zaključuje Derichs.

Još iz kategorije

Lexmark komercijalizira svoju interno korištenu IoT platformu

Lexmark komercijalizira svoju interno korištenu IoT platformu

20.10.2021.

Kompanija Lexmark, poznata po printerima, razvila je platformu Interneta stvari (IoT) i predstavila je na komercijalnom tržištu. Namijenjena je poduzećima i naziva se Lexmark Optra IoT Solutions, a javnost je za nju doznala tijekom virtualne IoT konferencije IoT Tech Expo North America.

Vlade država će u 2022. potrošiti 6,5 posto više novca na IT rješenja

Vlade država će u 2022. potrošiti 6,5 posto više novca na IT rješenja

20.10.2021.

Potrošnja na informatičke tehnologije (IT) u sektorima vladajućih struktura svih država svijeta dogodine će dosegnuti 557,3 milijarde američkih dolara, što bi bio rast od 6,5 posto u odnosu na potrošnju iz ove godine, navodi Gartner u istraživanju. Naravno, te promjene i dalje potiče aktualna pandemija koronavirusa.

Četvrti kvartal zaredom tržište printera nastavlja s rastom

Četvrti kvartal zaredom tržište printera nastavlja s rastom

19.10.2021.

Svjetsko tržište perifernih uređaja za printanje poraslo je četvrti kvartal zaredom u drugom tromjesečju 2021., prema podacima kojima barata IDC. Isporuke su porasle za 13,4 posto u odnosu na prošlu godinu, odnosno, na gotovo 22,9 milijuna jedinica.