POTPUNA OTVORENOST

Wolt objavio treće Izvješće o transparentnosti algoritama

Kad je 2022. objavio prvo Izvješće, postao je prva kompanija u cijeloj industriji koja se odlučila na tako nešto.

Wolt objavio treće Izvješće o transparentnosti algoritama

Wolt je objavio treće izdanje Izvješća o transparentnosti algoritama, čime potvrđuje predanost u otvorenom prikazu algoritama koji pokreću njegovu platformu.

Izvješće je u cijelosti dostupno javnosti te nastavlja, kako kažu u kompaniji, Woltovu misiju demistificiranja tehnologije i korištenja umjetne inteligencije (AI) koja podržava milijune korisnika diljem Europe, ali i šire.

Kad je 2022. objavio prvo Izvješće, postao je prva kompanija u cijeloj industriji koja se odlučila na tako nešto. To je pozdravio i WageIndicator, međunarodna organizacija koja prikuplja, analizira i distribuira informacije o plaćama, radnim uvjetima i pravima radnika u različitim zemljama, prepoznajući upravo Woltovu inicijativu kao najbolju u praksi.

Ovogodišnje Izvješće podijeljeno je u sekcije za korisnike, Wolt partnere, odnosno restorane i trgovine te Wolt partnere dostavljače, što olakšava razumijevanje kako algoritmi oblikuju njihove interakcije s Woltom te na koji način  poboljšavaju njihova ukupna korisnička iskustva.

Daje uvid u sigurnost podataka svih koji koriste Wolt platformu, a od ove godine uključuje i sekciju o generativnoj umjetnoj inteligenciji te objašnjava kako ona poboljšava učinkovitost u Woltu.

U kompaniji vjeruju da objavljivanje korporativnog Izvješća o transparentnosti algoritama osnažuje dobre odnose s korisnicima i partnerima pružajući vrijedne uvide u način funkcioniranja platforme te potiče povjerenje, odgovornost i transparentnost u svim sferama poslovanja. U nedavnoj anketi koju je proveo Wolt, preko 90 posto partnera dostavljača potvrdilo je kako im je transparentnost o funkcioniranju algoritama izuzetno važna.