Marketing

Velika očekivanja rasta vrijednosti tržišta softvera za upravljanje marketinškim kampanjama

Velika očekivanja rasta vrijednosti tržišta softvera za upravljanje marketinškim kampanjama
Depositphotos

Očekuje se da će globalni prihod od softvera za upravljanje marketinškim kampanjama (MCM) za mala i srednja poduzeća (SMB) porasti s 8,5 milijardi dolara u 2021. na 14,9 milijardi dolara u 2026., prema IDC-u. Očekuje se petogodišnja složena godišnja stopa rasta (CAGR) od 11,9 posto.

Prostor marketinških aplikacija velika je i višestruka arena koja može uključivati tisuće različitih dobavljača u desecima kategorija. Kako bi razvio predviđanje koje je prilagođeno potrebama malih i srednjih poduzeća, IDC je pogledao dobavljače koji nude MCM funkcionalnost za korisnike s manje od 1000 zaposlenika. Dok su Salesforce i Microsoft jaki predstavnici industrije snažno prisutni u svim segmentima, dobavljači usmjereni na mala i srednja poduzeća kao što su HubSpot, Mailchimp (Intuit) i Constant Contact zaokružili su prvih 5 dobavljača.

Studija koja segmentira tržište prema malom i srednjem poduzetništvu prva je u industriji i odmiče se od tradicionalnih B2B/B2C modela za koje IDC vjeruje da su manje relevantni kako se tehnologija i taktike približavaju cijeloj industriji. Tijekom proteklih nekoliko godina, martech segment fokusiran na mala i srednja poduzeća doživio je sazrijevanje ponuda s dobavljačima koji sada pružaju funkcionalnost povijesno rezerviranu za poslovne korisnike. Automatizacija zadataka prožeta umjetnom inteligencijom, mogućnosti suradnje i upravljanja projektima, složene integracije podataka, alati za upravljanje sadržajem ili digitalnom imovinom i više od toga postaje uobičajeno jer korisnici malih i srednjih poduzeća zahtijevaju sve robusnije platforme.

"Danas mala i srednja poduzeća imaju složene i zrele marketinške potrebe. Da bi bili uspješni, pružatelji usluga moraju isporučiti moćne platforme poslovne razine u formatima koji se lako implementiraju, integriraju i optimiziraju", rekao je Roger Beharry Lall, direktor istraživanja IDC Marketing Applications. za tvrtke u razvoju. Kako bi ostali konkurentni na tržištu malih i srednjih poduzeća, dobavljači MCM-a morat će svojim korisnicima pokazati novu i značajnu diferencijaciju vrijednosti.

Ključna područja zabrinutosti za te korisnike uključuju sljedeće:

Demonstracija vrijednosti i transparentnost: Dobavljači bi trebali omogućiti zajednički pogled na ostvarenje vrijednosti u odnosu na očekivane ishode kupca tako da faktori troškova i koristi jednadžbe vrijednosti mogu biti jednako dobro artikulirani i dostupni kupcima.

Korištenje i pojednostavljenje podataka: Dobavljači koji podržavaju SMB organizacije trebaju razviti alate koji značajno unapređuju korištenje korisničkih podataka putem univerzalnih politika upravljanja, unaprijed izgrađenih konektora, nadzornih ploča s niskim kodom, pojednostavljene automatizacije i mehanizama za preporuke.

Privatnost kao prilika nasuprot ograničenju: Dobavljači koji omogućuju robnim markama postavljanje viših standarda i premašivanje očekivanja kupaca u pogledu njihove prakse podataka pružit će konkurentsku prednost.

Personalizacija izvan "Dragi ": Dobavljači tehnologije trebaju omogućiti holističkije mogućnosti personalizacije koje predstavljaju značajniju vrijednost za krajnjeg kupca, a istovremeno voditi računa o transparentnosti u praksi prikupljanja podataka.

Mogućnosti napredne automatizacije: Kako voditelji SMB marketinga doživljavaju sve veći pritisak da generiraju više vrijednosti s manje resursa, dobavljači moraju koristiti umjetnu inteligenciju, strojno učenje i rješenja s niskim/bez koda kako bi pomogli malim i srednjim klijentima automatizirati jednostavne zadatke i poboljšati izvedbu alata korištenje podataka.

Funkcionalna ekspanzija preko tehničkog skupa: MCM dobavljači usmjereni na mala i srednja poduzeća moraju gledati dalje od diskretnih funkcija tradicionalnog marketinga i ponuditi veću višenamjensku platformu koja pomaže smanjiti složenost i veličinu cjelokupnog skupa marketinške tehnologije.

Integrirani ekosustavi više-prema-više: Kako bi zadovoljili zahtjeve tržišnih niša malih i srednjih poduzeća, dobavljači moraju stvoriti integracije preko više alata koji podržavaju usklađivanje korisničkog sučelja, unaprijed definirane tijekove rada, zajedništvo nomenklature, kontrole upravljanja i tako dalje.