Uber u Hrvatskoj lansirao Uber Connect uslugu dostave paketa

Uber u Hrvatskoj lansirao Uber Connect uslugu dostave paketa

Foto: DepositPhotos / Ilustracija

Uber širi svoju ponudu u Hrvatskoj, od danas je njihovim korisnicima u Splitu i Zagrebu na raspolaganju nova usluga - Uber Connect. Riječ je o pristupačnoj usluzi dostave pošiljki isti dan, težine do 20 kg koja se od sada može naručiti kroz Uber aplikaciju. Mogu se slati paketi vrijednosti do 750 kuna koji stanu u prtljažnik srednje velikog automobila.

Uber Connect je osmišljen kako bi pomogao korisnicima da na brz i jednostavan način organiziraju dostavu željenih paketa prijateljima i obitelji, a vozačima se istovremeno otvara nova prilika za zaradu. Bilo da je riječ o rođendanskoj torti, zaboravljenoj jakni, poklonu, hitno potrebnoj sportskoj opremi ili knjizi kako bi ubili dosadu, korisnici odsad sve to mogu dostaviti putem novog Uber Connect rješenja.

“Tijekom ove krize tražili smo nove načine na koje naša platforma može pomoći u dostavi i transportu roba potrebnih tvrtkama i našim potrošačima, istovremeno otvarajući nove mogućnosti zarade za vozače. Primarni fokus kod Uber Connecta bio nam je brza prilagodba tehnologije kako bismo zadovoljili rastuće potrebe zajednice. Dok se stvari oko nas odvijaju izuzetno brzo, usmjeravamo se brzim Uber isporukama i s radošću gledamo u budućnost”, istaknuo je Dara Khosrowshahi, izvršni direktor Ubera.

Sigurnost i dobrobit korisnika platforme i partnera vozača Uberov je glavni prioritet, ističu u kompaniji i dodaju da su već ranije uvedene sigurnosne mjere za sprečavanje širenje virusa COVID-19 kojih se moraju pridržavati svi koji se voze Uberom.

„Također, u novonastaloj situaciji kompanija ulaže velike napore kako bi korisnicima pružila podršku i olakšala obavljanje svakodnevnih aktivnosti i istovremeno osigurala više posla za vozače. Protekla dva mjeseca kompanija je kroz uslugu Uber Medics osigurala 2 tisuće besplatnih vožnji za djelatnike bolnica, a cilj nove usluge je omogućiti svim korisnicima da na jednostavan način, putem aplikacije prijateljima i obitelji dostave potrebne proizvode i predmete te ostanu povezani“, zaključuju u Uberu.

Još iz kategorije

Popularnost mobilnih POS-ova u eksplozivnom rastu

Popularnost mobilnih POS-ova u eksplozivnom rastu

05.07.2020. komentiraj

Sustavi mobilnih mjesta prodaje (POS - Point of Sale) uživaju sve veću popularnost kod manjih i srednjih maloprodajnika zahvaljujući benefitima koje donose “na stol”. Upravo zato se očekuje da će POS u nadolazećem razdbolju uživati još već popularnost no što je trenutno riječ.

Developeri ne pristaju na manje plaće jer rade od doma

Developeri ne pristaju na manje plaće jer rade od doma

04.07.2020. komentiraj

Pandemija koronavirusa postavila je više od četiri milijarde ljudi u izolaciju, a stotine milijuna počeli su raditi aktivno na daljinu, što su organizacije prihvatile kao novu stvarnost i nakon vrhunca krize, ali i pokušale iskoristiti kako bi uštedjele. Što se zaposlenima u IT sektoru ne sviđa.

Ružica Gelo pridružila se timu konzultanata tvrtke MKPS

Ružica Gelo pridružila se timu konzultanata tvrtke MKPS

03.07.2020. komentiraj

Tvrtka MKPS osnažila je tim dolaskom Ružice Gelo, stručnjakinje s više od 20 godina profesionalnog iskustva u područjima EU integracija i politika, objavili su iz ove konzultantske tvrtke. Profesionalnu karijeru započela je u hrvatskom Ministarstvu poljoprivrede, gdje je nakon podrške pregovorima o pristupanju Hrvatske Svjetskoj trgovinskoj organizaciji, imenovana za voditeljicu odjela za EU i trgovinsku integraciju.