Uber: Nismo dovoljno investirali u tehnologiju

Uber: Nismo dovoljno investirali u tehnologiju

Uberov potpredsjednik i prvi čovjek globalnih komunikacijskih operacija Troy Stevenson rekao je da se kompanija posljednjih godina previše fokusirala na to kako dodati ljude svojoj platformi, umjesto da je investirala u dugoročni poslovni model nakon što se startup 2009. probio na tržište.

Naravno, lako je biti general poslije bitke, ali Stevenson razmišlja unaprijed i vjerojatno bi donosio neke drugačije odluke u trenucima kad je krenulo osvajanje svijeta od strane Ubera.

"Mislim da smo "po putu" zanemarili ulaganje u tehnologiju. Primjerice, kad sam došao prije tri godine, tech tim je imao možda 12 ljudi, što dovoljno govori o našim mogućnostima implementiranja nečeg novog u naše aplikacije", kazao je u Stevenson na Dreamforceu u San Franciscu.

Sukladno tim riječima, dodao je i da se od njegova dolaska napravilo puno po tom pitanju pa Uber konstantno ulaže u timove, kao i agente. Uz sve to, sklapa partnerstva, kao ono sa Salesforceom.

"Shvatili smo da ne moramo biti stručni oko svega pa se možemo koncentrirati na naše stvari, možemo stvarati nešto unikatno. One stvari koje pak nema smisla dirati i ponovno osmisliti, prepuštamo onima s više iskustva. U prošlosti, Uber je bio nesklon suradnji s partnerima i mislim da nas je to podosta usporilo. Promijenili smo takav način razmišljanja i s partnerima rastemo brže, ali i sigurnije", Stevensonove su riječi.

Ono što trenutno muči njega, ali i kompaniju, jest kako se pojaviti na tržištima gdje još nije.

"Pokušavamo naći ekonomična rješenja jer na nekim tržištima prosječna vožnja može iznositi 50 centi, što znači da ne možemo pružati jednaku podršku kao što pružamo u San Franciscu, gdje je bitno skuplja. Moramo na neki način savladati tu prepreku i žao mi je što se nije o takvom poslovnom modelu razmišljalo radnije", naglasio je.

I, kao što se može iščitati, sve ovo su kritike između redaka na račun suosnivača Ubera i nekadašnjeg izvršnog direktora Travisa Kalanicka.

Još iz kategorije

Payten kupio Gastrobit

Payten kupio Gastrobit

10.08.2020. komentiraj

Tvrtka Payten kupila je 100 postotni udio u Gastrobit Grc Grupi koja se bavi proizvodnjom softverskih rješenja za ugostiteljstvo, trgovinu i financije. Akvizicija je potvrda Paytenove strategije razvoja da tvrtkama iz niza uslužnih grana ponudi najbolja cjelovita tehnološka rješenja u području plaćanja.

Javne nabave u srpnju vrijedne 285 milijuna kuna

Javne nabave u srpnju vrijedne 285 milijuna kuna

10.08.2020. komentiraj

Najnoviji podaci o IT javnim nabavama govore kako je u srpnju ove godine ugovorena vrijednost dosegla 285,04 milijuna kuna, dok je procijenjena vrijednost tih ugovora 300,98 milijuna kuna, govore podaci Tenderi.hr. Prema njihovim podacima najveći ugovaratelj u srpnju bio je APIS IT sa 119,11 milijuna kuna, slijedi na drugom mjestu InfoDom s 22,72 milijuna kuna, a na trećem mjestu je Comping s 22,18 milijuna kuna. Među dobitnicima u srpnju su među prvih pet još i King ICT s 15,11 milijuna kuna, a na petom mjestu je In2 s tek nešto manje od 8 milijuna kuna.

Novi Schneiderov inovacijski centar ovog puta u istočnoj Europi

Novi Schneiderov inovacijski centar ovog puta u istočnoj Europi

08.08.2020. komentiraj

Schneider Electric  otvorio je svoj prvi centar za inovacije u istočnoj Europi, koji je spreman primiti posjetitelje iz svih zemalja regije i šire, ne samo fizičkom posjetom već i virtualno. Inovacijski centar posjeduje pokazni prostor u kojem posjetitelji mogu „uživo“ doživjeti IoT tehnologije, ne samo Schneider Electrica već i ostalih kompanija, objedinjene na otvorenoj IoT i cybersecure platformi EcoStruxure. Nova, pokazna Pametna tvornica nalazi se u Plovdivu u Bugarskoj.