Tisak uvodi Aircash u svoje poslovanje

Tisak uvodi Aircash u svoje poslovanje

Prepoznali smo potencijal Aircash usluge, zbog niza mogućnosti koje nudi, te smatramo kako će se naši kupci uvjeriti u isto, ističe za ICTbusiness.info Hrvoje Herceg, pomoćnik rukovoditelja informacijskih tehnologija u Tisku i dodaje kako će širiti portfelj usluga koje prate napredne tehnologije.

Zašto se Tisak odlučio na Aircash kao opciju i uslugu?

Tisak već godinama ulaže velika sredstva u unaprjeđenje svoje maloprodajne mreže, kako u pogledu tehničkog uređenja samih prodajnih objekata, tako i u vidu širenja asortimana proizvoda i usluga koje nudi svojim kupcima. Kao lider u maloprodajnom kanalu kioska, pratimo trendove pokušavajući se maksimalno približiti modernom kupcu te njegovim svakodnevnim potrebama. U zadnjih nekoliko godina razvili smo mnogobrojne nove usluge, dostupne na svakom koraku i tijekom cijelog dana, zbog čega je Tisak i postao poznat kao centar usluga. Prepoznali smo potencijal Aircash usluge, zbog niza mogućnosti koje nudi, te smatramo kako će se naši kupci uvjeriti u isto. Inače, Tisak će i u budućnosti nastaviti širiti ponudu svojih usluga, posebice onih koje su u korak s vremenom.

Koliko je trajala integracija u postojeći sustav kako bise moglo koristiti Aircash?

Integracija je trajala dva mjeseca, a uključivala je razvoj, testiranje, te edukaciju prodavača, kako bi provedba bila što uspješnija, a iskustvo kupaca – korisnika  usluge, što bolje.

Kome je ova usluga namijenjna?

Aircash je namijenjen onima koji na brz, siguran i jednostavna način žele spremiti novac u svoj digitalni novčanik, te na isti taj način iz vlastitog novčanika samo jednim klikom slati novac drugim korisnicima, plaćati usluge igara na sreću, cestarine, bonova i slično.

Kakvi su daljnji planovi Tiska u segmentu digitalizacije?

Tisak provodi digitalizaciju dugi niz godina s obzirom da je bio pionir u uvođenju elektroničkih i financijskih usluga u svojoj maloprodajnoj mreži. Dodatno samo u ovoj godini smo uveli sustav za upravljanje skladištima (WMS), prvi smo uspješno implementirali i integrirali vlastito rješenje za praćenje duhanskih proizvoda sukladno TPD direktivi Europske unije i uveli nova rješenja za praćenje internih procedura i procesa – IT service management i document management sustav. U planu za 2020. imamo širenje portfolia usluga i servisa u maloprodajnom segmentu, te daljnju prilagodba i uvođenje sustava koji imaju za cilj poboljšanje i unaprjeđenje poslovanja.

Još iz kategorije

Velike europske tvrtke upozoravaju na sve veće prepreke europskih regulatora tržišta

Velike europske tvrtke upozoravaju na sve veće prepreke europskih regulatora tržišta

20.01.2020. komentiraj

Europski regulatori tržišta sve češće predstavljaju iznimnu prepreku velikim europskim kompanijama, zbog čega se pokrenuo Europski okrugli stol za industriju (ERT) i čine ga izvršni direktori te članovi upravnih odbora velikih europskih kompanija. Konkretnije, ima ih 55 i imaju što za reći.

Žene i dalje rijetko dospjevaju na rukovodeće pozicije u Europi

Žene i dalje rijetko dospjevaju na rukovodeće pozicije u Europi

20.01.2020. komentiraj

Žene čine trećinu pozicija u upravnim odborima europskih kompanija, ali istovremeno zauzimaju daleko manji dio rukovodećih pozicija u njima. Potvrdila je to kroz istraživanje neprofitna organizacija European Women on Boards sponzorirana od strane Europske unije.

Uspješna digitalna transformacija moguća je i u Hrvatskoj

Uspješna digitalna transformacija moguća je i u Hrvatskoj

19.01.2020. komentiraj

Jedna od neizostavnih tema današnjice je digitalna transformacija koja obuhvaća uporabu digitalnih tehnologija i promjenu modela poslovanja te u potpunosti mijenja naše gospodarstvo. Procjena je da će se vrijednost digitalne ekonomije u Hrvatskoj do 2025. godine povećati četiri puta.