Stellantis sklopio partnerstvo s GlobalLogicom za softversko postrojenje u Poljskoj

Stellantis sklopio partnerstvo s GlobalLogicom za softversko postrojenje u Poljskoj

GlobalLogic, tvrtka iz grupe Hitachi, potvrdila je osnivanje novog softverskog postrojenja s fokusom na automobilsku industriju u Poljskoj. Dio je to stalnih napora u podršci proizvođačima automobila diljem svijeta u razvijanju softverski definiranih vozila (SDV). Inicijativu je potaknula kontinuirana suradnja sa Stellantisom, globalnim proizvođačem automobila i pružateljem usluga mobilnosti koji unapređuje svoju platformu za SDV-ove. Nova faza partnerstva između tih dviju tvrtki omogućuje Stellantisu maksimalno povećanje svoje sposobnosti razvoja i isporuke prilagodljivih otvorenih automobilskih platformi.

Prema nedavnom izvješću Goldman Sachsa, „Ulazimo u novu eru u kojoj će SDV (razvoj automobilske industrije s fokusom na softver) odrediti tko ima konkurentsku prednost.“ Vozila sljedeće generacije se za smanjenje ovisnosti o hardveru oslanjaju na softver na načine koji poboljšavaju sveukupno korisničko iskustvo, od vožnje do održavanja.

Kako bi transformirao način na koji korisnici komuniciraju sa svojim vozilima, Stellantis, vodeći globalni proizvođač automobila i pružatelj usluga mobilnosti, implementira tehnološke platforme sljedeće generacije koje se temelje na postojećim mogućnostima povezanih vozila. Ova transformacija prebacit će Stellantisova vozila na otvorenu softverski definiranu platformu koja se besprijekorno integrira s digitalnim životima korisnika i uvelike proširuje mogućnosti koje imaju za dodavanje inovativnih značajki i usluga putem daljinskih OTA (over-the-air) ažuriranja što održava vozila modernima, uzbudljivima i ažuriranima godinama nakon što su izgrađena.

„Kako novije digitalne tehnologije postaju dostupne, infrastruktura oko i unutar naših automobila treba se prilagoditi kako bi ispunila očekivanja vozača“, rekla je Tara Vatcher, viša potpredsjednica za Arhitekturu i razvoj softvera, Stellantis.

„Stoga nam je važno raditi s inženjerskim partnerom koji je uključen u najnovija dostignuća u automobilskim rješenjima. Predanost GlobalLogica našem uspjehu kroz uspostavu ovog novog postrojenja dokazuje ispravnost našeg izbora u proširenju partnerstva“, ističe Tara Vatcher.

GlobalLogic pruža Stellantisu ključnu ekspertizu za softver, platforme za verifikaciju i validaciju, DevOps i bežičnu integraciju koja podržava nekoliko Stellantis aplikacijskih platformi. Sustavi razvijeni kroz ovo partnerstvo nastavljaju ubrzavati razvoj osnovne softverske platforme za Stellantis vozila diljem svijeta.

„GlobalLogic ima dugu povijest suradnje s globalnim proizvođačima automobila. To znanje koristimo dok zajedno sa Stellantisom ponovno osmišljavamo iskustvo vožnje koristeći digitalna rješenja. Ovo partnerstvo predstavlja naš kontinuirani fokus na usmjeravanje industrije prema moćnim softverski definiranim iskustvima vozila,“ izjavio je Ramki Krishna, viši potpredsjednik i generalni direktor, Poslovne jedinice za automobile i industriju, GlobalLogic.