PAZITE ŠTO RADITE

Nemojte raditi ove glupe marketinške greške

Nemojte raditi ove glupe marketinške greške
Depositphotos

Imidž može biti sve, uspjeh ili propast. Kako našu prezentaciju prema javnosti vide ljudi od kojih posao koji vodimo ovisi, tako ćemo u konačnici i proći. Dakle, ako vodimo kompaniju, način na koji se oglašavamo i općenito prezentiramo po raznim pitanjima od značaja, odredit će budućnost naše kompanije.

Primjerice, radite u financijskom sektoru, ovisite o tome da vam klijenti ostavljaju svoj novac, a niste promijenili adresu sjedišta kompanije iako ste se preselili. Na taj način povjerenje nestaje. Ili, imate web stranicu i nije redizajnirana godinama, a tehnologija je otišla bitno prema naprijed pa ostavljate dojam kao da ste ostali zarobljeni u prošlosti.

Svaki detalj je bitan, najmanji tipfeler, najmanja greška, sve može koštati na duže staze i upropastiti priliku za uspjeh. Zato se treba konstantno educirati, imati oko see marketinške stručnjake, pratiti trendove, pratiti što radi konkurencija i osluškivati on što žele korisnici, klijenti, potencijalni korisnici i potencijalni klijenti. Morate osvojiti njihovu pažnju, pridobiti njihovo povjerenje i zadržati ih na sve moguće načine. Pozitivne, naravno.

Stoga, rješenje da budete uvijek ukorak sa svime što radite jest u tome da s vremena na vrijeme prikupite apsolutno sve informacije o tome kako se prezentirate "prema van" te ih analizirate i pogledate je li se što promijenilo i koliko je što imalo koristi. Primjerice, ako plaćate neki veliki oglas na autobusnoj stanici i niste dobili nikakvo povećanje broja klijenata ili korisnika, znači da je nepotreban na tom mjestu.

Uz to, angažirajte lektore da provjere tekstualni sadržaj koji plasirate u javnost i angažirajte marketinške stručnjake koji će promidžbu dići na novu razinu kroz korištenje pametnih telefona, aplikacija, SMS poruka, Vibera, WhatsAppa i svega što danas vrijedi kao sjajan komunikacijski kanal. Dakle, budite u toku i ne uzimajte ništa zdravo za gotovo, živimo u brzim i turbulentnim vremenima, malo je prostora za krivi korak.