Logitech bilježi dvoznamenkasti rast prodaje periferne opreme za PC

Logitech bilježi dvoznamenkasti rast prodaje periferne opreme za PC

Pandemija koronavirusa nije na sve djelovala negativno, a u tom povlaštenom društvu našao se Logitech, koji bilježi rast od 13,6 posto po pitanju prodaje na globalnoj razini. Riječ je o četvrtom kvartalu fiskalne godine za kompaniju, koja je završila s rastom od 6,7 posto u odnosu na prethodnu.

Ono što je Logitechu donijelo toliki skok jest činjenica da se prilikom preseljenja većine poslovanja diljem svijeta pojavila potreba za kupovinom opreme potrebne za isti taj rad. A s obzirom da Logitech u asortimanu ima komponente koje zadovoljavaju potrebe onih sa slabijim primanjima, kao i one s većim primanjima, uspio se nametnuti na svim razinama.

No, ne proizvodi Logitech samo tipkovnice, miševe i web kamere već se odavno pozicionirao na tržištu vezanom za web konferencije. Dakle, nudi proizvode koji su potrebni da bi one funkcionirale na najbolji mogući način, kroz uređaje i kroz softver. Sve to doživjelo je iznimnu ekspanziju pa samim time Logitech bilježi uspjeh.

U brojkama, riječ je o 709,2 milijuna američkih dolara prihoda u kvartalu. Osjetno više od 624,3 milijuna iz prošle godine. Operativni profit istovremeno je iznosio 79 milijuna dolara i to je rast od 23,3 posto. A sve ove brojke vrijede samo za razdoblje do ožujka ove godine, što znači da se u novu fiskalnu godinu zasigurno ušlo još snažnije jer travanj je bio vrhunac pandemije na globalnoj razini, što se moglo vidjeti po rastu dionica onih kompanija koje stoje iza aplikacija za web konferencije.

Također, što se tiče kompletne fiskalne godine, operativni profit je na 387 milijuna dolara za Logitech, a prognoze su se zaustavile na 365 milijuna, do maksimalnih 375 milijuna. Samim time, Logitech je uspio nadmašiti i one najoptimističnije prognoze!

Temeljem svih tih dobrih rezultata, Logitech u prognozama za narednu godinu navodi da bi operativni profit trebao iznositi između 380 i 400 milijuna dolara, što je itekako ostvarivo, posebno jer mnoge IT kompanije nastavljaju s radom na daljinu sve do kraja godine.

Još iz kategorije

Kriza potaknula nove načine poslovanja

Kriza potaknula nove načine poslovanja

11.07.2020. komentiraj

Ubrzanje potrošačkih trendova i ponašanja koja su postojala i prije izbijanja COVID-19 učinilo je još jedan korak naprijed, a potaknut će kompanije koje imaju kontakt s potrošačima i trgovce na ponovno kreiranje svog načina poslovanja, navodi se u novom izvješću PwC-a.

Kriza je ukazala na slabosti

Kriza je ukazala na slabosti

09.07.2020. komentiraj

Pandemija COVID-19 testira snage i otkriva slabosti državne uprave, obrane, sigurnosnih snaga i privatnog sektora u njihovoj spremnosti i reakciji na krizu. Kako bi buduće reakcije bile snažnije i otpornije, vlade će morati razumjeti na koji način ti čimbenici surađuju i mapiraju prioritete vodstva.

Neven Kaić novi izvršni direktor Sektora financija IN2 grupe

Neven Kaić novi izvršni direktor Sektora financija IN2 grupe

07.07.2020. komentiraj

Novi je izvršni direktor Sektora financija IN2 grupe postaje Neven Kaić koji je bogato menadžersko iskustvo stekao tijekom 25 godina rada u kompanijama u financijskom sektoru. Diplomirao je elektrotehniku na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu 1993. te je 2003. stekao MBA na poslovnoj školi Henley u Velikoj Britaniji. U IN2 dolazi iz savjetničke kuće Corellia gdje je proteklih šest godina na poziciji partnera vodio složene projekte u segmentima zdravstva, telekom industrije, turizma, urbanog i ruralnog razvoja.