Logitech bilježi dvoznamenkasti rast prodaje periferne opreme za PC

Logitech bilježi dvoznamenkasti rast prodaje periferne opreme za PC

Pandemija koronavirusa nije na sve djelovala negativno, a u tom povlaštenom društvu našao se Logitech, koji bilježi rast od 13,6 posto po pitanju prodaje na globalnoj razini. Riječ je o četvrtom kvartalu fiskalne godine za kompaniju, koja je završila s rastom od 6,7 posto u odnosu na prethodnu.

Ono što je Logitechu donijelo toliki skok jest činjenica da se prilikom preseljenja većine poslovanja diljem svijeta pojavila potreba za kupovinom opreme potrebne za isti taj rad. A s obzirom da Logitech u asortimanu ima komponente koje zadovoljavaju potrebe onih sa slabijim primanjima, kao i one s većim primanjima, uspio se nametnuti na svim razinama.

No, ne proizvodi Logitech samo tipkovnice, miševe i web kamere već se odavno pozicionirao na tržištu vezanom za web konferencije. Dakle, nudi proizvode koji su potrebni da bi one funkcionirale na najbolji mogući način, kroz uređaje i kroz softver. Sve to doživjelo je iznimnu ekspanziju pa samim time Logitech bilježi uspjeh.

U brojkama, riječ je o 709,2 milijuna američkih dolara prihoda u kvartalu. Osjetno više od 624,3 milijuna iz prošle godine. Operativni profit istovremeno je iznosio 79 milijuna dolara i to je rast od 23,3 posto. A sve ove brojke vrijede samo za razdoblje do ožujka ove godine, što znači da se u novu fiskalnu godinu zasigurno ušlo još snažnije jer travanj je bio vrhunac pandemije na globalnoj razini, što se moglo vidjeti po rastu dionica onih kompanija koje stoje iza aplikacija za web konferencije.

Također, što se tiče kompletne fiskalne godine, operativni profit je na 387 milijuna dolara za Logitech, a prognoze su se zaustavile na 365 milijuna, do maksimalnih 375 milijuna. Samim time, Logitech je uspio nadmašiti i one najoptimističnije prognoze!

Temeljem svih tih dobrih rezultata, Logitech u prognozama za narednu godinu navodi da bi operativni profit trebao iznositi između 380 i 400 milijuna dolara, što je itekako ostvarivo, posebno jer mnoge IT kompanije nastavljaju s radom na daljinu sve do kraja godine.

Još iz kategorije

Uber u Hrvatskoj lansirao Uber Connect uslugu dostave paketa

Uber u Hrvatskoj lansirao Uber Connect uslugu dostave paketa

05.06.2020. komentiraj

 

Uber širi svoju ponudu u Hrvatskoj, od danas je njihovim korisnicima u Splitu i Zagrebu na raspolaganju nova usluga - Uber Connect. Riječ je o pristupačnoj usluzi dostave pošiljki isti dan, težine do 20 kg koja se od sada može naručiti kroz Uber aplikaciju. Mogu se slati paketi vrijednosti do 750 kuna koji stanu u prtljažnik srednje velikog automobila.

Tržište pametnih telefona se mijenja, a proizvođači će se morati prilagoditi

Tržište pametnih telefona se mijenja, a proizvođači će se morati prilagoditi

03.06.2020. komentiraj

Pandemija koronavirusa promijenila je svijet kakav poznajemo, barem na određeno razdoblje. Odrazilo se to i na proizvođače pametnih telefona, koji moraju pronaći načine prilagodbe i to im se teško može svidjeti u ovim trenucima. Ali, vremena se mijenjaju, na ovaj ili onaj način, a opstaju samo najjači i najsposobniji.

Fleksibilnost u radu za roditelje

Fleksibilnost u radu za roditelje

03.06.2020. komentiraj

Pogodnostima koje pruža Flexi baby program pod jednakim uvjetima mogu koristiti i majke i očevi koji koriste rodiljni odnosno roditeljski, posvojiteljski ili udomiteljski  dopust. Flexi baby program nova je nadopuna postojećim mjerama obiteljski odgovorne i rodno osviještene politike koje A1 Hrvatska već dulji niz godina provodi i kontinuirano nadograđuje.