Izrada video igara rizičan je posao

Izrada video igara rizičan je posao
Fotolia

Mnogi sanjaju o tome da rade na video igrama, a često snovi sežu tako daleko da se programeri upuštaju u rizičan posao osnivanja vlastite tvrtke i pokretanja posla u industriji video igara. No, nije sve tako bajno, ponekad kreativnost u smišljanju igara mora pričekati jer budžet koji je potreban za lansiranje igara, zadaje glavobolje.

Direktor tvrtke Take-Two Strauss Zelnick, iza kojega je veliko iskustvo u industriji video igara, tvrdi kako je pokretanje  posla vezanog uz video igre rizičan potez. Treba biti vrlo promišljen kada se kreće u jedan takav biznis, jer posljedice mogu biti pogubne za tvrtku.

"To je skup posao, a rizik je ogroman," izjavio je Strauss Zelnick za Bloomberg TV. On naglašava kako danas programeri moraju izdvojiti velike svote novaca koje su im potrebne kako bi igra uspjela.

Proizvodnja i marketing su stavke na koje treba posebno obratiti pažnju i u tim segmentima ne smije se štedjeti. Jednostavno treba imati stotinu kvalitetnih inženjera, kreativaca, programera i puno novaca da bi se moglo računati na uspjeh.

Inače, Take-Two tvrtka je isporučila više od 45 milijuna primjeraka GTA V širom svijeta.