INFOGRAFIKA: Usprkos bojkotu oglašavanja, Facebooku i dalje ide jako dobro

INFOGRAFIKA: Usprkos bojkotu oglašavanja, Facebooku i dalje ide jako dobro

Foto: DepositPhotos

Kompanije u sve većoj mjeri bojkotiraju oglašavanje na Facebooku, ali za tu je kompaniju to tek neznatni gubitak jer ponajviše se oslanja na ono što troše manje i srednje organizacije, a one si ne mogu priuštiti bojkot jer bi postale nevidljive potencijalnim korisnicima i potrošačima.

Brojke govore sve same za sebe. Primjerice, prošle godine od oglašavanja je Facebook uprihodio 69,7 milijardi američkih dolara, od toga samo u Sjevernoj Americi 34,1 milijardu dolara. I potom se dolazi do podatka koji zapravo podosta šokira te pokazuje da velike ribe ipak ne mogu ništa daleko većoj...

Kad se zbroji koliko troši sto najvećih američkih oglašivača na Facebooku i svim njegovim platformama, dolazi se do 6,4 milijarde dolara. Samo u svibnju ove godine, zajedno su potrošili 529 milijuna dolara. A kad se zbroji koliko troši osam najvećih kompanija u bojkotu, tad smo na svega 57 milijuna dolara.

Već po tome je jasno zašto Facebook neće promijeniti politiku, zašto ne osjeća pritisak i zašto je cijela ova situacija samo dobra reklama te popravljanje imidža onim najvećima.

Još iz kategorije

Ericsson ubrzava 5G akvizicijom Cradlepointa

Ericsson ubrzava 5G akvizicijom Cradlepointa

22.09.2020. komentiraj

Ericsson je dogovorio akviziciju kompanije Cradlepoint, SAD, tržišnog lidera u Wireless Edge WAN 4G i 5G rješenjima za poslovne korisnike. Vrijednost ove transakcije je 1,1 milijardu američkih dolara te se očekuje se da će biti provedena do kraja zadnjeg tromjesečja 2020. Doprinos ove akvizicije novčanom toku očekuje se od 2022. godine.

Certifikatom se dokazuju znanja

Certifikatom se dokazuju znanja

22.09.2020. komentiraj

Predstoji nam digitalno desetljeće – tako je u svom govoru o stanju u EU najavila Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen. Iako Hrvatska u mnogo čemu zaostaje za europskim prosjekom, u području ICT-a ipak imamo mnoge tvrtke i pojedince koji svojim radom mogu biti primjer drugim zemljama.

Citus osvojio je dvije nagrade na sajmu inovacija u Londonu

Citus osvojio je dvije nagrade na sajmu inovacija u Londonu

21.09.2020. komentiraj

Na međunarodnoj izložbi inovacija u Londonu hrvatska tvrtka CITUS osvojila je dva najviša priznanja za rješenje Individualizacija anonimnih identiteta korištenjem umjetne inteligencije i to Gold Award i Platinum Award.