INFOGRAFIKA: Globalna ekspanzija Netflixu donijela veliki rast pretplatnika

INFOGRAFIKA: Globalna ekspanzija Netflixu donijela veliki rast pretplatnika
DepositPhotos

Netflix se prije nešto više od četiri godine proširio diljem svijeta, ali većina zarade i dalje mu pristiže iz Sjedinjenih Američkih Država, no razlika više nije tolika kao u prošlosti pa u kompaniji mogu zadovoljno trljati ruke.

Primjerice, dok u SAD-u i Kanadi kombinirano s krajem drugog kvartala ukupna brojka pretplatnika iznosi 72,9 milijuna, prije godinu dana činila je 66,5 milijuna. Ali, u EMEA (Europa, Bliski istok, Afrika) regiji iznosi 61,5 milijuna, što je osjetno više nego 44,2 milijuna otprije 12 mjeseci. U Latinskoj Americi je 36,1 milijuna pretplatnika u odnosu na njih 27,9 milijuna, a u Azijsko-pacifičkoj regiji 22,5 milijuna u odnosu na prošlogodišnjih 12,9 milijuna.

Da Sjeverna Amerika više nema prednost kakvu je imala prije pokazuju novi pretplatnici. Jer, ta regija "osvojila" je novih 6,4 milijuna pretplatnika, a u ostatku svijeta "pristiglo" ih je 35 milijuna.

Dakle, ulaganje u sadržaj isplati se na globalnoj razini pa se slobodno može kazati da Netflix ima dobru strategiju, u prvom redu profitabilnu. A investitorima je to daleko najvažnije u cijeloj priči.