Financijska stabilnost i strateško planiranje obilježili 2022. godinu - novi branding i ambiciozni planovi za 2023.

Financijska stabilnost i strateško planiranje obilježili 2022. godinu - novi branding i ambiciozni planovi za 2023.

Bilo bi iznimno teško ukratko opisati 2022. Godinu u Sofascoreu, a da ne pribjegnemo općenitim klišejima o optimizmu i uspjehu. No, prošla godina za Sofascore je donijela mnoštvo probijanja granica, sjajnih projekata i osjetan rast na ljestivici kvalitete što se tiče našeg proizvoda, ali i tvrtke.

Ako ćemo pričati o našem proizvodu, osim što aplikaciju i web konstantno poboljšavamo, optimiziramo i prilagođavamo našim korisnicima, ove godine smo napravili iskorak u ponudi podataka koje nudimo našim korisnicima. Možda zvuči kontradiktorno, ali kao pripremu za ovo Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru 2022. napravili smo korak - unatrag. Naime, pogledali smo detaljnije što se to događalo na prijašnjim svjetskim prvenstvima. Točnije, posegnuli smo skroz do 1966. i prikazali ih u našoj aplikaciji i na webu te tako dali našim korisnicima detaljan uvod u sve statistike svih nogometaša, svih reprezentacija sa svih dosadašnjih svjetskih prvenstava.

Naš fokus su oduvijek bili fanovi sporta koji traže više od samog rezultata, koji žele analizirati uspoređivati, a “Historical data” značajka im je to omogućila. Detaljne statistike svjetskih prvenstava od 1966. do danas daju precizan uvid u izvedbe legendarnih igača poput Peléa, Lava Yashina, Eusebia, Ronalda, kao i analizu antologijske izvedbe Diega Armanda Maradone 1986. protiv Engleske te mnoge druge zanimljive podatke.

2022. godina će ostati obilježena i kao godina u kojoj je značajan proboj doživio naš drugi proizvod - Sofascore Editor, aplikacija za upis amaterskih utakmica, liga i igrača od strane čanova sportskih udruženja ili fanova. Upisani podaci se zatim prikazuju na Sofascoreu, gdje se podaci prikazuju uz bok podacima o primjerice Real Madridu ili Luki Modriću.

Sofascore Editor ima velike planove za narednu godinu, a tim predvođen Tonijem Jermanišem na sigurnom je putu da stvori globalan proizvod, utemeljen na crowdsourcingu i od neizmjerne važnosti za amaterski i niželigaški sport.

Ako nas pitate za razvoj tvrtke te što smo kao kolektiv postigli u prošloj godini, prvo moramo naglasiti da smo brojčano narasli do razina kojima se niti naši osnivači i članovi Uprave, Zlatko Hrkać i Ivan Bešlić, nisu prije koju godinu niti nadali. Trenutno Sofascore tim broji ukupno 200 djelatnika - od toga 180 u Zagrebu i 20 u Argentini, Brazilu, Indoneziji, uz tendenciju rasta na azijsko i afričko tržište u narednoj godini.

A jedan od najvažnijih trenutaka, kojeg ćemo još dugo pamtiti je suradnja s kapetanom hrvatske nogometne reprezentacije Lukom Modrićem. Vrijeme provedeno na setu, a kasnije i u našim uredima pamtit ćemo kao highlight još dugo godina. Suradnja sa Lukom Modrićem za Sofascore označava početak jedne nove ere - novi logotip, novi naziv, početak kompletnog rebrandinga i još bolji, sveobuhvatniji i kvalitetniji proizvod.

Svi ovi za nas iznimni trenuci praćeni su i financijskim rastom tvrtke, nakon uspješne 2021. i ovu ćemo godinu zatvoriti sa značajnim rastom prihoda od približno 40%. Iako financije nikada nisu bile glavni cilj, financijska stabilnost i strateško planiranje čine nas opuštenijima u pristupanju novim proširenjima, novim tržištima i novim projektima. Osim toga, za nas je iznimno bitno da se team nema razloga opterećivati financijskom stabilnošću tvrtke, nego se posvetiti svojoj ekspertizi i doprinosu razvoju proizvoda i tvrtke.

U idućoj godini naši planovi nastavljaju biti veliki - tvrtku očekuje proširenje na azijsko tržište otvaranjem ureda u Indiji te nova zapošljavanja u timovima u Zagrebu, jer neprestano radimo na proširenju popisa sportova koje pratimo unutar aplikacije. Idući sport kojeg dodajemo na svoj popis početkom iduće godine je MMA, a s time predstavljamo novog ambasadora Sofascorea, za što smo se krenuli pripremati još u prvoj polovici 2022. godine.

Sofascore ima mnoštvo planova, ostalo je samo da pratite kako ih ostvarujemo.

Još iz kategorije

Što je to „tiho dobivanje otkaza“?

Što je to „tiho dobivanje otkaza“?

29.01.2023.

Situacija 'tihog davanja otkaza' pojavila se u centru pažnje s generacijom Z, ali nedavno ga je zasjenio puno problematičnija pod nazivom 'tiho dobivanje otkaza'. Naravno, dok je kod prvotnog inicijator nezadovoljni zaposlenik, u ovoj drugoj je inicijator poslodavac, ali u oba slučaja ispada negativac.

Nokia bilježi rast poslovanja u 2022. godini

Nokia bilježi rast poslovanja u 2022. godini

28.01.2023.

U četvrtom kvartalu 2022. Nokia je izvijestila o porastu prodaje i dobiti. Cijela financijska godina 2022. također je završila pozitivno za finsku tvrtku i to s dobicima u svim segmentima.

Solidni rezultati IBM-a, tijekom financijske 2022. najveći rast u cijelom desetljeću

Solidni rezultati IBM-a, tijekom financijske 2022. najveći rast u cijelom desetljeću

27.01.2023.

U svom financijskom izvješću za posljednji kvartal 2022. i cijelu godinu IBM je izvijestio o solidnim rezultatima. Dok je prihod bio isti u tromjesečju, tijekom financijske godine 2022. prihod je imao najveći rast u desetljeću.