Financijska stabilnost i strateško planiranje obilježili 2022. godinu - novi branding i ambiciozni planovi za 2023.

Financijska stabilnost i strateško planiranje obilježili 2022. godinu - novi branding i ambiciozni planovi za 2023.

Bilo bi iznimno teško ukratko opisati 2022. Godinu u Sofascoreu, a da ne pribjegnemo općenitim klišejima o optimizmu i uspjehu. No, prošla godina za Sofascore je donijela mnoštvo probijanja granica, sjajnih projekata i osjetan rast na ljestivici kvalitete što se tiče našeg proizvoda, ali i tvrtke.

Ako ćemo pričati o našem proizvodu, osim što aplikaciju i web konstantno poboljšavamo, optimiziramo i prilagođavamo našim korisnicima, ove godine smo napravili iskorak u ponudi podataka koje nudimo našim korisnicima. Možda zvuči kontradiktorno, ali kao pripremu za ovo Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru 2022. napravili smo korak - unatrag. Naime, pogledali smo detaljnije što se to događalo na prijašnjim svjetskim prvenstvima. Točnije, posegnuli smo skroz do 1966. i prikazali ih u našoj aplikaciji i na webu te tako dali našim korisnicima detaljan uvod u sve statistike svih nogometaša, svih reprezentacija sa svih dosadašnjih svjetskih prvenstava.

Naš fokus su oduvijek bili fanovi sporta koji traže više od samog rezultata, koji žele analizirati uspoređivati, a “Historical data“ značajka im je to omogućila. Detaljne statistike svjetskih prvenstava od 1966. do danas daju precizan uvid u izvedbe legendarnih igača poput Peléa, Lava Yashina, Eusebia, Ronalda, kao i analizu antologijske izvedbe Diega Armanda Maradone 1986. protiv Engleske te mnoge druge zanimljive podatke.

2022. godina će ostati obilježena i kao godina u kojoj je značajan proboj doživio naš drugi proizvod - Sofascore Editor, aplikacija za upis amaterskih utakmica, liga i igrača od strane čanova sportskih udruženja ili fanova. Upisani podaci se zatim prikazuju na Sofascoreu, gdje se podaci prikazuju uz bok podacima o primjerice Real Madridu ili Luki Modriću.

Sofascore Editor ima velike planove za narednu godinu, a tim predvođen Tonijem Jermanišem na sigurnom je putu da stvori globalan proizvod, utemeljen na crowdsourcingu i od neizmjerne važnosti za amaterski i niželigaški sport.

Ako nas pitate za razvoj tvrtke te što smo kao kolektiv postigli u prošloj godini, prvo moramo naglasiti da smo brojčano narasli do razina kojima se niti naši osnivači i članovi Uprave, Zlatko Hrkać i Ivan Bešlić, nisu prije koju godinu niti nadali. Trenutno Sofascore tim broji ukupno 200 djelatnika - od toga 180 u Zagrebu i 20 u Argentini, Brazilu, Indoneziji, uz tendenciju rasta na azijsko i afričko tržište u narednoj godini.

A jedan od najvažnijih trenutaka, kojeg ćemo još dugo pamtiti je suradnja s kapetanom hrvatske nogometne reprezentacije Lukom Modrićem. Vrijeme provedeno na setu, a kasnije i u našim uredima pamtit ćemo kao highlight još dugo godina. Suradnja sa Lukom Modrićem za Sofascore označava početak jedne nove ere - novi logotip, novi naziv, početak kompletnog rebrandinga i još bolji, sveobuhvatniji i kvalitetniji proizvod.

Svi ovi za nas iznimni trenuci praćeni su i financijskim rastom tvrtke, nakon uspješne 2021. i ovu ćemo godinu zatvoriti sa značajnim rastom prihoda od približno 40%. Iako financije nikada nisu bile glavni cilj, financijska stabilnost i strateško planiranje čine nas opuštenijima u pristupanju novim proširenjima, novim tržištima i novim projektima. Osim toga, za nas je iznimno bitno da se team nema razloga opterećivati financijskom stabilnošću tvrtke, nego se posvetiti svojoj ekspertizi i doprinosu razvoju proizvoda i tvrtke.

U idućoj godini naši planovi nastavljaju biti veliki - tvrtku očekuje proširenje na azijsko tržište otvaranjem ureda u Indiji te nova zapošljavanja u timovima u Zagrebu, jer neprestano radimo na proširenju popisa sportova koje pratimo unutar aplikacije. Idući sport kojeg dodajemo na svoj popis početkom iduće godine je MMA, a s time predstavljamo novog ambasadora Sofascorea, za što smo se krenuli pripremati još u prvoj polovici 2022. godine.

Sofascore ima mnoštvo planova, ostalo je samo da pratite kako ih ostvarujemo.