Ekobit se uklapa u naše planove

Ekobit se uklapa u naše planove

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Govoreći o preuzimanju Ekobita vrijednom 37,4 milijuna kuna predsjednik Uprave Spana Nikola Dujmović ističe kako se kompanija uklapa u njihove planove, ali i širenje na tržišta zapadne Europe. Pritom je spomenuo kako je cilj DACH regija gdje je Ekobit već prisutan, a da im je kod akvizicije važno da su tvrtke kompatibilne i u odnosu prema zaposlenicima.

Pritom Dujmović ističe da su kod izlaska na burzu najavili akvizicije, ali da one neće biti pod svaku cijenu jer im je važan kvalitetan rast. Dujmović ističe da bi do konsolidacije domaćeg IT tržišta moglo doći ali isključivo pod nekim preduvjetima a to je da vlasnici budu svjesni stvarnih vrijednosti tvrtke, a ne da se u procjenama pretjeruje.Vrijeme će proći dok se to ne dogodi, smatra Dujmović.

Kada govori o domaćem tržištu Dujmović je spomenuo i ZOPI odnosno Zakon o poticanju ulaganja koji omogućuje tvrtkama prednosti kada je riječ o istraživanju i razvoju i ulaganju u nove proizvode kroz porezne olakšice koje su tako omogućene.Što se tiče poslovanja, Dujmović ističe kako je 70 posto izvoz, kao i kod Ekobita. D

io svog poslovanja imaju i u ratom pogođenoj Ukrajini, dio zaposlenika je već stigao u Zagreb, a svima drugima će pomoći na najbolji mogući način, zaključuje Dujmović.

Još iz kategorije

Novi branding Sofascora uz dovođenje Luke Modrića kao ambasadora

Novi branding Sofascora uz dovođenje Luke Modrića kao ambasadora

05.10.2022.

Suradnja s Modrićem je objavljena u trenutku kada hrvatska IT tvrtka Sofascore kreće u novo poglavlje svojeg poslovanja, a sve započinje dizajnerskim iskorakom i objavom novog logotipa na velikoj proslavi u središtu Zagreba.

Studio Sonda deseta je najučinkovitija nezavisna agencija u Europi

Studio Sonda deseta je najučinkovitija nezavisna agencija u Europi

03.10.2022.

Studio Sonda najučinkovitija je agencija u Hrvatskoj u 2021. godini, dok je Gradska knjižnica Poreč najučinkovitiji brend, kao i oglašivač, pokazao je to Global Effie Effectiveness Index 2021, a na rang-listama najučinkovitijih našle su se i druge hrvatske agencije i tvrtke.

UniCredit i Allianz učvršćuju svoje partnerstvo

UniCredit i Allianz učvršćuju svoje partnerstvo

03.10.2022.

UniCredit i Allianz objavljuju da su potpisali okvirni ugovor i dva dodatna ugovora o kupoprodaji udjela u Zagrebačkoj banci, s namjerom da otpuste svoje izravne i neizravne dioničke udjele.